Τουρισμός
05-10-2020 | 14:10

H EBRD επένδυσε 50 εκατ. ευρώ στο «πράσινο» ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας

Μοιράσου το
H EBRD επένδυσε 50 εκατ. ευρώ στο «πράσινο» ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας

Ποσό ύψους 50 εκατ. ευρώ επένδυσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) στο «πράσινο» ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στην έκδοση του πρώτου «πράσινου» ομολόγου, υψηλής εξασφάλισης, αντλώντας 500 εκατ. ευρώ. Το ομόλογο έχει εξαετή διάρκεια, με δυνατότητα ανάκλησης στα πέντε έτη, τοκομερίδιο 2,75% και απόδοση 2,875%.

Η επένδυση της EBRD θα αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση χρηματοδότησης «πράσινων» projects, όπως αυτά που αφορούν στην αιολική ενέργεια και την ηλιακή ενέργεια.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αντληθέντα κεφάλαια θα θωρακίσουν τις «αντοχές» της Εθνικής Τράπεζας μέσα σε ένα δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ θα ενισχύσουν κάθε προσπάθεια διαφοροποίησης των χρηματοδοτικών πηγών της τράπεζας.

«Η έκδοση της Εθνικής ήταν μια σημαντική και καινοτόμα έκδοση, η οποία ενισχύει την παρουσία της Ελλάδας στις αγορές και στηρίζει ταυτόχρονα τις ελληνικές τράπεζες και τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία», δηλώνει η Άντρεα Μοράρου, επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Με την έκδοση του πράσινου ομολόγου η Εθνική Τράπεζα επιβεβαιώνει τη σταθερή της δέσμευση να στηρίξει την πράσινη οικονομία και επαναδιατυπώνει το στρατηγικό της στόχο να χαρακτηριστεί ως Τράπεζα Ενέργειας. Η Εθνική στοχεύει στη χρηματοδότηση επενδύσεων άνω των 3 δισ. ευρώ στον ενεργειακό κλάδο σε ορίζοντα τριετίας», δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής, Παύλος Μυλωνάς.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.