Κυριάκος Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυριάκος Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε
«Ανοίξαμε και είστε καλοδεχούμενοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση πήρε τις σωστές αποφάσεις και πως στόχος τώρα είναι να διεκδικήσει, κατά το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο της συρρικνωμένης πίτας, για τη φετινή ιδιότυπη τουριστική σεζόν.

«Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε» ήταν το μήνυμα που έστειλε από τη Σαντορίνη, το απόγευμα του Σαββάτου από τη Σαντορίνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την ασφαλή επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα.

Με φόντο την εντυπωσιακή θέα της Σαντορίνης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απεύθυνε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, για την ασφαλή επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου, προβάλλοντας όχι μόνο τις ομορφιές της πατρίδας μας, αλλά και μια άκρως επιτυχημένη πορεία στη διαχείριση της σοβαρότατης υγειονομικής κρίσης με τον κορονοϊό.

«Σήμερα το μήνυμά μου είναι απλό, ελάτε στην Ελλάδα, πείτε στους φίλους σας, στους αναγνώστες σας, στους ακροατές σας, στους τηλεθεατές σας ότι έχουμε ανοίξει κι ότι είναι καλοδεχούμενοι», αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε από τη Σαντορίνη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου, τονίζοντας η κυβέρνηση πήρε τις σωστές αποφάσεις και πως στόχος τώρα είναι να καταφέρει η Ελλάδα με αξιώσεις και πραγματικές διασφαλίσεις να προσελκύσει επισκέπτες και να διεκδικήσει, κατά το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο της συρρικνωμένης πίτας, για τη φετινή ιδιότυπη τουριστική σεζόν.

«Τα χειρότερα είναι πίσω μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας πως «ο καιρός λειτουργεί υπέρ μας», ενώ αναφερόμενος στην πανδημία του κορονοϊού και το «δεύτερο κύμα» που αναμένεται να υπάρξει, δήλωσε πως «θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι», ενώ παράλληλα τόνισε πως «Δεν με ενδιαφέρει να κάνω την Ελλάδα τον νούμερο ένα προορισμό στην Ευρώπη, αλλά τον ασφαλέστερο στην Ευρώπη».

«Θέλουμε να επιμηκύνουμε την τουριστική σεζόν μας και ο τρόπος να το κάνουμε είναι να πείσουμε τον κόσμο ότι έχει πολλούς καλούς λόγους να έρθει στην Ελλάδα, όχι μόνον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μπορεί κανείς να απολαύσει αυτό το υπέροχο ηλιοβασίλεμα όχι μόνον κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει πέραν του ήλιου και της θάλασσας. Έχει υπέροχα βουνά, μία πανέμορφη ηπειρωτική χώρα και μία απίστευτα πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που πιστεύω ότι δεν έχουμε δεν έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε πλήρως», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού από τη Σαντορίνη:

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επίδραση της πανδημίας στην οικονομία της χώρας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «δεν ξέρουμε ποσό θα επηρεαστεί το ΑΕΠ», καθώς η επιλογή τους θα εξαρτηθεί από το ποσό άνετα θα νιώσουν για να έρθουν στην Ελλάδα.

«Θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα τον πιο ασφαλή προορισμό στην Ευρώπη» καθώς ήδη υπάρχει αρκετή ζήτηση για ταξίδια προς την Ελλάδα.

«Ανοίγουμε ελεγχόμενα και σε φάσεις», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση, για τα ρίσκα του ανοίγματος. Ανέφερε ότι τις προηγούμενες μέρες έγιναν 4.000 τεστ στις πύλες εισόδου της χώρας και βρέθηκαν μόλις 2 θετικά κρούσματα.

«Από τη Δευτέρα οι πτήσεις θα φτάνουν στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε δύο εβδομάδες, από την 1η Ιουλίου, θα μπορείτε να φτάσετε από το εξωτερικό σχεδόν σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια. Σαφώς, εξακολουθούμε να παίρνουμε πολύ σοβαρά τις ευθύνες μας για την ασφάλειά σας. Έτσι, εάν φτάνετε από συγκεκριμένα διεθνή αεροδρόμια είστε υποχρεωμένοι να υποβληθείτε σε τεστ τις επόμενες εβδομάδες. Όμως, από την 1η Ιουλίου, οι περισσότεροι τουρίστες που φτάνουν στην Ελλάδα θα υποβάλλονται μόνο δειγματοληπτικά σε τεστ», τόνισε ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος σε δυνητικούς επισκέπτες στη χώρα μας.

«Έχουμε τη δυνατότητα, αν υπάρχει τοπικό ξέσπασμα, να το αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει την οικονομική ζημία για φέτος και ξεκαθάρισε ότι στόχος δεν είναι να γίνει η Ελλάδα νούμερο 1 προορισμός στην Ευρώπη, αλλά ένας ασφαλής προορισμός, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να έρθουν.

«Προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε από μια χαμένη χρονιά», είπε και ανέφερε ότι στόχος είναι ένα δεύτερο success story, μετά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και στη διαχείριση των οικονομικών παραμέτρων της κρίσης. Ανέφερε, δε, ότι, αν βρεθεί εμβόλιο η θεεραπεία, το 2021 θα είναι χρονιά «έκρηξης» για τον ελληνικό τουρισμό.

Κυριάκος Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε
Κυριάκος Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε
Κυριάκος Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε
Κυριάκος Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε
Κυριάκος Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε
Κυριάκος Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider