Οι 12 οικονομικότεροι city break προορισμοί της Ευρώπης

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 12 οικονομικότεροι city break προορισμοί της Ευρώπης
Τι μπορείτε να κάνετε πιο οικονομικά από οπουδήποτε στις παρακάτω χώρες.

Ιδιαίτερη άνθιση γνωρίζουν οι αποδράσεις σαββατοκύριακου ή αλλιώς city break προορισμοί. Το κύμα της διεθνούς ανάπτυξης του τουρισμού city break γιγαντώνεται και μαζί του έχει συμπαρασύρει και την Αθήνα, η οποία γνωρίζει μια πρωτόγνωρη άνθηση των επενδύσεων σε νέα ξενοδοχεία, αλλά και σε κατοικίες φιλοξενίας της οικονομίας του διαμοιρασμού, τύπου Airbnb.

Η διεθνής τάση για περισσότερες και συντομότερες διακοπές τόσο από οικογένειες ανώτατου και μέσου εισοδηματικού επίπεδου όσο και από τις νεότερες γενιές, όπως οι millennials (ή αλλιώς Generation Y, στην οποία ανήκουν όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000), ευνοεί πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και μεταξύ αυτών και την Αττική λόγω του πολιτιστικού της πλούτου αλλά και της εγγύτητάς της με παραλίες και τη νησιωτική χώρα, που επιτρέπει εύκολο και οικονομικό συνδυασμό προορισμών.

Σύμφωνα με το Βusinessinsider.com οι παρακάτω 12 προορισμοί ξεχωρίζουν για τις εμπειρίες που προσφέρουν και μάλιστα σε οικονομικές τιμές. Οι υπολογισμοί της τιμής περιλαμβάνουν την διαμονή και τα γεύματα χωρίς ωστόσο τα αεροπορικά εισιτήρια.

Όπως και στην Κωνσταντινούπολη έτσι και στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας θα βρείτε την διαμονή σε ένα τρίστερο ξενοδοχείο περίπου στα 40 ευρώ, ενώ εξίσου φτηνά είναι τα μέσα μεταφοράς και ο καφές.

Αρκετά από τα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης δεν κοστίζουν απλά φτηνά αλλά έχουν δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Εάν το κρασί είναι το αγαπημένο σας τότε για ένα ποτήρι θα πατήσετε 2,20 ευρώ στη Βαρσοβία.

Πέρα από το ανατολίτικο άρωμα και τον τούρκικο καφέ στην Κωνσταντινούπολη μπορείτε να βρείτε ξενοδοχείο τριών αστέρων με 40 περίπου ευρώ την βραδιά.

Μια επίσκεψη στο μουσείο Theodor Pallady του Βουκουρεστίου θα σας κοστίσει μόνο 2,30 ευρώ. Ίσως απο τις φθηνότερες εισόδους σε αξιοθέατα παγκοσμίως.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε πιο οικονομικά ακόμα κι από την Βουδαπέστη είναι να πιείτε καφέ στο ηλιόλουστο Πόρτο. Ένα φλιτζάνι κοστίζει μόνο 1 ευρώ.

Στην περίπτωση της Ρίγα αυτό που ξεχωρίζει είναι η οικονομική είσοδος στα αξιοθέατα της πόλης. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η είσοδος στο Καθεδρικό Ναό της πόλης κοστίζει μόνο 3 ευρώ.

Κι αν στους περισσότερους προορισμούς χρειάζεστε πάνω από 15 ευρώ για να μετακινηθείτε από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης, στην Μπρατισλάβα θα μείνετε άφωνοι. Η μεταφορά σας θα σας κοστίσει μόνο 1,80 ευρώ.

Αυτό που ξεχωρίζει στην πρωτεύουσα της ρωσίας είανι η τουριστική κάρτα η οποία δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν ολόκληρη την πόλη με μια 48τουριστική κάρτα η οποία κοστίζει με 5,5 ευρώ.  

Οι λάτρεις της μπύρας θα περάσουν σίγουρα αξέχαστες στιγμές αφού στην πρωτεύουσα της Τσεχίας χάρη στο μηδαμινό κόστος της η μπύρα καταναλώνεται όλες τις ώρες της ημέρας... Ένα μπουκάλι μπύρα κοστίζει μόνο 1,5 ευρώ κατά μέσο όρο. Διαμονή και διατροφή είναι εξίσου οικονομικές.

Αυτό που χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως φθηνό στον συγκεκριμένο προορισμό είναι ο καφές τον οποίο και μπορείτε να απολαύσετε μόνο με 2 ευρώ. 

Κατά μέσο όρο ένα απογευματινό γεύμα για δύο άτομα με τρία πιάτα συμπεριλαμβανομένου κι ενός μπουκαλιού κρασιού κοστίζει μόλις 43 ευρώ στην Αθήνα. Δεδομένων και των ευκαιριών σε ξενοδοχεία ή και σε καταλύματα Airbnb, τα οποία συγκριτικά με άλλες χώρες προσφέρουν πολύ καλύτερες συνθήκες σε πολύ καλύτερες τιμές 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:08

Google: Δικά της στελέχη της Windsurf έναντι 2,4 δισ. δολαρίων για την προώθηση του ΑΙ έργου Gemini

09:50

Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ

09:40

ΗΠΑ: Ενέκριναν την πώληση πολεμικών ελικοπτέρων στη Νορβηγία

09:30

Η ναυτιλία σε τροχιά αβεβαιότητας

09:16

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν κυρώσεις στον Πρόεδρο της Κούβας και υπουργούς του

09:11

ΟΗΕ: Σχεδόν 800 νεκροί στη Γάζα απ' τον Μάιο σε διανομές ανθρωπιστικής βοήθειας

08:52

Τραγωδία Air India: Η διακοπή τροφοδοσίας των κινητήρων με καύσιμα οδήγησε στην καταστροφή

08:35

ΠΑΟΚ στο προσκήνιο, λιμάνι στο παρασκήνιο

08:23

Unicredit: Τέσσερα σενάρια μιας «σιωπηλής» χρεοκοπίας των ΗΠΑ

08:14

«Σπριντ» επενδύσεων στον κλάδο των αθλητικών ειδών – Οι πρωταγωνιστές και οι νέοι παίκτες

08:07

Κλιματική αλλαγή: Εκατοντάδες νεκροί από τον καύσωνα – Τι δείχνει νέα μελέτη

08:00

Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται «τσουχτερά» ραβασάκια σε ιδιοκτήτες οχημάτων - Πάνω από 300.000 οχήματα στη ψηφιακή «απόχη» της πρώτης μεγάλης διασταύρωσης

23:55

ΗΠΑ: Απομακρύνθηκαν τουρίστες από το Γκραν Κάνιον λόγω πυρκαγιάς

23:45

BBC: Τους 118.139 έφτασαν οι νεκροί Ρώσοι στρατιωτικοί στην Ουκρανία - Πάνω από 500 είναι ξένοι

23:35

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Αϊτή από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο φέτος

23:25

Το AI chatbot Grok-3 απαντά συμβουλευόμενο τις απόψεις του Έλον Μασκ

23:15

ΟΗΕ: Στις 28 και 29 Ιουλίου η διεθνής διάσκεψη για το Μεσανατολικό

23:08

Στο «κόκκινο» η Wall Street μετά τους νέους δασμούς Τραμπ - Πτώση σχεδόν 300 μονάδων για Dow

22:47

Άνοδος άνω του 2% για το πετρέλαιο - Κέρδη στην εβδομάδα

22:27

Στο Τέξας ο Τραμπ επτά ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

22:14

Politico: Νίκη Τραμπ καθώς η ΕΕ αποσύρει τους φόρους στις Big Tech

22:11

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 18 Ιουλίου

22:05

Σε υψηλό μιας εβδομάδας ο χρυσός

21:48

Πυροσβεστική: 41 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

21:39

Σύνοδος Πρυτάνεων: Στήριξη για χρηματοδότηση και αλλαγές για διαγραφές φοιτητών και ασφάλεια των πανεπιστημίων

21:30

Κομισιόν: Νέος φόρος στις μεγάλες επιχειρήσεις για την ενίσχυση του προϋπολογισμού της Ε.Ε.

21:15

Κινέζος ΥΠΕΞ: Η Κίνα και ο Καναδάς θα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους

20:55

Ο καύσωνας «χτύπησε» ακόμα και τη Μόσχα - Ρεκόρ 30 ετών σπάνε οι θερμοκρασίες

20:46

Τραμπ για Βραζιλία: Φέρονται πολύ άδικα στον πρόεδρο Μπολσονάρου

20:31

Μιχαηλίδου: Η συμπερίληψη στο εργασιακό περιβάλλον είναι μια πραγματική ανάγκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider