Οι 12 οικονομικότεροι city break προορισμοί της Ευρώπης

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 12 οικονομικότεροι city break προορισμοί της Ευρώπης
Τι μπορείτε να κάνετε πιο οικονομικά από οπουδήποτε στις παρακάτω χώρες.

Ιδιαίτερη άνθιση γνωρίζουν οι αποδράσεις σαββατοκύριακου ή αλλιώς city break προορισμοί. Το κύμα της διεθνούς ανάπτυξης του τουρισμού city break γιγαντώνεται και μαζί του έχει συμπαρασύρει και την Αθήνα, η οποία γνωρίζει μια πρωτόγνωρη άνθηση των επενδύσεων σε νέα ξενοδοχεία, αλλά και σε κατοικίες φιλοξενίας της οικονομίας του διαμοιρασμού, τύπου Airbnb.

Η διεθνής τάση για περισσότερες και συντομότερες διακοπές τόσο από οικογένειες ανώτατου και μέσου εισοδηματικού επίπεδου όσο και από τις νεότερες γενιές, όπως οι millennials (ή αλλιώς Generation Y, στην οποία ανήκουν όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000), ευνοεί πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και μεταξύ αυτών και την Αττική λόγω του πολιτιστικού της πλούτου αλλά και της εγγύτητάς της με παραλίες και τη νησιωτική χώρα, που επιτρέπει εύκολο και οικονομικό συνδυασμό προορισμών.

Σύμφωνα με το Βusinessinsider.com οι παρακάτω 12 προορισμοί ξεχωρίζουν για τις εμπειρίες που προσφέρουν και μάλιστα σε οικονομικές τιμές. Οι υπολογισμοί της τιμής περιλαμβάνουν την διαμονή και τα γεύματα χωρίς ωστόσο τα αεροπορικά εισιτήρια.

Όπως και στην Κωνσταντινούπολη έτσι και στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας θα βρείτε την διαμονή σε ένα τρίστερο ξενοδοχείο περίπου στα 40 ευρώ, ενώ εξίσου φτηνά είναι τα μέσα μεταφοράς και ο καφές.

Αρκετά από τα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης δεν κοστίζουν απλά φτηνά αλλά έχουν δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Εάν το κρασί είναι το αγαπημένο σας τότε για ένα ποτήρι θα πατήσετε 2,20 ευρώ στη Βαρσοβία.

Πέρα από το ανατολίτικο άρωμα και τον τούρκικο καφέ στην Κωνσταντινούπολη μπορείτε να βρείτε ξενοδοχείο τριών αστέρων με 40 περίπου ευρώ την βραδιά.

Μια επίσκεψη στο μουσείο Theodor Pallady του Βουκουρεστίου θα σας κοστίσει μόνο 2,30 ευρώ. Ίσως απο τις φθηνότερες εισόδους σε αξιοθέατα παγκοσμίως.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε πιο οικονομικά ακόμα κι από την Βουδαπέστη είναι να πιείτε καφέ στο ηλιόλουστο Πόρτο. Ένα φλιτζάνι κοστίζει μόνο 1 ευρώ.

Στην περίπτωση της Ρίγα αυτό που ξεχωρίζει είναι η οικονομική είσοδος στα αξιοθέατα της πόλης. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η είσοδος στο Καθεδρικό Ναό της πόλης κοστίζει μόνο 3 ευρώ.

Κι αν στους περισσότερους προορισμούς χρειάζεστε πάνω από 15 ευρώ για να μετακινηθείτε από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης, στην Μπρατισλάβα θα μείνετε άφωνοι. Η μεταφορά σας θα σας κοστίσει μόνο 1,80 ευρώ.

Αυτό που ξεχωρίζει στην πρωτεύουσα της ρωσίας είανι η τουριστική κάρτα η οποία δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν ολόκληρη την πόλη με μια 48τουριστική κάρτα η οποία κοστίζει με 5,5 ευρώ.  

Οι λάτρεις της μπύρας θα περάσουν σίγουρα αξέχαστες στιγμές αφού στην πρωτεύουσα της Τσεχίας χάρη στο μηδαμινό κόστος της η μπύρα καταναλώνεται όλες τις ώρες της ημέρας... Ένα μπουκάλι μπύρα κοστίζει μόνο 1,5 ευρώ κατά μέσο όρο. Διαμονή και διατροφή είναι εξίσου οικονομικές.

Αυτό που χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως φθηνό στον συγκεκριμένο προορισμό είναι ο καφές τον οποίο και μπορείτε να απολαύσετε μόνο με 2 ευρώ. 

Κατά μέσο όρο ένα απογευματινό γεύμα για δύο άτομα με τρία πιάτα συμπεριλαμβανομένου κι ενός μπουκαλιού κρασιού κοστίζει μόλις 43 ευρώ στην Αθήνα. Δεδομένων και των ευκαιριών σε ξενοδοχεία ή και σε καταλύματα Airbnb, τα οποία συγκριτικά με άλλες χώρες προσφέρουν πολύ καλύτερες συνθήκες σε πολύ καλύτερες τιμές 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

ΗΠΑ: Η διοίκηση Τραμπ μηνύει το Χάρβαρντ για έγγραφα σχετικά με τις εισαγωγές φοιτητών

23:57

Θεοχάρης: Υπήρχε ολόκληρο σχέδιο για να πάμε στη δραχμή

23:42

Μακρόν: Στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι σε καταδικασμένους για αντισημιτικές πράξεις

23:39

«Ελληνικό FBI»: Οι 10+1 τρανταχτές υποθέσεις που οδήγησε στη Δικαιοσύνη

23:33

Τραμπ: Το αίσθημα φόβου συμβάλλει στην αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων με το Ιράν

23:22

Συμβούλιο Ασφαλείας: Έκκληση για σταθερότητα και συνέχιση της πολιτικής μετάβασης στη Συρία

23:15

Αδύναμη συνεδρίαση στη Wall Street - Εβδομαδιαίες απώλειες 2,1% για Nasdaq

23:01

Λετονία: Άνδρας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

22:46

Δένδιας: Το στεγαστικό πρόγραμμα βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θράκη

22:34

Φρεντέρικσεν: «Εποικοδομητικές συνομιλίες» με τον Ρούμπιο για τη Γροιλανδία

22:19

Μακρόν: Η Ευρώπη πρέπει να γίνει γεωπολιτική δύναμη

22:09

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα Global Media Center του υπουργείου Εξωτερικών

22:00

Γαλλία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που τους απείλησε με μαχαίρι

21:45

Κεραμέως: Η Εθνική Κοινωνική Συμφωνία δίνει τη δυνατότητα για αυξήσεις μισθών και παροχών

21:38

Δεύτερη εβδομάδα απωλειών για το πετρέλαιο

21:36

Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι στέλνει δεύτερο αεροπλανοφόρο στον Κόλπο

21:21

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 31 εκατ. ευρώ

21:20

Το 30% των σχολείων στο Κίεβο χωρίς θέρμανση μετά τις ρωσικές επιθέσεις στο ενεργειακό δίκτυο

21:10

Δεύτερη εβδομάδα κερδών για τον χρυσό

21:03

Τραμπ: Ο Ζελένσκι πρέπει να βιαστεί για να επιτευχθεί συμφωνία με τη Ρωσία

20:54

Παναγόπουλος σε ΠΑΣΟΚ: Οι εργαζόμενοι οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν για την πορεία μου

20:38

Bally’s Intralot: Απέκτησε 900.000 ιδίες μετοχές αξίας 858.146 ευρώ

20:27

Ο Τραμπ αναγνωρίζει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας - Δίνει άδεια σε πέντε πετρελαϊκές

20:16

ΗΠΑ: Εξαιρετικά υποστηρικτική η Ελλάδα στον Κάθετο διάδρομο

20:07

Δυναμικά μπήκε το 2026 στον τουρισμό

20:04

Softweb: Πράσινο φως από τη ΓΣ για ΑΜΚ 72.000 ευρώ

20:02

Ομολογιακό δάνειο 250 εκατ. ευρώ από Capital Clean Energy Carriers

19:50

Μουσείο Λούβρου: Οροφογραφία του Σαρλ Μενιέ υπέστη φθορές από πλημμύρα

19:34

Πτωτικό 3x3 στις ευρωαγορές

19:25

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider