Οι 12 οικονομικότεροι city break προορισμοί της Ευρώπης

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 12 οικονομικότεροι city break προορισμοί της Ευρώπης
Τι μπορείτε να κάνετε πιο οικονομικά από οπουδήποτε στις παρακάτω χώρες.

Ιδιαίτερη άνθιση γνωρίζουν οι αποδράσεις σαββατοκύριακου ή αλλιώς city break προορισμοί. Το κύμα της διεθνούς ανάπτυξης του τουρισμού city break γιγαντώνεται και μαζί του έχει συμπαρασύρει και την Αθήνα, η οποία γνωρίζει μια πρωτόγνωρη άνθηση των επενδύσεων σε νέα ξενοδοχεία, αλλά και σε κατοικίες φιλοξενίας της οικονομίας του διαμοιρασμού, τύπου Airbnb.

Η διεθνής τάση για περισσότερες και συντομότερες διακοπές τόσο από οικογένειες ανώτατου και μέσου εισοδηματικού επίπεδου όσο και από τις νεότερες γενιές, όπως οι millennials (ή αλλιώς Generation Y, στην οποία ανήκουν όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000), ευνοεί πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και μεταξύ αυτών και την Αττική λόγω του πολιτιστικού της πλούτου αλλά και της εγγύτητάς της με παραλίες και τη νησιωτική χώρα, που επιτρέπει εύκολο και οικονομικό συνδυασμό προορισμών.

Σύμφωνα με το Βusinessinsider.com οι παρακάτω 12 προορισμοί ξεχωρίζουν για τις εμπειρίες που προσφέρουν και μάλιστα σε οικονομικές τιμές. Οι υπολογισμοί της τιμής περιλαμβάνουν την διαμονή και τα γεύματα χωρίς ωστόσο τα αεροπορικά εισιτήρια.

Όπως και στην Κωνσταντινούπολη έτσι και στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας θα βρείτε την διαμονή σε ένα τρίστερο ξενοδοχείο περίπου στα 40 ευρώ, ενώ εξίσου φτηνά είναι τα μέσα μεταφοράς και ο καφές.

Αρκετά από τα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης δεν κοστίζουν απλά φτηνά αλλά έχουν δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Εάν το κρασί είναι το αγαπημένο σας τότε για ένα ποτήρι θα πατήσετε 2,20 ευρώ στη Βαρσοβία.

Πέρα από το ανατολίτικο άρωμα και τον τούρκικο καφέ στην Κωνσταντινούπολη μπορείτε να βρείτε ξενοδοχείο τριών αστέρων με 40 περίπου ευρώ την βραδιά.

Μια επίσκεψη στο μουσείο Theodor Pallady του Βουκουρεστίου θα σας κοστίσει μόνο 2,30 ευρώ. Ίσως απο τις φθηνότερες εισόδους σε αξιοθέατα παγκοσμίως.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε πιο οικονομικά ακόμα κι από την Βουδαπέστη είναι να πιείτε καφέ στο ηλιόλουστο Πόρτο. Ένα φλιτζάνι κοστίζει μόνο 1 ευρώ.

Στην περίπτωση της Ρίγα αυτό που ξεχωρίζει είναι η οικονομική είσοδος στα αξιοθέατα της πόλης. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η είσοδος στο Καθεδρικό Ναό της πόλης κοστίζει μόνο 3 ευρώ.

Κι αν στους περισσότερους προορισμούς χρειάζεστε πάνω από 15 ευρώ για να μετακινηθείτε από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης, στην Μπρατισλάβα θα μείνετε άφωνοι. Η μεταφορά σας θα σας κοστίσει μόνο 1,80 ευρώ.

Αυτό που ξεχωρίζει στην πρωτεύουσα της ρωσίας είανι η τουριστική κάρτα η οποία δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν ολόκληρη την πόλη με μια 48τουριστική κάρτα η οποία κοστίζει με 5,5 ευρώ.  

Οι λάτρεις της μπύρας θα περάσουν σίγουρα αξέχαστες στιγμές αφού στην πρωτεύουσα της Τσεχίας χάρη στο μηδαμινό κόστος της η μπύρα καταναλώνεται όλες τις ώρες της ημέρας... Ένα μπουκάλι μπύρα κοστίζει μόνο 1,5 ευρώ κατά μέσο όρο. Διαμονή και διατροφή είναι εξίσου οικονομικές.

Αυτό που χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως φθηνό στον συγκεκριμένο προορισμό είναι ο καφές τον οποίο και μπορείτε να απολαύσετε μόνο με 2 ευρώ. 

Κατά μέσο όρο ένα απογευματινό γεύμα για δύο άτομα με τρία πιάτα συμπεριλαμβανομένου κι ενός μπουκαλιού κρασιού κοστίζει μόλις 43 ευρώ στην Αθήνα. Δεδομένων και των ευκαιριών σε ξενοδοχεία ή και σε καταλύματα Airbnb, τα οποία συγκριτικά με άλλες χώρες προσφέρουν πολύ καλύτερες συνθήκες σε πολύ καλύτερες τιμές 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:48

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Γενικό Διευθυντή του ΔΟΑΕ στο Μαξίμου

22:34

Τετ α τετ Δένδια - Ανδρουλάκη την Πέμπτη

22:20

ΗΠΑ: Πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αραβική Θάλασσα - 1 αγνοούμενος

22:06

«Παράθυρο» Στουρνάρα για «πάγο» στα επιτόκια από ΕΚΤ τον Ιούλιο

21:52

Δημοσκόπηση Marc: Νέες εκλογές θέλει το 56,7% σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας

21:38

Θεοδωρικάκος: Είναι θέμα τιμής να συλληφθούν οι δολοφόνοι

21:24

Χρυσός: «Απεγκλωβίστηκε» από το χαμηλό 7 μηνών με κέρδη 2,1%

21:10

Επταήμερο εθνικό πένθος στη Βενεζουέλα - Σχεδόν 2.300 οι νεκροί από τους σεισμούς

20:56

Πτώση στις τιμές του πετρελαίου μετά τα θετικά μηνύματα για τις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν

20:45

Ρωσικό «καμπανάκι» στην Apple για πρόστιμο 52 εκατ. δολαρίων

20:33

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν ανανεώνει την τριμερή εμπορική συμφωνία USMCA με Καναδά και Μεξικό

20:21

Fitch: Αναβάθμισε Eurobank, ΕΤΕ - Θετικές προοπτικές για Πειραιώς

20:13

Δείπνο στο Μέγαρο Μαξίμου προς τιμήν της Γκίλφοϊλ για τα 250 έτη από την αμερικανική ανεξαρτησία

20:09

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας στις 14 Ιουλίου ενάντια στη Συνταγματική Αναθεώρηση

20:00

Οι λόγοι που έστειλαν το γεν σε χαμηλό τεσσάρων δεκαετιών

19:58

Οι ΗΠΑ ζητούν από τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ να μπουν σε «αξιόπιστη πορεία» προς το 5%

19:56

Μητσοτάκης για Νέστορα: Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό των άκρων

19:46

Πυροσβεστική: 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

19:37

Αύριο ψηφίζεται στη Βουλή το ν/σ για ίση αμοιβή και ένταξη υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά

19:32

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης 1 έως 3 ετών με αναστολή στους 57 παραγωγούς από Κρήτη

19:24

Ταχιάος: «Η Θράκη χρειάζεται μια ενιαία αναπτυξιακή στρατηγική»

19:13

Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά την εμπρηστική επίθεση - Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου

19:07

Κατοχύρωση κερδών στις ευρωαγορές μετά το ρεκόρ

18:56

Ισραήλ: Οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία για κατασκευή μόνιμης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

18:52

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον γενικό διευθυντή ΔΟΑΕ την Πέμπτη

18:42

Τραμπ: «Έβγαλα κέρδη επειδή το Χρηματιστήριο ανεβαίνει»

18:33

GM: Πτώση 4,2% των πωλήσεων στις ΗΠΑ το β΄ τρίμηνο λόγω μειωμένης ζήτησης στα ηλεκτρικά οχήματα

18:33

Bally’s Intralot: Στο 0,156% η συμμετοχή της Deutsche Bank - Νέα αγορά 650.000 μετοχών

18:31

GREGY Interconnector: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

18:28

Space Hellas: Αξιοποίηση βιομηχανικών δεδομένων με AI μέσω της νέας υπηρεσίας Managed Data Lake


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider