ΗΠΑ προς Γερμανία: Μην επιλέξετε την Huawei για το 5G

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ προς Γερμανία: Μην επιλέξετε την Huawei για το 5G
Να μη συνάψει καμιά κρατική σύμβαση με τη Huawei ζητούν από το Βερολίνο οι ΗΠΑ.

Νέο μήνυμα προς το Βερολίνο απέστειλε η Ουάσινγκτον, με το οποίο επανέλαβε την προειδοποίηση να μην αναθέσει καμιά δημόσια σύμβαση στον κινεζικό κολοσσό τηλεπικοινωνιών Huawei για το 5G.

Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, ζητά από την Γερμανία να μην επιλέξει τη Huawei για την ανάπτυξη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και μεταφοράς δεδομένων πέμπτης γενιάς (5G) στη Γερμανία, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα και εμφατικά τη Γερμανία, όπως και άλλους συμμάχους της, να μην επιτρέψει την επέκταση της δραστηριότητας της κινεζικής εταιρείας στη Γερμανία και τη χρήση του εξοπλισμού της στο γερμανικό τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, αφού όπως διατείνεται η Χουάγουεϊ είναι συνυφασμένη με την κινεζική κυβέρνηση.

Ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν εξέφρασε κατάπληξη και σοκ για το ενδεχόμενο μια δυτική χώρα που θέλει να διαφυλάξει τα στρατιωτικά της μυστικά όπως και αυτά των συμμάχων της να αναθέσει, κατ’ αυτόν, στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας την ανάπτυξη δικτύου 5G.

Δεν αλλάζει η στάση του CDU

Η κυβέρνηση του Τραμπ διατείνεται ότι η Huawei είναι υποχρεωμένη να διαβιβάζει δεδομένα στην κινεζική κυβέρνηση. Η εταιρεία έχει διαψεύσει επανειλημμένα ότι είναι όργανο των κινεζικών υπηρεσιών κατασκοπείας.

Το Σάββατο, στο ετήσιο συνέδριο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του μείζονος κόμματος του κυβερνητικού «μεγάλου συνασπισμού», τονίστηκε πως η παράταξη δεν θα εναντιωθεί κατ’ ανάγκη στη συμμετοχή της κινεζικής εταιρείας σε διαγωνισμούς για την ανάθεση κρατικών συμβάσεων για την ανάπτυξη του δικτύου 5G της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider