ΗΠΑ για Huawei: Χειρονομία «καλής θελήσεως» η παράταση των 90 ημερών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ για Huawei: Χειρονομία «καλής θελήσεως» η παράταση των 90 ημερών
Παρά την παράταση που δόθηκε στον τεχνολογικό κολοσσό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επανέλαβε πως δεν θέλει το ομοσπονδιακό κράτος να συναλλάσσεται με τη Huawei.

Να παρατείνει την αναστολή της ισχύος των μέτρων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Huawei, αναμένεται να ανακοινώσει το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, επιτρέποντάς της έτσι να προμηθεύεται αγαθά από αμερικανικές επιχειρήσεις και να παρέχει υπηρεσίες σε προϋπάρχοντες πελάτες της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και άλλα ΜΜΕ, η «προσωρινή γενική άδεια» στη Huawei θα παραταθεί για 90 ημέρες, κάτι που επιβεβαίωσε χθες, ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, Λάρι Κάντλοου. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως το υπουργείο Εμπορίου πιθανότατα θα παρατείνει την άδεια που έχει δοθεί στη Huawei να αγοράζει υλικό και λογισμικό αμερικανικής προέλευσης, σε μια χειρονομία «καλής θελήσεως» εντός των ορίων των ευρύτερων διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση της Κίνας για το εμπόριο.

«Κάνουμε ένα διάλλειμα [για να βοηθηθούν και ] οι δικές μας εταιρείες για τρεις μήνες», εξήγησε ο Κάντλοου, τοποθετούμενος κατά τη διάρκεια εκπομπής του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Την ίδια ώρα όμως, χθες Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους πριν επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος στο Νιου Τζέρσι ότι δεν θέλει το ομοσπονδιακό κράτος να συναλλάσσεται με την κινεζική εταιρεία για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Σημείωσε ότι κάποιες θυγατρικές και διευθύνσεις της Huawei ενδέχεται να εξαιρεθούν από την ευρύτερη απαγόρευση, αλλά ότι αυτό θα είναι «πολύ περίπλοκο». Απέφυγε να επιβεβαιώσει, ή να διαψεύσει, το εάν η κυβέρνησή του θα παρατείνει την ισχύ της «προσωρινής γενικής άδειας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider