Η Google θα σταματήσει να συνδράμει στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Google θα σταματήσει να συνδράμει στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων
Ο τομέας πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να δαπανήσει 1,3 δισ. δολάρια για cloud computing το 2020.

Η Google δεσμεύτηκε να σταματήσει να κατασκευάζει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) που βοηθούν τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να εξάγουν ορυκτά καύσιμα παγκοσμίως.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το OneZero, το οποίο επικαλείται σχετική συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στο YouTube.

Μια έκθεση της Greenpeace είχε ήδη καταδείξει πριν από λίγες ημέρες τον τρόπο με τον οποίο η Google, η Microsoft και η Amazon χρησιμοποιούν διακομιστές AI και servers αποθήκευσης για να βοηθήσουν πετρελαϊκές εταιρείες όπως είναι οι Shell, BP και ExxonMobil να εντοπίσουν και να εξορύξουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Ένας εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε στο CNBC ότι η εταιρεία «δεν θα... δημιουργήσει προσαρμοσμένους αλγόριθμους AI / ML για να διευκολύνει την εξόρυξη στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Το Google Cloud έλαβε περίπου 65 εκατ. δολάρια από εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2019, δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% των συνολικών εσόδων του. Λαμβάνοντας υπόψη το σχετικά μικρό κομμάτι της αγοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου του Google Cloud, δεν θεωρείται μεγάλη παραχώρηση για την εταιρεία να δεσμευτεί να μην ανταγωνιστεί σε AI / ML.

Συνολικά, ο τομέας πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να δαπανήσει 1,3 δισ. δολάρια για cloud computing το 2020, σύμφωνα με στοιχεία της HG Insights. «Το Google Cloud είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτής της συνολικής δαπάνης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Google.

Συγχαρητήρια από την Greenpeace

Η Greenpeace επικρότησε την απόφαση της Google. «Ενώ η Google εξακολουθεί να έχει συμβάσεις παλαιού τύπου με εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που ελπίζουμε ότι θα τερματιστούν, χαιρετίζουμε την κίνηση της Google να μην δημιουργεί πλέον προσαρμοσμένες λύσεις για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου», δήλωσε η Elizabeth Jardim, ανώτερη εταιρική εκστρατεία της Greenpeace USA.

«Ελπίζουμε ότι η Microsoft και η Amazon θα προχωρήσουν γρήγορα σε δεσμεύσεις για τον τερματισμό των συνεργασιών με εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς αυτές οι συμβάσεις έρχονται σε αντίθεση με τους κλιματικούς στόχους», καταλήγει.

Με πληροφορίες από το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider