«Έσπασε» το φράγμα των 200 δισ. δολαρίων η περιουσία του Τζεφ Μπέζος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έσπασε» το φράγμα των 200 δισ. δολαρίων η περιουσία του Τζεφ Μπέζος
Αυτή τη στιγμή ο Τζεφ Μπέζος είναι κατά 78 δισ. δολάρια πλουσιότερος από τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, τον συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Το φράγμα των 200 δισ. δολαρίων «έσπασε» το βράδυ της Τετάρτης η προσωπική περιουσία του ιδρυτή και Διευθύνοντος Συμβούλου της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Πριν λίγες ώρες, η προσωπική περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη ξεπέρασε τα 202 δισ. δολάρια, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Bloomberg Billionaires Index. Ο Μπέζος έγινε έτσι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που είδε την περιουσία του να εκτινάσσεται πάνω από το «ψυχολογικό όριο» των 200 δισ. δολαρίων.

Αυτή τη στιγμή ο Μπέζος είναι κατά 78 δισ. δολάρια πλουσιότερος από τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, τον συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Διαβάστε επίσης:

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Μπέζος έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου το 2017, ενώ έναν χρόνο αργότερα, όπως μεταδίδει το CNBC, η προσωπική του περιουσία ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 150 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Amazon έχει εκτιναχθεί στα ύψη το τελευταίο διάστημα, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έστρεψε τους καταναλωτές παγκοσμίως στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Από τις αρχές του 2020, η μετοχή της Amazon έχει προσφέρει κέρδη άνω του 86% (!) στους επενδυτές, ενώ η κεφαλαιοποίησή της ξεπερνάει πλέον τα 1,7 τρισ. δολάρια, καθιστώντας την εταιρεία τη δεύτερη «πολυτιμότερη» στις ΗΠΑ, μετά την Apple.

Για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, τα έσοδα της Amazon ξεπέρασαν τα 88,9 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider