Ψηφιακό εργαλείο για τους αστυνομικούς ετοιμάζει η Apple

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ψηφιακό εργαλείο για τους αστυνομικούς ετοιμάζει η Apple
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ηλεκτρονικό εργαλείο ειδικά για την αστυνομία σχεδιάζει να δημιουργήσει η Apple. Επί της ουσίας η αστυνομία θα μπορεί πλέον να στέλνει απευθείας μέσω του νέου αυτού εργαλείου στην Apple και η ειδική ομάδα που θα είναι υπεύθυνη θα απαντά στην αστυνομία σχετικά με τα δεδομένα που μπορεί ή δεν μπορεί να λάβει από την κατασκευάστρια των iPhone.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Reuters η εν λόγω πληροφορία αναγράφηκε σε σχετική επιστολή που έστειλε στις 4 Σεπτεμβρίου ο γενικός διευθυντής της Apple, Κέιτ Άνταμς, στον αμερικανικό δημοκρατικό γερουσιαστή Σέλντον Γουαιτχάουζ, από το Ρόουντ Άιλαντ.

Ερωτηθείς η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Να διευκρινίσουμε ότι η Apple μπορεί και παρέχει ορισμένα δεδομένα των χρηστών της σε υπαλλήλους επιβολής του νόμου εάν υποβάλλουν έγκυρη νομική αίτηση. ΤΑ δεδομένα αυτά είναι κυρίως τα όσα έχουν οι χρήστες αποθηκεύσει στην ηλεκτρονική υπηρεσία iCloud.

Ωστόσο έχει και στο παρελθόν έρθει σε έντονη αντιπαράθεση με τις αρχές των ΗΠΑ αφού κρυπτογραφεί τις συσκευές της με τέτοιο τρόπο που ακόμα και η ίδια δεν έχει τρόπο να τις αποκρυπτογραφήσει.

Όπως έχει διευκρινίσει στο παρελθόν η εταιρεία μέσα σε ένα χρόνο απάντησε σε 14.000 αιτήσεις των αστυνομικών αρχών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων 231 «αιτημάτων έκτακτης οικογενειακής ανάγκης», και ανταποκρίθηκε σε αυτά κατά κύριο λόγο μέσα σε 20 λεπτά από την στιγμή που τα παρέλαβε ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας ή της νύχτας». Αυτά τα αιτήματα τα χειριζόταν μέχρι πρόσφατα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μέσω του νέου εργαλείου το οποίο σύμφωνα με την επιστολή θα κυκλοφορήσει μέχρι τέλος του έτους θα είναι διαθέσιμο τόσο για την καταχώρηση όσο και για την παρακολούθηση αιτημάτων των αστυνομικών.

Όπως μάλιστα διευκρίνιζε η εταιρεία στη επιστολή της μέχρι στιγμής έχει εκπαιδεύσει περί τους 1.000 αστυνομικούς σχετικά με τον τρόπο απόκτησης στοιχείων από την εταιρεία. Η κατάρτιση έγινε δια ζώσης στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ωστόσο σκέφτεται να δημιουργήσει κι ένα ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με συγκεκριμένη ομάδα εκπαιδευτών για να διευρύνει την εμβέλεια της εκπαίδευσης σε μικρότερα μάλιστα τμήματα.

Όπως είπε τόσο η εκπαίδευση όσο και η πύλη κατάθεσης αιτημάτων θα είναι διαθέσιμα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ιδιωτικό χρέος: Πρεμιέρα στις 20 Μαΐου για το Μητρώο Παρακολούθησης οφειλών

Σε δημογραφικό «κατήφορο» η Ελλάδα: Μόλις ένα στα 4 νοικοκυριά έχουν παιδιά - Ποιες χώρες απολαμβάνουν baby boom

Ποιος είναι ο αμερικανικός όμιλος που «βάζει πόδι» στην ελληνική αγορά πολυετούς κατοικίας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider