Η Google παίρνει τα σκήπτρα από την Apple

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Google παίρνει τα σκήπτρα από την Apple

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου κατέφερε να εκτοπίσει η Alphabet Inc, η μητρική εταιρεία της Google, την μέχρι χθες πρώτη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Apple, μετά την απογείωση των κερδών που κατέγραψε στο δ’ τρίμηνο του 2015.

Η εταιρεία έκλεψε το σκήπτρο της Apple ως εταιρείας με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο, αφότου ανακοίνωσε κέρδη 4,9 δισ. δολαρίων. Σε ετήσια βάση, η Alphabet παρουσίασε κέρδη 16,3 δισ. δολαρίων. Ο κύκλος εργασιών της θυγατρικής Google διαμορφώθηκε σε 23,4 δισ. καθώς είχε αύξηση 17% των online διαφημιστικών εσόδων της στα 19,1 δισ. δολ.

Βέβαια, το πλην Google κομμάτι της Alphabet, που ασχολείται με τα αυτόνομα οχήματα, την παροχή διαδικτύου μέσω μπαλονιών καθώς και τον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, όπως τα γυαλιά Google Glass, εμφάνισε ζημιές 3,6 δισ. δολ. πέρυσι, οι οποίες όμως υπρκαλύφθηκαν από την κερδοφορία της Google (που περιλαμβάνει την μηχανή αναζήτησης και το YouTube).

Μεγάλη άνοδο κατέγραψε και η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail, η οποία όπως ανακοινώθηκε, ξεπέρασε πλέον το ένα δισεκατομμύριο ενεργούς μηνιαίους χρήστες στο τέλος του 2015.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Apple -που εμφανίζει πτώση πωλήσεων για τα iPhone της- είχε μετατραπεί σε εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία το 2010, εκτοπίζοντας την Microsoft, η οποία, με τη σειρά της, πριν από δύο δεκαετίες είχε εκτοπίσει την ΙΒΜ από την πρώτη θέση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider