Πρόστιμο 172 εκατ. ευρώ στη Google για φοροδιαφυγή

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρόστιμο 172 εκατ. ευρώ στη Google για φοροδιαφυγή
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σε καταβολή 130 εκατ. λίρων για αναδρομικούς φόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή περίπου 172 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η Google, που πλέον ανήκει στον όμιλο Alphabet Inc, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Μάλιστα ο κολοσσός του διαδικτύου ενδέχεται να πληρώσει και υψηλότερους φόρους στο μέλλον μετά από συμβιβαστική συμφωνία με τις αρμόδιες αρχές της Βρετανίας.

Η συμφωνία ήταν το αποτέλεσμα πολυετούς φορολογικού ελέγχου της εταιρείας για να διαπιστωθεί αν για μια δεκαετία επιδιδόταν σε φοροδιαφυγή, ανακατανέμοντας τα κέρδη της στην Ιρλανδία, όπου βρίσκεται και η έδρα της για την Ευρώπη, όπως συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Μετά την δημοσιοποίηση της είδησης, η οποία μπορεί να σημάνει επιπλέον φορολόγηση και σε άλλα κράτη στα οποία δραστηριοποιείται και εκκρεμούν κατηγορίες για φοροαποφυγή, διοικητικά στελέχη της εταιρείας δεν ήταν διαθέσιμα για να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εθνικές κυβερνήσεις υιοθετούν πιο σκληρή στάση έναντι των διευθετήσεων στις οποίες προχωρούν πολυεθνικές εταιρείες, όπως οι Google, Apple και Amazon, για να διαφυλάσσουν τα κέρδη τους και να αποφεύγουν την καταβολή υψηλών φόρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η γνώμη των Ελλήνων για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν

72 δόσεις: Στο «ρελαντί» οι αιτήσεις - Περιορισμένη μέχρι στιγμής η ανταπόκριση στη ρύθμιση

Προβλήματα για την κόρη του Μπιλ Γκέιτς: Το «κόλπο» με τα cookies και τα $80.000 την ημέρα

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider