MWC2024: Με ισχυρή ελληνική παρουσίαση ξεκινά η κορυφαία τεχνολογική έκθεση της Βαρκελώνης

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
MWC2024: Με ισχυρή ελληνική παρουσίαση ξεκινά η κορυφαία τεχνολογική έκθεση της Βαρκελώνης
MWC2024
H ελληνική παρουσία και τα νέα από την μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας που ξεκινά σήμερα στη Βαρκελώνη.

Αποστολή στη Βαρκελώνη

Ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού που δίνει ετησίως η διεθνής τεχνολογική κοινότητα, λαμβάνει χώρα αυτή την εβδομάδα στην Βαρκελώνη όπου και πραγματοποιείται η έκθεση MWC2024. Εκπρόσωποι του χώρου των τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις που καινοτομούν με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών και startups, δίνουν το παρών με στόχο να προδιαγράψουν το μέλλον, και όλες τις tech κι όχι μόνο τάσεις που θα κυριαρχήσουν σε αυτό. Στο φετινό ραντεβού μάλιστα, παραβρίσκονται και πολυάριθμες ελληνικές επιχειρήσεις, που είτε απαρτίζουν την ελληνική αποστολή, είτε κατεβαίνουν αυτόνομα με δικό τους περίπτερο.

Συγκεκριμένα η ελληνική αποστολή, που παρίσταται στην Βαρκελώνη με την βοήθεια της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μετρά τη μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή. Στο Ελληνικό περίπτερο, συνολικού εμβαδού 154 τ.μ., θα συμμετέχουν 37 ελληνικές καινοτόμες, τεχνολογικές εταιρείες με περισσότερους από 100 αντιπρόσωπους. Την φετινή χρονιά η ελληνική αποστολή έχει την υποστήριξη και την ενεργή συμμετοχή φορέων όπως της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Ταμείου, της τράπεζας EUROBANK και του EGG, του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece», του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ), της HELEXPO BEYOND, του NBG Seeds της Εθνικής Τράπεζας, του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, του Ευρωπαϊκού Κόμβου Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση GR digiGOV-innoHUB, καθώς και του επενδυτικό ταμείου Phaistos 5G Ventures καθώς και εταιρειών όπως οι Samsung Electronics Hellas και Vantage Towers.

Στόχος των συμμετεχόντων στην έκθεση είναι να κάνουν νέα βήματα εξωστρέφειας μέσα από την παρουσία τους στο ελληνικό περίπτερο, να συνάψουν σημαντικές συμφωνίες και συνεργασίες αλλά και να ενισχύσουν την δικτύωσή τους. Τα πρώτα μηνύματα δε – βάσει των ραντεβού που έχουν κλειστεί - χαρακτηρίζονται ενθαρρυντικά.

Στις αυτόνομες παρουσίες ελληνικών εταιρειών, συμπεριλαμβάνονται, όπως κάθε χρόνο η Intracom-Telekom καθώς και οι Adaptit και Optasia.

Τα ενδιαφέροντα της ελληνικής πλευράς

Στο πλαίσιο της αποστολής ωστόσο και κυβερνητικά στελέχη και στελέχη του δημοσίου τομέα θα δώσουν το παρών με ομιλίες σε διάφορες θεματικές. Για παράδειγμα ο κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής της ΔΥΠΑ, θα είναι ομιλητής σε πάνελ, στο Talent Summit που διοργανώνει η Huawei εστιάζοντας στην επανακατάρτιση και επανακεκπαίδευση των εργαζομένων, προωθώντας τα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα σε αυτό τον τομέα, κάποια από τα οποία έγιναν και με την αρωγή της κινεζικής εταιρείας.

Αντίστοιχα την Τετάρτη ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Κυρανάκης, θα αναφερθεί στην ψηφιοποίηση του δημοσίου τομέα, ένα ακόμα πεδίο που η χώρα έχει κάνει μεγάλα βήματα, συνομιλώντας με στελέχη της Deutsche Telecom, μητρικής του ΟΤΕ, στο περίπτερο της DT.

Στο φετινό MWC2024 θα παραστεί και ο Διοικητής της Aνεξάρτητης Aρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξουν ανακοινώσεις από πλευράς του σχετικά με την χώρα μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Samsung: Διάθεση της νέας σειράς Galaxy S24 και στην Ελλάδα - Ξεπέρασε τις προσδοκίες η ζήτηση

Μνημόνιο συνεργασίας ΔΥΠΑ- Huawei: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Women in Tech

Samsung: Διάθεση της νέας σειράς Galaxy S24 και στην Ελλάδα - Ξεπέρασε τις προσδοκίες η ζήτηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider