Medusoil: Πάνω από 5 εκατ. ευρώ στη startup που δημιουργεί μια βιώσιμη εναλλακτική για το τσιμέντο

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Medusoil: Πάνω από 5 εκατ. ευρώ στη startup που δημιουργεί μια βιώσιμη εναλλακτική για το τσιμέντο
Σχέδια για να μετασχηματίσει τον κατασκευαστικό κλάδο και να επεκταθεί σε νέες αγορές.

Το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ (5,2 εκατ. ελβετικά φράγκα) σήκωσε η Medusoil, η ελβετική startup που δημιουργεί μια βιώσιμη εναλλακτική για το τσιμέντο και άλλα δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές, συνιδρυτής της οποίας είναι ο Δρ. Δημήτρης Τερζής. Στόχος για την συνέχεια είναι να ηγηθεί διαφόρων διεθνών πρότζεκτ βιωσιμότητας αλλά και να επεκταθεί τόσο την αγορά της Ελβετίας όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η εταιρεία στοχεύει να μετασχηματίσει τον κατασκευαστικό κλάδο προσφέροντας λύσεις στη σταθεροποίηση του εδάφους με υψηλές δομικές επιδόσεις αλλά και με μηδενικές εκπομπές CO2. Με όνομα εμπνευσμένο από την Μέδουσα -το τέρας της ελληνικής μυθολογίας που μετέτρεπε όποιον το κοιτούσε σε πέτρα - αναπτύσσει βιοϋλικά που κάνουν το έδαφος ανθεκτικό και σταθερό, μειώνοντας τις πιθανότητες διάβρωσης ή καθίζησης.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζει την μακροζωία των κτισμάτων ακόμα και σε καιρικές συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους αλλά και ενεργοποιεί τη δυνατότητα κατασκευής σε εδάφη που μέχρι χθες θεωρούνταν ακατάλληλα, προσφέροντας παράλληλα μια βιώσιμη και οικονομικά συμφέρουσα εναλλακτική στο τσιμέντο και σε άλλα προϊόντα που βασίζονται στο πετρέλαιο.

medusoil

O Δημήτρης Τερζής, ο οποίος στο παρελθόν είχε συμπεριληφθεί στη λίστα 30 under 30 του Forbes, αποφοίτησε το 2014 από τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το 2017 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Μηχανική στο Πολυτεχνείο της Λοζάνης (École polytechnique fédérale de Lausanne – EPFL), και το 2018 ίδρυσε την startup MeduSoil, ως τεχνοβλαστό του Πολυτεχνείου της Λοζάνης.

Με τον νέο post-seed γύρο χρηματοδότησης, ο οποίος υποστηρίχθηκε από υφιστάμενους επενδυτές, η MeduSoil εντάσσεται στο περίφημο χαρτοφυλάκιο του Technology Fund, του Ταμείου Τεχνολογίας της ελβετικής κυβέρνησης για τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και περνά σε νέα φάση επέκτασης, ενισχύοντας τις δυνατότητες παραγωγής και πωλήσεων σε τομείς όπως χωματουργικές εργασίες, ειδικές θεμελιώσεις και παροχή προστατευτικών μέτρων για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του δομημένου περιβάλλοντος έναντι φυσικών κινδύνων.

«Η καθοριστική υποστήριξη του Ταμείου Τεχνολογίας σε αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης σηματοδοτεί μια ισχυρή υποστήριξη του οράματός μας και των καινοτόμων βημάτων που κάνουμε στη βιώσιμη κατασκευή», ανέφερε σχετικά ο CEO της εταιρείας Δημήτρης Τερζής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στεγαστική κρίση και ψηφιακοί νομάδες δίνουν ώθηση στις prop tech startups

Σκρέκας: Η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τις startup επιχειρήσεις

«Κλείνουν το μάτι» σε ξένους επενδυτές οι ελληνικές startups - Οι πρωταγωνιστές του 2023, οι προοπτικές του 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider