Νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας από Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας από Σεπτέμβριο
Ημερομηνία λήξης και στις νέες ταυτότητες - Όλα όσα είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.

Οι νέες ταυτότητες πρόκειται να είναι στη διάθεση των πολιτών από τα μέσα του Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης. Η παρουσίασή τους, μάλιστα, αναμένεται να γίνει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την επόμενη μέρα θα αρχίσει η έκδοσή τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Νότης Μηταράκης είπε χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι να τις παρουσιάσουμε στο κοινό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αρχές Σεπτεμβρίου». Όσο για τη διάρκεια που θα έχουν οι νέες ταυτότητες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι: «και οι παλιές έχουν διάρκεια 10 χρόνια και ως ταξιδιωτικό έγγραφο. Πλέον αυτό θα φαίνεται και επίσημα πάνω στην ταυτότητα».

«Τα διαβατήρια είχαν ισχύ πέντε χρόνια, αλλά πέρυσι το αλλάξαμε. Η λογική θα είναι στο μέλλον με μια κοινή αίτηση να επανεκδίδεις ταυτότητα και διαβατήριο ανά 10 χρόνια από τα ίδια συστήματα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο κ. Μηταράκης. Όσο για το κόστος έκδοσης νέας ταυτότητας ή διαβατηρίου, δεν υπάρχει πρόθεση από την κυβέρνηση να αλλάξει. «Δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει το κόστος έκδοσης της νέας ταυτότητας, ούτε το κόστος διαβατηρίου» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κικίλιας: Υψηλότερα πρόστιμα για εργασίες καύσης κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

Γούναρης: Εντείνεται το γερμανικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Απάντηση Κομισιόν στην Τουρκία: Ξεχωριστές οι διαδικασίες ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider