Πιερρακάκης: Έρχονται οι νέες ταυτότητες, θα είναι όπως το δίπλωμα οδήγησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιερρακάκης: Έρχονται οι νέες ταυτότητες, θα είναι όπως το δίπλωμα οδήγησης
«Αυτό θα ανακοινωθεί από το υπουργείο πάρα πολύ σύντομα, θα έχει γίνει επίσης άμεσα, είναι δρομολογημένο να γίνει γρήγορα», τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι νέες ταυτότητες θα έρθουν «άμεσα», εφόσον η ΝΔ σχηματίσει κυβέρνηση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ σημείωσε πως το θέμα συζητείται εδώ και χρόνια, όμως θα λυθεί «σύντομα» μετά τις εκλογές.

«Έχουμε ήδη νέες ταυτότητες στο wallet», υπενθύμισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο πάρα πολύ σύντομα, ενώ εξήγησε πως οι ταυτότητες θα έχουν το μέγεθος της πιστωτικής κάρτας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ανακοινώσεις από τις αρχές της νέας χρονιάς.

Σχετικά με τον «έναν αριθμό» ταυτοποίησης των πολιτών, να μην υπάρχουν δηλαδή ξεχωριστοί αριθμοί για το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, το ΑΜΑ κλπ, ο Κυριάκος Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι «αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό όσο ήταν πριν 15-20 χρόνια. Το σημαντικό είναι οι νέες ταυτότητες».

«Εφόσον υλοποιηθεί το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Δημόσιο και τα φτιάξουμε να είναι όλα στο gov.gr, το σημαντικό είναι μην θυμάσαι έναν αριθμό αλλά να θυμάσαι τους κωδικούς σου για να μπεις. Θα το ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: 2 νεκροί από ρωσικό πύραυλο στην περιφέρεια του Χαρκόβου

Δημοσκόπηση GPO: Στο 41,9% η ΝΔ - Προβάδισμα 24,1 μονάδων έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Στον πρώην CEO της Google το «ορφανό» superyacht Alfa Nero για 67,6 εκατ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider