Στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς με το γρηγορότερο Internet η Ελλάδα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς με το γρηγορότερο Internet η Ελλάδα
Τι δειχνει νέα μελέτη της Ookla.

Στην χρυσή δεκάδα των δημοφιλών τουριστικών προορισμών με το γρηγορότερο Ιnternet συγκαταλέγεται η χώρα μας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ookla η οποία ανέλυσε και κατηγοριοποίησε τις ταχύτητες των κινητών δικτύων 50 κορυφαίων τουριστικών προορισμών της ευρωπαϊκής ηπείρου. Μάλιστα ελληνικοί προορισμοί συγκαταλέγονται και στις επιμέρους λίστες που έφτιαξε η Ookla για να καλύψει τους διαφορετικούς τύπους ταξιδιωτών.

Οι μεγάλες πόλεις με «συναρπαστικό» Internet

Για την ακρίβεια στην βασική λίστα με τις 15 «μεγάλες πόλεις που έχουν ταχύτητες internet το ίδιο ελκυστικές με το lifestyle τους», η Αθήνα κατέλαβε την 10η θέση με μέση ταχύτητα download 59,92 Mbps και μέση ταχύτητα upload 21 Mbps.

Στην κορυφή της εν λόγω λίστας βρέθηκε το Όσλο της Νορβηγίας, με την μέση ταχύτητα download να φτάνει τα 156,99 Mbps το β' τρίμηνο του 2022 και την μέση ταχύτητα upload τα 23 Mbps. Την πρώτη τριάδα μάλιστα συμπλήρωσαν άλλες δύο σκανδιναβικές πόλεις, η Στοκχόλμη της Σουηδίας με μέση ταχύτητα λήψης 136,74 Mbps και η Κοπεγχάγη της Δανίας με μέση ταχύτητα λήψης 133,16 Mbps.

Την χρυσή πεντάδα έκλεισαν η Λισαβόνα της Πορτογαλίας και το Ελσίνκι της Φιλανδίας, καταγράφοντας ωστόσο πολύ χαμηλότερες ταχύτητες από τις προαναφερθείσεις. Συγκεκριμένα στην περίπτωση της Λισαβόνας η μέση ταχύτητα download έφτασε τα 86,49 Mbps και του Ελσίνκι τα 78,53.

Στην αμέσως επόμενη θέση βρέθηκε η Λευκωσία της Κύπρου με ταχύτητες download 77,17 Mbps, και οι άκρως δημοφιλείς τουριστικές πρωτεύουσες της Γαλλίας, της Αγγλίας και της Γερμανίας με τις ταχύτητές τους να κινούνται λίγο υψηλότερα από αυτές της χώρας μας, φτάνοντας στην περίπτωση του download τα 69,31 Mbps στο Παρίσι, τα 69,02 Mbps στο Λονδίνο και τα 62,07 Mbps στο Βερολίνο.

Στον αντίποδα τις χαμηλότερες ταχύτητες στην λίστα των δεκαπέντε είχαν η Κωνσταντινούπολη και η Ρώμη.

ookla

Πέρα βέβαια από την Αθήνα, δύο ακόμα ελληνικές πόλεις συγκαταλέγονται μεταξύ των δεκαπέντε προορισμών «με το καλύτερο internet για την παραλία» λίστα που απευθύνεται σύμφωνα με την Ookla σε όσους ταξιδεύουν με αφορμή τον ήλιο και την θάλασσα. Πρόκειται για το Ναύπλιο και την Σαντορίνη, όπου βρίσκονται στην 10η και την 12η θέση της λίστας αντίστοιχα με ταχύτητες που φτάνουν τα 60,54 Mbps και 56,66 Mbps στην περίπτωση του download.

Τέλος την έβδομη θέση κατέλαβε και το Ηράκλειο της Κρήτης, στη λίστα με τους προορισμούς με μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά και υψηλές ιντερνετικές επιδόσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην περίπτωση των κινητών δικτύων η χώρα μας από το λανσάρισμα των 5G δικτύων μέχρι και σήμερα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο με αποτέλεσμα να βρεθεί τον Ιούνιο της τρέχουσας χρονιάς στην 29η θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Speedtest της Ookla.

Στον αντίποδα βέβαια, η υστέρηση παραμένει μεγάλη στην περίπτωση των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων με την χώρα μας να καταλαμβάνει μόλις της 91η στην παγκόσμια λίστα της Ookla.

Συγκεκριμένα, η μέση επίδοση των κινητών δικτύων υπολογίστηκε τον Ιούνιο σε 58,81 Mbps στο Download, 13,21 Mbps στο Upload και 22 ms καθυστέρηση (latency) ενώ αντίστοιχα οι επιδόσεις στις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις έφτασαν στα 37,15 Mbps στο Download, 5,35 Mbps στο Upload και 14 ms latency.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρχεται νέο κουπόνι για Internet υπερ-υψηλών ταχυτήτων

Με το δεξί μπήκε η χρονιά για τις τηλεπικοινωνίες

Αλλάζουν τις ισορροπίες στον χώρο των τηλεπικοινωνιών οι επενδύσεις σε οπτικές ίνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider