Η TSMC κοντά σε συμφωνία με τη Γερμανία για την κατασκευή εργοστασίου 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η TSMC κοντά σε συμφωνία με τη Γερμανία για την κατασκευή εργοστασίου 
TSMC
Ο ταϊβανέζος κολοσσός των μικροτσίπ, επεκτείνει τις παραγωγικές του δυνατότητες και "πατάει πόδι" στην Ε.Ε.

Η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co). βρίσκεται σε πρώιμες συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση για πιθανή ίδρυση εργοστασίου στην ευρωπαϊκή χώρα, δήλωσε ανώτερο στέλεχος το Σάββατο και μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η τελική απόφαση για την TSMC θα παρθεί λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες όπως, όπως οι κρατικές επιδοτήσεις, η ζήτηση των πελατών και η δεξαμενή ταλέντων. Αυτά δήλωσε στους δημοσιογράφους η Αναπληρώτρια Επικεφαλής Πωλήσεων για την Ευρώπη και την Ασία, Λόρα Χο, στο περιθώριο ενός τεχνολογικού φόρουμ στην Ταϊπέι.

Οι συζητήσεις γίνονται καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες επιδιώκουν να αυξήσουν την εγχώρια παραγωγή μικροτσίπ για να μετριάσουν τις μελλοντικές διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο ταϊβανέζος κολοσσός στην κατασκευή μικροτσίπ δεν έχει συζητήσει ακόμα τα κίνητρα με το Βερολίνο ούτε έχει αποφασίσει σε ποια τοποθεσία θα γίνει το εργοστάσιο, είπε η Χο.

Ο Πρόεδρος της TSMC, Μαρκ Λιου, είπε στους μετόχους τον Ιούνιο ότι η εταιρεία είχε ήδη ξεκινήσει αξιολογήσεις για τη δημιουργία σημείων παραγωγής στην
Γερμανία.

Η TSMC είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μικροτσίπ στον κόσμο και οι εγκαταστάσεις παραγωγής της βρίσκονται ως επί το πλείστον στην Ταϊβάν. Προσπαθώντας να βοηθήσει στην κάλυψη της ζήτησης σε διάφορες μεγάλες χώρες που επιδιώκουν να ενισχύσουν την εγχώρια παραγωγή ημιαγωγών για λόγους εθνικής ασφάλειας και αυτάρκειας, άρχισε να σκέφτεται σοβαρά την επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής της.

Τώρα κατασκευάζει μια εγκατάσταση αξίας 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Αριζόνα και σύντομα θα ξεκινήσει την κατασκευή ενός εργοστασίου αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ιαπωνία.

Εν τω μεταξύ, η ΕΕ θα παρουσιάσει τον Ευρωπαϊκό νόμο για τα μικροτσίπ- μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, ως μέρος της στρατηγικής της για την ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών. Ένας από τους στόχους αυτής της στρατηγικής θα είναι να αντιπροσωπεύει το 20% της παγκόσμιας παραγωγής έως το 2030

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider