Δισεκατομμυριούχος Ορλάντο Μπράβο: Το metaverse είναι ευκαιρία για επενδύσεις και θα είναι τεράστιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δισεκατομμυριούχος Ορλάντο Μπράβο: Το metaverse είναι ευκαιρία για επενδύσεις και θα είναι τεράστιο
metaverse
Το metaverse είναι μια ιδέα επιστημονικής φαντασίας, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι φορούν κάποιου είδος ακουστικού ή έξυπνα γυαλιά που τους επιτρέπει να ζουν, να εργάζονται και να παίζουν σε έναν εικονικό κόσμο.

Το metaverse ενέχει «μεγάλες» επενδυτικές ευκαιρίες, σύμφωνα με τον Πορτορικανό δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Ορλάντο Μπράβο. Ο Μπράβο, συνιδρυτής και διευθύνων εταίρος της εταιρείας ιδιωτικών μετοχών Thoma Bravo, είπε στο CNBC ότι πιστεύει ότι το «metaverse» είναι η μεγάλη λέξη του 2021.

«Είναι δυνητικά επενδυτικό και θα είναι πολύ μεγάλο», είπε ο Μπράβο.

Το metaverse είναι μια ιδέα επιστημονικής φαντασίας, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι φορούν κάποιου είδος ακουστικού ή έξυπνα γυαλιά που τους επιτρέπει να ζουν, να εργάζονται και να παίζουν σε έναν εικονικό κόσμο όπως αυτός που απεικονίζεται στο μυθιστόρημα και την ταινία «Ready Player One». Ανάλογα με οπτική γωνία, είναι είτε ένα ουτοπικό όνειρο είτε ένας δυστοπικός εφιάλτης.

Ο όρος metaverse βρέθηκε στο προσκήνιο τον Οκτώβριο από τον συνιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, όταν άλλαξε το όνομα του Facebook σε Meta και είπε ότι η νέα εταιρεία επρόκειτο να επικεντρωθεί στο metaverse.
«Το metaverse είναι το επόμενο σύνορο όπως ακριβώς ήταν η κοινωνική δικτύωση όταν ξεκινήσαμε», ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ.

Η ανακοίνωση χλευάστηκε σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα από το Inspired by Iceland, μια καμπάνια μάρκετινγκ για τον ισλανδικό τουρισμό. Στο βίντεο, κάποιος που μοιάζει με τον Ζούκερμπεργκ παρουσιάζει στους θεατές το «Icelandverse», ένα μέρος «βελτιωμένης αληθινής πραγματικότητας χωρίς ανόητα ακουστικά».

Δεκάδες άλλες εταιρείες, όπως η Microsoft, η Roblox, η Nvidia και η Βρετανική Improbable, προσπαθούν ήδη να δημιουργήσουν το λογισμικό και το υλικό που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει το metaverse.
Η Thoma Bravo έχει περισσότερα από 83 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση και ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει περισσότερες από 40 εταιρείες λογισμικού. Έχει επενδύσει σε επιχειρήσεις όπως οι εταιρείες κυβερνοασφάλειας McAfee και Barracuda, καθώς και η εταιρεία λογισμικού για επιχειρήσεις Dynatrace.

Εκτός από το metaverse, ο Μπράβο είναι επίσης bullish για τα κρυπτονομίσματα και κατέχει μια άγνωστη ποσότητα bitcoin.

«Πώς θα μπορούσες να μην σου αρέσουν τα crypto;» Ο Bravo είπε στο συνέδριο Delivering Alpha του CNBC τον Σεπτέμβριο. «Τα Crypto είναι απλώς ένα εξαιρετικό σύστημα. Είναι χωρίς τριβές. Είναι αποκεντρωμένο. Και οι νέοι θέλουν το δικό τους οικονομικό σύστημα. Οπότε είναι εδώ για να μείνει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider