Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το smartphone σου; Σου προτείνουμε τα latest trends για το 2021!

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το smartphone σου; Σου προτείνουμε τα latest trends για το 2021!
Αργά η γρήγορα, πάντα χρειάζεται ένα «φρεσκάρισμα» στο smartphone μας, είτε διότι πλέον δεν αποδίδει όπως κάποτε είτε γιατί δημιουργείται μια νέα ανάγκη στην καθημερινότητά μας.

Αργά η γρήγορα, πάντα χρειάζεται ένα «φρεσκάρισμα» στο smartphone μας, είτε διότι πλέον δεν αποδίδει όπως κάποτε είτε γιατί δημιουργείται μια νέα ανάγκη στην καθημερινότητά μας. Μπορεί, βέβαια, κάποια νεότερη τεχνολογία να τράβηξε το «βλέμμα». Γενικώς, πάντοτε υπάρχει λόγος να κοιτάζεις κάποιο νεότερο κινητό, μιας και με το ρυθμό που κυκλοφορούν νέα μοντέλα κάθε λογής, είναι δύσκολο να μείνεις «έξω από τα πράγματα».

Για όλους αυτούς τους λόγους και πολλούς ακόμη, αξίζει να ρίξεις μια ματιά στα πιο εντυπωσιακά μοντέλα που έως τώρα «κυριαρχούν» στο 2021, εκείνα που ο κόσμος προτιμά περισσότερο και ξεχωρίζουν - λόγω κάμερας, αυτονομίας, σχεδιασμού, οθόνη ή όλων των παραπάνω μαζί. Χωρίς περαιτέρω αναμονή, ας δούμε ποια είναι αυτά τα μοντέλα.

Xiaomi Poco X3 Pro

Μια από τις πιο value-for-money επιλογές της αγοράς, το Xiaomi Poco X3 Pro συνδυάζει πολλά καλά στοιχεία σε ένα προσιτό πακέτο. Εξοπλίζεται με επεξεργαστή Snapdragon 860, 6GB/8GB RAM και οθόνη LCD IPS που υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης έως τα 120Hz. Με μέγεθος 6.67” και ανάλυση FHD+, είναι ιδανικό για παρακολούθηση βίντεο κάθε είδους, κάτι που συμπληρώνεται από τα διπλά ηχεία στα δύο άκρα της συσκευής. Η κάμερά του επίσης αποδίδει εντυπωσιακά, τόσο σε καλά φωτισμένα περιβάλλοντα όσο και σε πιο σκοτεινά.

Παράλληλα, στα παιχνίδια αποδίδει εξαιρετικά χάρη στον επεξεργαστή και την μεγάλη μνήμη RAM, τον υψηλό ρυθμό ανανέωσης και την αμεσότητα αναγνώρισης της αφής. Με λίγα λόγια, «τρέχει» τα περισσότερα παιχνίδια με καλή απόδοση και γραφικά, άρα οι απανταχού gamers αξίζει να του ρίξουν μια ματιά. Τέλος, με τεράστια μπαταρία (χωρητικότητας 5160mAh) και ταχεία φόρτιση 33W, κρατάει άνετα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αν όχι περισσότερο και φορτίζει πολύ γρήγορα.

OnePlus 9 Pro

Ένα εντυπωσιακό κινητό σε κάθε τομέα, το OnePlus 9 Pro προσφέρει κορυφαίας ποιότητας επιδόσεις οπουδήποτε. Η τετραπλή κάμερά του κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την παγκοσμίου φήμης Hasselblad, απαθανατίζοντας με απίστευτη λεπτομέρεια κάθε σκηνή σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, από κοντά ή μακριά, διατηρώντας αψεγάδιαστο το χρώμα. Προσφέρει επίσης κινηματογραφικού επιπέδου βίντεο, σε ανάλυση έως και 8K, ολοκληρώνοντας έτσι ένα άκρως εντυπωσιακό σύστημα κάμερας.

Πέραν αυτών, χρησιμοποιεί τον Snapdragon 888 που κάνει επίσης δυνατή την υποστήριξη δικτύων 5G - αστραπιαίες ταχύτητες σε κάθε εφαρμογή όπως και στο internet. Βοηθιέται επίσης από τα 12GB μνήμης RAM, που το καθιστούν αξιόπιστο σε βάθος χρόνου κι ικανό να ανταποκριθεί σε βαριά χρήση με πολλές εφαρμογές ανοιχτές παράλληλα. Φυσικά, από παιχνίδια μέχρι κάθε λογής εφαρμογή, δύσκολα θα τα βρει… «σκούρα» όποιες κι αν είναι οι απαιτήσεις. Παιχνίδια και βίντεο θα δείχνουν εκπληκτικά στη μεγάλη LTPO Fluid AMOLED οθόνη 6.7”, η οποία υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz για άψογη ροή εικόνας και απίστευτα χρώματα. Με μπαταρία 4500mAh αντέχει από το πρωί έως το βράδυ κι αν χρειαστεί φόρτιση, το Warp Speed εγγυάται 1% σε 100% μέσα σε μόλις μισή ώρα.

iPhone 12 Pro Max

Η πιο πλήρης πρόταση από την τελευταία σειρά iPhone έχει γίνει ανάρπαστη, καθώς το iPhone 12 Pro Max προσφέρει τα καλύτερα που μπορεί να δώσει η Apple και διαθέτει σημαντικές βελτιώσεις συγκριτικά με την προηγούμενη σειρά, πόσω μάλλον με ακόμη παλαιότερες. Μια από τις πιο δημοφιλείς βελτιώσεις είναι η αυτονομία, σημαντικά βελτιωμένη και πλέον κρατά το κινητό σε λειτουργία για το μεγαλύτερο μέρος μιας ημέρας. Πέραν αυτού, η κάμερά του ανταγωνίζεται επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, προσφέροντας αξεπέραστη ελευθερία ρυθμίσεων μαζί με άψογη διατήρηση λεπτομέρειας και πιστότητα χρωμάτων μαζί με τη δυνατότητα καταγραφής βίντεο σε 4K/60fps.

Μαζί με την αξεπέραστης ποιότητας οθόνη του, μεγέθους 6.7”, η φωτογράφιση θα γίνει το χόμπι σου κι αν είναι ήδη, τότε θα την απολαύσεις όσο ποτέ πριν. Στο κομμάτι της απόδοσης, χρησιμοποιώντας το τελευταίας τεχνολογίας τσιπ της Apple, A14 Bionic, μπορείς να το χρησιμοποιείς ασταμάτητα και εκείνο θα σε εξυπηρετήσει άριστα κάθε στιγμή, με ταχύτητα κι απόκριση που πρέπει να δεις για να πιστέψεις πως υπάρχει. Όντας αδιάβροχο και ανθεκτικό σε σκόνη, μπορεί να σε συνοδεύει οπουδήποτε δίχως φόβο, για να παρακολουθείς βίντεο, να παίζεις, να διαβάζεις, να φωτογραφίζεις ή να σερφάρεις στο διαδίκτυο και πολλά ακόμη – είναι ένα από τα καλύτερα smartphones που θα βρεις.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Η ναυαρχίδα της Samsung εντυπωσιάζει με το απλοϊκό της design και τις ισχυρές επιδόσεις. Συνδυάζοντας αρμονικά δύο χρώματα - της πλάτης και του συστήματος κάμερας - έχει μοναδική όψη χωρίς να κάνει υπερπροσπάθεια. Στην μπροστινή μεριά, τα περιθώρια της AMOLED οθόνης του είναι πρακτικά ανύπαρκτα, επιτρέποντάς της να φτάσει τις 6.8” χωρίς να καθιστά ογκώδες το σώμα της συσκευής. Ακόμη πιο εντυπωσιακός είναι ο ρυθμός ανανέωσης που αγγίζει τα 120Hz και χαμηλώνει έως τα 10Hz, με την αυτόματη προσαρμογή να λειτουργεί έξυπνα όταν χρειάζεται, εξοικονομώντας μπαταρία – το Samsung Galaxy S21 Ultra αντέχει άνετα μια ημέρα χρήσης, κάτι που λίγα κινητά των δυνατοτήτων του μπορούν να κάνουν.

Και τι δυνατότητες: με τον Snapdragon 888 και 12GB RAM μπορεί να υποστηρίξει οποιαδήποτε εφαρμογή όσο απαιτητική κι αν είναι, από παιχνίδια έως προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και κειμένου ή οτιδήποτε άλλο. Παρόμοια ποιότητα βρίσκεται και στο σύστημα καμερών, χάρη στο οποίο οι φωτογράφιση με smartphone αλλάζει εποχή: το οπτικό ζουμ αγγίζει το 10x και το ψηφιακό φτάνει στο 100x, ενώ σε κάθε άλλο τομέα (πορτρέτα, νυχτερινή λήψη κλπ) αποδίδει υποδειγματικά και ανάγεται σε ένα εκ των κορυφαίων Android smartphones.

Realme 8

Άριστη αυτονομία, καλές επιδόσεις, προσιτή τιμή. Το Realme 8 μπορεί να αντέξει με ευκολία μια ημέρα και περισσότερο, κάτι σημαντικό για όσους δεν κάνουν κάποια εξειδικευμένη χρήση στο κινητό αλλά λίγο απ’ όλα και εκτιμούν την αυτονομία. Μαζί με τη μεγάλη μπαταρία, συνοδεύεται από ταχεία φόρτιση Dart Charge 30W, που σημαίνει πως όταν αδειάσει μπορεί να ξαναγεμίσει σε περίπου μια ώρα - δυσεύρετες επιδόσεις για κινητά στην κατηγορία του. Εκεί συμβάλλει και η νέα Super AMOLED οθόνη του, διαστάσεων 6.4” και με αμελητέα περιθώρια, που κάνει απολαυστική την παρακολούθηση ταινιών και γενικότερα βίντεο, αποδίδοντας άψογα τα χρώματα και τα σκοτεινά σημεία μιας σκηνής – οφέλη που φυσικά απολαμβάνεις και με τη γενικότερη χρήση του κινητού.

Αυτά συμπληρώνονται από τον επεξεργαστή MediaTek Helio G95 που μπορεί να ανταποκριθεί άψογα σε καθημερινά σενάρια, από social media και πλοήγηση στο διαδίκτυο έως φωτογραφίες και παιχνίδια. Όπως συνηθίζει η Realme στις συσκευές της, έτσι κι εδώ η κάμερα μπορεί να καταγράψει φανταστικής ποιότητας εικόνες και αποδίδει εξίσου καλά στο σκοτάδι. Αν οι επιλογές σου σε smartphones κυμαίνονται σε τέτοια κατηγορία τιμής, τότε το Realme 8 είναι μια φανταστική πρόταση που αξίζει την προσοχή σου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider