Τεχνολογία
01-06-2021 | 15:37

Έκθεση ΕΤΕπ: Επενδυτικό χάσμα 10 δισ. ευρώ σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και blockchain κρατά πίσω την ΕΕ

Newsroom
Μοιράσου το
Έκθεση ΕΤΕπ: Επενδυτικό χάσμα 10 δισ. ευρώ σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και blockchain κρατά πίσω την ΕΕ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσαν σήμερα μια νέα έκθεση σχετικά με την πορεία των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και blockchain στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τίτλο «Τεχνητή νοημοσύνη, blockchain και το μέλλον της Ευρώπης: Πώς οι ανατρεπτικές τεχνολογίες δημιουργούν ευκαιρίες για μια πράσινη και ψηφιακή οικονομία».

Η έρευνα εκπονήθηκε από τη Συμβουλευτική Ομάδα Χρηματοδότησης Καινοτομίας της ΕΤΕπ σε στενή συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών (DG CONNECT) στο πλαίσιο του προγράμματος InnovFin, μια κοινή πρωτοβουλία της ΕΤΕπ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη της καινοτομίας στην Ευρώπη.

Η έκθεση που παρουσιάστηκε σήμερα καταδεικνύει ότι, σε σύγκριση με τους μεγάλους παγκόσμιους ανταγωνιστές, η Ευρωπαϊκή Ένωση υστερεί στην ανάπτυξη και χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και blockchain. Ωστόσο, για να καλύψει το κενό, η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βασιστεί στον ηγετικό της ρόλο στην έρευνα υψηλής ποιότητας και στην τεράστια δεξαμενή ψηφιακού ταλέντου που διαθέτει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.