Συνεργασία Viafintech με N26 για δωρεάν αναλήψεις μετρητών στα ταμεία των σούπερ μάρκετ Bazaar

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεργασία Viafintech με N26 για δωρεάν αναλήψεις μετρητών στα ταμεία των σούπερ μάρκετ Bazaar
Νέα υπηρεσία CASH26 λανσάρουν Viafintech και N26 στην Ελλάδα ενσωματώνοντας την υπηρεσία κατάθεσης viacash στο app της Ν26.

Μια νέα συνεργασία που θα απελευθερώσει ακόμα περισσότερες δυνατότητες για τους καταναλωτές εγκαινιάζει η Viafintech. Μετά την παρουσίαση του προϊόντος viacash στην ελληνική αγορά, μέσω του οποίου οι καταναλωτές μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα καταστήματα των σούπερ μάρκετ Bazaar για αναλήψεις μετρητών, η εταιρεία συνεργάζεται με την δημοφιλή ψηφιακή τράπεζα N26 λανσάροντας την υπηρεσία Cash26.

Επί της ουσίας η υπηρεσία κατάθεσης και ανάληψης, viacash, της viafintech ενσωματώνεται στην εφαρμογή N26 ως λύση λευκής ετικέτας (white label solution) και φέρει την επωνυμία CASH26. Με τον τρόπο αυτό οι πελάτες της N26 μπορούν να αξιοποιήσουν τα 110 καταστήματα Bazaar, διαμοιρασμένα σε όλη την Ελλάδα, ως ΑΤΜ για καταθέσεις και αναλήψεις.

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία Cash26

Για την έναρξη μιας συναλλαγής, οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν ένα barcode του ποσού που επιθυμούν να καταθέσουν ή να κάνουν ανάληψη απευθείας από την εφαρμογή N26 στο κινητό τους τηλέφωνο. Η επικύρωση του ποσού θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία barcode που ο πελάτης πρέπει στη συνέχεια να παρουσιάσει στο ταμείο.

Ο αριθμός του barcode θα πληκτρολογείται ή θα σαρώνεται όπως οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο για αγορά προϊόν και στη συνέχεια το ποσό θα λαμβάνεται ή θα κατατίθεται. Σε αντίθεση με την ανάληψη από ένα ATM, η ανάληψη μέσω viacash είναι δωρεάν για όλους τους πελάτες N26.

Η υπηρεσία θα προσφέρεται αποκλειστικά από τα σούπερ μάρκετ Bazaar, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής στην Ελλάδα η οποία έχει παρουσία πάνω από 25 χρόνια.

Στόχος είναι σίγουρα η εξοικονόμηση χρόνου αφού «οι καταθέσεις και οι αναλήψεις μπορούν πλέον να ολοκληρωθούν ενώ πραγματοποιούμε τις καθημερινές μας αγορές. Η πρόσθετη διαδρομή προς το ATM δεν είναι πλέον απαραίτητη». Εξαιτίας αυτού άλλωστε οι λύσεις της Viafintech γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ΑΤΜ έχει μειωθεί κατά σχεδόν 40% μέσα σε 10 χρόνια, ενώ ακόμη 1 στους 2 υπαλλήλους λαμβάνει μέρος του μισθού του σε μετρητά. Αυτοί οι λόγοι καθιστούν αυτή τη νέα εναλλακτική προσέγγιση για τη διαχείριση των βασικών τραπεζικών αναγκών απαραίτητη» ανέφερε κατά την παρουσίαση της υπηρεσίας ο κ. Αντώνιος Πέππας, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας της viafintech.

Για να εγκαινιάσουν την νέα υπηρεσία οι εταιρείες προσφέρουν σε όλους τους χρήστες viacash και στους πελάτες της Ν26 5% έκπτωση σε όλες τις μελλοντικές τους αγορές στα Βazaar, έπειτα από κάθε χρήση CASH26, σαρώνοντας τον κωδικό που θα λαμβάνουν.

Η ενσωμάτωση της viacash στην εφαρμογή N26 λανσαρίστηκε σε άλλες αγορές στο παρελθόν όπως τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία και από τότε έχει γίνει ευρέως γνωστή.

«Το λανσάρισμα της υπηρεσίας CASH26 στην Ελλάδα είναι μέρος του κύριου στόχου μας: να κάνουμε την τραπεζική εμπειρία εύκολη και πρακτική για όλους τους Έλληνες πελάτες, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας που αναπτύχθηκαν με τοπικούς συνεργάτες " σχολιάζει ο Andrea Isola, Γενικός Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης της N26, «Εάν ισχύει ότι υπάρχει μια αυξανόμενη τάση για πληρωμές χωρίς μετρητά, τότε οι Έλληνες χρήστες εξακολουθούν να είναι πολύ συνδεδεμένοι με αυτά. Για αυτό το λόγο, είμαστε περήφανοι που αποτελούμε την πρώτη ψηφιακή τράπεζα που λάνσαρε την CASH26 στην Ελλάδα, ακολουθώντας τη φιλοσοφία μας να κάνουμε την εμπειρία κατάθεσης και ανάληψης ολοένα πιο άνετη και γρήγορη », καταλήγει ο Andrea Isola.

Ο CFO των σούπερ μάρκετ Bazaar, κ. Σπύρος Πετσάλης, είναι θετικός για την πορεία της συνεργασίας με τη viafintech, «Το να είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία που εφάρμοσε το προϊόν viacash μας έκανε ιδιαίτερα περήφανους. Αλλά τώρα, έχοντας τον πρώτο ουσιαστικό τραπεζικό συνεργάτη στο πλάι μας, η συνεργασία θα δείξει την πραγματική της δύναμη: Προσφέροντας μια υπηρεσία προστιθέμενης αξίας την οποία θα απολαύσουν όλοι μας οι πελάτες, καθώς διευκολύνει την καθημερινή τους ζωή και βελτιώνει την αγοραστική τους εμπειρία στα σούπερ μάρκετ Bazaar».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Viafintech (πρώην Cash Payment Solutions GmbH) συνδέει εμπόρους λιανικής, επιχειρήσεις και καταναλωτές ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας της με σκοπό την προσφορά ψηφιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας (value added services). «Το ισχυρό API μας συνδέει τις επιχειρήσεις με πάνω από 20.000 καταστήματα συνεργατών λιανικής στην Ευρώπη, όπως τα REWE, Rossmann, PENNY, BILLA, SBB, PAM και dm και εξασφαλίζει μια ομαλή και πλήρως αυτοματοποιημένη αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των μερών» αναφέρουν τα στελέχη της.

To ντεμπούτο της στην ελληνική αγορά είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2020, όπου και εγκαινίασε τη συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ Bazaar. Μέσω της συνεργασίας αυτής οι καταναλωτές των σούπερ μάρκετ Bazaar, μπορούσαν να καταθέτουν και να κάνουν ανάληψη μετρητών από τον τρέχοντα τραπεζικό τους λογαριασμό με απευθείας χρήση των smartphone τους στα σούπερ μάρκετ, χωρίς να χρειάζονται ΑΤΜ.

Όπως είχε διευκρινίσει τότε ο κ. Πέππας το «concept viafintech έχει υψηλές προοπτικές επιτυχίας στην Ελλάδα, καθώς τα μετρητά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα πληρωμής». Σύμφωνα με το World Cash Report, το 77,6% των συναλλαγών της ελληνικής αγοράς πραγματοποιούνται με μετρητά. Επιπλέον, το 60% των διαδικτυακών αγορών πραγματοποιούνται με αντικαταβολή.

Ωστόσο η υποδομή πληρωμών της viafintech επιτρέπει ποικίλες υπηρεσίες όπως τραπεζικές υπηρεσίες που βασίζονται στα μετρητά πχ. αναλήψεις, καταθέσεις και μεταφορές χρημάτων, μεθόδους πληρωμής χωρίς μετρητά, προπληρωμένες λύσεις π.χ. δωροκάρτες και πολλά άλλα. Η viafintech είναι γνωστή με την επωνυμία Barzahlen / viacash στη Γερμανία και την Αυστρία, καθώς και ως viacash στην Ελβετία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2011 στη Γερμανία (ως Cash Payment Solutions GmbH) και διοικείται από τους Achim Bönsch, Sebastian Seifert, Junichi Takemura και Andreas Veller

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider