Τεχνολογία
03-02-2021 | 13:33

Επτά εφαρμογές για «εύκολες» επενδύσεις από το κινητό

Χρυσάνθη Στέτου
Μοιράσου το
Επτά εφαρμογές για «εύκολες» επενδύσεις από το κινητό

Στον απόηχο του εντυπωσιακού φαινομένου «Gamestop», όπου οι «μικροεπενδυτές» κατέφεραν πλήγμα στα «μεγάλα» funds της Wall Street, όλο και περισσότεροι αρχίζουν να δείχνουν ενδιαφέρον για τις επενδύσεις, ακόμα και αν διαθέτουν «μικρά πορτοφόλια».

Πλέον, το να γίνει κάποιος επενδυτής ή πιο σωστά «μικροεπενδυτής» φαίνεται να είναι εξαιρετικά εύκολο, αφού υπάρχει πληθώρα εφαρμογών και sites που δίνουν τη δυνατότητα ελεγχόμενων συναλλαγών με έναν κλικ από τον υπολογιστή ή το κινητό. 

Συνεχίστε για να δείτε μερικές από τις πιο δημοφιλείς και εύχρηστες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή... εκτός από την Robinhood, η οποία έχει «μπλοκάρει» τις επενδύσεις στην Gamestop. 

Μία εύκολη στη χρήση εφαρμογή που επιτρέπει «αντιγραφή» επενδυτικών κινήσεων από προφιλ με μεγάλη εμπειρία και επιτυχία συναλλαγών, πέρα από την προσωπική δυνατότητα επενδύσεων με προσωπικές επιλογές. Η eToro παρέχει επίσης αρκετές «δικλίδες ασφαλείας» για τους μη έμπειρους επενδυτές που ακολουθούν το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο. 

Κάνε κλικ για την εφαρμογή του eToro.

 

Διαβάστε επίσης:

Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει τη συναλλαγή μετοχών και ETFs, όμως οι δυνατότητες που προσφέρει είναι περιορισμένες για τους μη μυημένους χρήστες. 

Κάνε κλικ για την εφαρμογή του SoFi.

Η εφαρμογή θεωρείται μία από τις πρώτες στον κλάδο με τις αυτοματοποιημένες πλατφόρμες επενδύσεων, που επιτρέπουν την ενασχόληση με την ενασχόληση με τις ιδιωτικές επενδύσεις χωρίς κατώτατο χρηματικό όριο. 

Κάνε κλικ για την εφαρμογή του Betterment.

Η εφαρμογή προσφέρει τις υπηρεσίες της χωρίς την χρέωση προμήθειας στους χρήστες, όμως απαιτείται ένα αρχικό «κεφάλαιο» 500 δολαρίων για την έναρξη των συναλλαγών. 

Κάνε κλικ για την εφαρμογή του E*TRADE.

Πρόκειται για μία επενδυτική πλατφόρμα που προσφέρει αυτοματοποιημένους επενδυτικούς λογαριασμούς και ειδικά σεμινάρια για γυναίκες - νέους επενδυτές, μεταξύ άλλων.

Κάνε κλικ για την εφαρμογή του Ellevest.

Πρόκειται για ακόμα μία εφαρμογή που περιλαμβάνει τόσο ενεργούς ατομικούς λογαριασμούς επενδύσεων, όσο και αυτοματοποιημένα επενδυτικά προφίλ. Ενώ, όπως και η Charles Schwab, η Fidelity επιτρέπει στο χρήστη να συναλλάσσεται μετοχές, ETFs, και επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Κάνε κλικ για την εφαρμογή του Fidelity Investments.

Η εφαρμογή ουσιαστικά δειχειρίζεται την επενδυτική διαδικασία εκ μέρους σου. Αυτό που απαιτείται είναι περίπου 5 δολάρια, ως ελάχιστη τιμή έναρξης και μία μηνιαία αμοιβή περί τα 1,3 ή 5 δολάρια. 

Κάνε κλικ για την εφαρμογή του Acorns.

Εδώ μπορεί να βρει κανείς μία μακρά λίστα επενδυτικών εργαλείων... από απευθείας επενδύσεις, «παρακολούθηση» επενδυτικών φακέλων και προγραμμάτων συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, μεταξύ άλλων. 

Κάνε κλικ για την εφαρμογή του Charles Schwab.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.