CES 2021: Νέα «πολυμορφικά» IdeaPad με 5G και νέο tablet από τη Lenovo

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CES 2021: Νέα «πολυμορφικά» IdeaPad με 5G και νέο tablet από τη Lenovo

Πλήθος νέων καταναλωτικών συσκευών αλλά και software παρουσίασε η Lenovo στην φετινή CES 2021, την κορυφαία τεχνολογική έκθεση η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της διαδικτυακά. Στόχος των νέων καινοτομιών της, όπως διευκρίνισε «είναι να παραμείνουμε συνδεδεμένοι και λειτουργικοί» στην ψηφιακή εποχή του σήμερα. 

Ειδικότερα στην φετινή CES ανακοίνωσε πολλούς φορητούς υπολογιστές IdeaPad™, ένας εκ των όποιών με  5G1, καθώς και ένα tablet με οθόνη 2K, αλλά και πολλά αξεσουάρ για την βελτίωση της παραγωγικότητας. Επιπλέον ανακοινώθηκε η κυκλοφορία των τελευταίων ενημερώσεων λογισμικού του Lenovo Vantage που θα βοηθήσουν τους χρήστες να εξατομικεύσουν ακόμη περισσότερο την εμπειρία χρήσης του υπολογιστή τους. Τέλος η Lenovo ήταν η πρώτη που παρουσιάζει το Show Mode της Alexa.

IdeaPad 5G

insider

Το νέο IdeaPad 5G που μας σύστησε η εταιρεία αποτελεί έναν γρήγορο, αποτελεσματικό και συνδεδεμένο φορητό υπολογιστή σε προσιτή τιμή. Για την ακρίβεια αυτός ο φορητός υπολογιστής με σύνδεση 5G σας προσφέρει τη δυνατότητα να κατεβάζετε ταινίες, να πραγματοποιείτε κλήσεις και να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από όπου και αν βρίσκεστε, με ταχύτητες έως και 10 φορές γρηγορότερες από το 4G, μέσω ενός παρόχου υπηρεσιών 5G.

Ειδικότερα το IdeaPad 5G διαθέτει οθόνη IPS 14 ιντσών (1920 x 1080) που έχει φωτεινότητα 300 nits, για πλούσια εικόνα με χρωματική γκάμα ποιότητας 100% sRGB και μικρά περιθώρια (90% αναλογία). Παράλληλα υποστηρίζει τις διαθέσιμες ταχύτητες 5G1 (υποστηρίζει sub-6 GHz), το αξιόπιστο 4G LTE4, καθώς και ισχυρή συνδεσιμότητα με Wi-Fi 55. 

Όσον αφορά την ταχύτητα και απόδοση του IdeaPad 5G υποστηρίζεται από την κορυφαία πλατφόρμα Qualcomm® Snapdragon™ 8cx 5G και χρησιμοποιεί γραφικά Qualcomm® Adreno™ 680 και το σύστημα Qualcomm® Snapdragon™ X55 Modem-RF, για απόλυτη συνδεσιμότητα.

 

Όσον αφορά την μπαταρία του είναι 51WHr και Rapid Charge Express8 και η διάρκεια ζωής της μπορεί να  καλύψει έως και 20 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής βίντεο. Επιπλέον, το νέο IdeaPad 5G είναι κατάλληλo για multitaskers που θέλουν να παραμένουν συνδεδεμένοι στο σπίτι ή εν κινήσει, αφού διαθέτει υποδοχή κάρτας SIM και άμεση απόκριση. 

Το νέο λεπτό κι ελαφρύ μοντέλο - πάχος μόλις 14,9 mm και βάρος μόλις 1,2kg -  έχει Windows 10 και κυκλοφορεί σε Light Silver απόχρωση, με τo ίδιο άνετο IdeaPad πληκτρολόγιο. Επιπλέον, η έξυπνη σχεδίαση του χωρίς ανεμιστήρα, διατηρεί τη συσκευή δροσερή, χωρίς φασαρία (παρόμοιο επίπεδο θορύβου με ένα tablet), ενώ προσφέρει καθαρό ήχο από τα Dolby Audio™ μπροστινά ηχεία του. Επιπλέον, διαθέτει κι ένα μικρόφωνο διπλής συστοιχίας για καθαρό ήχο στις κλήσεις.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε και την λειτουργία Instant on με το Modern Standby που διαθέτει, η οποία το καθιστά έτοιμο για εργασία ή εξερεύνηση στο διαδίκτυο, όποτε το χρειαστείτε. Ο υπολογιστής ξεκλειδώνει απλώς με το πρόσωπό σας (λειτουργία Face ID), μέσω της κάμερας υπέρυθρων (IR) που παράλληλα σας προσφέρει περισσότερη ασφάλεια.

Tα νέα IdeaPad 5i Pro και IdeaPad 5 Pro

insider

Η Lenovo παρουσίασε επίσης και τους πιο ισχυρούς φορητούς υπολογιστές IdeaPad που έχει κατασκευάσει έως σήμερα, το IdeaPad 5i Pro και το IdeaPad 5 Pro.

Πρόκειται για τη νέα σειρά φορητών υπολογιστών που συνδυάζει στιλ και απόδοση και προσφέρει μία ευρεία σειρά επιλογών διαμόρφωσης όπως το μέγεθος οθόνης (14 ιντσών και 16 ιντσών) και το μεταλλικό σασί σε μοντέρνα απόχρωση Cloud Grey ή Storm Grey.

Για πρώτη φορά σε φορητό υπολογιστή Lenovo IdeaPad, η οθόνη είναι διαθέσιμη με ευρύτερη αναλογία διαστάσεων 16:10, διαθέτει μικρότερα περιθώρια περιμετρικά (αναλογία οθόνης προς σώμα 90%) και 100% sRGB ποιότητα χρώματος. 

Και τα δύο μοντέλα (IdeaPad 5i Pro και IdeaPad 5 Pro) προσφέρουν πιο σταθερή συνδεσιμότητα του Wi-Fi 65 και η οθόνη είναι πιστοποιημένη ως ασφαλέστερη από την TÜV Rheinland11, λόγω της τεχνολογίας Eye Care για τη μείωση του μπλε φωτός που προστατεύει την όρασης σας, εάν εργάζεστε πολλές ώρες.

 Το IdeaPad 5i Pro 14-ιντσών με Intel CPU είναι απόλυτα φορητό, με βάρος μόλις 1,45 κιλά για το μοντέλο των 14 ιντσών και 2 κιλά για το μεγαλύτερο των 16 ιντσών. Παράλληλα διαθέτει κάμερα υπέρυθρων (ΙR), που σας επιτρέπει μέσω του Windows Hello να συνδεθείτε ανέπαφα και με μεγαλύτερη ασφάλεια, έξυπνους αισθητήρες Time-of-Flight (ToF) της κάμερας IR, για επιπλέον υπηρεσίες μέσω λογισμικού εντοπισμού προσοχής από το Glance by Mirametrix®,  αλλά και πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας αφού σας ειδοποιεί με την βοήθεια συναγερμού, αν κάποιος το μετακινήσει όσο εσείς δεν είστε μπροστά του.

Η λειτουργία έξυπνης ψύξης που διαθέτει  - η ρύθμιση είναι προεπιλεγμένη - σας βοηθά να αξιοποιήσετε το AI για να βελτιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ωστόσο αν θέλετε να αλλάξετε την απόδοση του φορητού σας υπολογιστή, απλώς χρησιμοποιήστε το Lenovo Q-Control πατώντας Fn+Q για να μεταβείτε στη λειτουργία Μέγιστης Απόδοσης ή το προς τα κάτω για να μεταβείτε στη λειτουργία Εξοικονόμησης Μπαταρίας. 

Το νέο μοντέλο διαθέτει και μεγαλύτερο trackpad σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, καθώς βελτιωμένο πληκτρολόγιο με προαιρετικό οπίσθιο φωτισμό. Όσον αφορά στον ήχο είναι εξοπλισμένο με το Dolby Atmos® ενώ όλα τα laptops 14 ιντσών διαθέτουν έως και 2.8K υψηλής ευκρίνειας οθόνη.

Το Ιntel®-based Lenovo IdeaPad 5i Pro έχει επεξεργαστή Intel Core™ i7 έως και 11ης γενιάς, γραφικά έως και NVIDIA® MX450, οθόνη IPS έως και 14 ιντσών, 2.8K (16:10) με ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz και φωτεινότητα 400 nits ή μεγαλύτερη οθόνη IPS έως και 16 ιντσών, 2,5K (16:10) με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz και φωτεινότητα 350 nits. Κυκλοφορεί με μνήμη έως 16 GB DDR4 και έως 1 TB SSD PCIe M.2 αποθηκευτικού χώρου7 και στα δύο μεγέθη του. 

Ο φορητός υπολογιστής 14 ιντσών προσφέρει μπαταρία 56,5WHr και Rapid Charge Boost13 ενώ στις 16 ίντσες η χωρητικότητα μπαταρίας φτάνει τα 75WHr με υποστήριξη για Rapid Charge Express8. Τέλος το μοντέλο των 16 ιντσών προσφέρει επίσης τεχνολογία Thunderbolt™ 4 μονού καλωδίου.

Όσο για το Lenovo IdeaPad 5 Pro 14 ιντσών που υποστηρίζεται από τους επόμενους AMD Ryzen™ Mobile Processors φορά GPU NVIDIA MX450, έχει μνήμη έως 16 GB DDR4 και χώρο αποθήκευσης έως 1 TB μέσω SSD PCIe M.2 και η οθόνη είναι IPS με ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz και φωτεινότητα 400 nits. Η χωρητικότητα μπαταρίας 56,5WHr και Rapid Charge Boost13.

Το 16-ιντσών IdeaPad 5 Pro τώρα φορά επεξεργαστές AMD Ryzen Mobile και διαθέτει επιλογές γραφικών, συμπεριλαμβανομένων των GPU NVIDIA GeForce RTX ™ επόμενης γενιάς (σύντομα διαθέσιμοι). Η μνήμη του είναι έως 32 GB DDR4 μνήμης και έως 1 TB SSD PCIe M.2 ο χώρος αποθήκευσης. Με οθόνη IPS έως και 16 ιντσών, 2,5K (16:10) με υψηλό ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz και φωτεινότητα 350 nits, το μοντέλο προσφέρει χωρητικότητα μπαταρίας 75WHr και Rapid Charge Express8.

Αναβαθμίζεται το Lenovo Vantage

Να σημειωθεί ότι το Lenovo Vantage, η εφαρμογή που δημιουργήθηκε για να σας προσφέρει υποστήριξη και είναι διαθέσιμη σε όλο το χαρτοφυλάκιο συσκευών της Lenovo, αναβαθμίζεται αυτό το μήνα. Στην νέα αυτή ενημέρωση του, το Lenovo Vantage προσφέρει στους χρήστες των πιο πρόσφατών συσκευών Lenovo15 καλύτερη διαχείριση απόδοσης της έξυπνης μπαταρίας τους, μέσω ενημερώσεων κατάστασης όπως: διατήρηση χωρητικότητας μπαταρίας, προβλεπόμενη διάρκεια ζωής και θερμοκρασία.

Το Lenovo Smart Assist είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό που θα βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο καταναλωτικών συσκευών της Lenovo και είναι μέρος των ενημερώσεων του Vantage. Αυτές περιλαμβάνουν: βελτιώσεις στη δυνατότητα hands-free σύνδεσης με το Windows Hello, καθώς και διευρυμένη υποστήριξη εφαρμογών και προγράμματος περιήγησης για την hands-free αναπαραγωγή βίντεο και τις δυνατότητες αναβάθμισης βίντεο σε Super Resolution 2.0.16

Στην ενημέρωση υπάρχει επίσης και η επέκταση πρόσβασης των πρόσφατων Vantage Smart Performance Services στην παγκόσμια αγορά, παρέχοντας έτσι πρόσβαση σε περισσότερους χρήστες ανά τον κόσμο σε υπηρεσίες όπως: σαρώσεις με ένα κλικ, διορθώσεις για κακόβουλο λογισμικό και αφαίρεση zero-day-virus, σε μία all-in-one λύση για συντήρηση και βελτιωμένη ασφάλεια του υπολογιστή σας. Επίσης, με τη πρωτοποριακή web app που φορτώνει το Vantage σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα17, αποκτάτε ταχύτερη πρόσβαση τόσο στις νέες, όσο και στις υπάρχουσες δυνατότητες του Vantage, ανεξάρτητα από το γεωγραφικό σημείο στο οποίο βρίσκεστε.

To νέο Lenovo Tab P11

insider

 

Το νέο Lenovo Tab P11 συστήνεται ως ένα κομψό και ισχυρό tablet, το οποίο δεν κοστίζει μια περιουσία μπορεί δε να μετατραπεί σε laptop working mode με το Keyboard Pack και το Lenovo Precision Pen 2, τα οποία  πωλούνται ξεχωριστά.

Η οθόνη αφής IPS υγρών κρυστάλλων (LCD) 11 ιντσών, προσφέρει υψηλή ευκρίνεια 2K (2000 x 1200) μεγαλύτερη φωτεινότητα 400 nits και ενσωματωμένη τεχνολογία Eye Care εγκεκριμένη από το TÜV Rheinland11, η οποία βοηθά στον περιορισμό του μπλε φωτός και άρα τη μείωση της καταπόνησης των ματιών.

Το εξωτερικό του με μοντέρνο φινίρισμα διπλού τόνου, διατίθεται σε Slate Grey, ή σε Platinum Grey hue10 είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου.

Το νέο tablet φορά επεξεργαστή Snapdragon 662 Mobile Platform με προηγμένο LTE,  στο ενσωματωμένο υποσύστημα Qualcomm® FastConnect ™ και μνήμη RAM έως 6 GB για γρήγορη περιήγηση. Παράλληλα, το Lenovo Tab P11 είναι ένα από τα λίγα tablet που έχουν πιστοποιηθεί για streaming εκπομπών στο Netflix σε HD (υψηλή ευκρίνεια). Να σημειωθεί ότι η εμπρόσθια κάμερα είναι 8 MP

Tο  Lenovo Tab P11 διαθέτει επίσης Kids Space από την Google, τη νέα λειτουργία για παιδιά που διαθέτει εφαρμογές, βιβλία και βίντεο20 για να βοηθήσει τα παιδιά κάτω των εννέα ετών να μάθουν και να διασκεδάσουν (όσο οι ενήλικες ολοκληρώνουν online συναντήσεις εργασίας στο διπλανό δωμάτιο).

Στις πρόσθετες λειτουργίες του να αναφέρουμε το login μέσω hands-free και λειτουργία Smart Privacy που θολώνει το φόντο σας κατά τις βιντεοκλήσεις. Τα τετραπλά ηχεία του, με Dolby Atmos, υπόσχονται υπέροχο ήχο, τόσο σε οριζόντια όσο και σε κατακόρυφη λειτουργία. 

Το Keyboard Pack με ενσωματωμένο trackpad ασφαλίζει εύκολα στη θέση του όταν πρέπει να στείλτε ένα email στα γρήγορα ενώ το μαγνητικό κάλυμμα της βάσης και η ενσωματωμένη βάση στήριξης, κάνουν το tablet να μοιάζει με ένα λεπτό, αποσπώμενο Η/Υ.

Το έξυπνο Lenovo Precision Pen ανιχνεύει τόσο την κλίση, όσο και τις λεπτές ρυθμίσεις πίεσης, για μια πιο ομαλή εμπειρία ψηφιακής γραφής και σχεδίου και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 200 ώρες, χωρητικότητα μπαταρίας 60mAh και βύσμα USB Type-C για φόρτιση.

Στα άλλα χρήσιμα προαιρετικά αξεσουάρ που υποστηρίζει το tablet να αναφέρουμε το Lenovo Smart Charging Station που επιτρέπει την παρακολούθηση ταινιών hands-free και σταθερή φόρτιση όσο το tablet είναι τοποθετημένο στη βάση, αλλά και το νέο Folio Case κατασκευασμένο από μοντέρνο ύφασμα, για επιπλέον προστασία όταν έχετε το tablet στην τσάντα σας.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider