Προθεσμία 45 ημερών για να κλείσει η συμφωνία Microsoft - TikTok

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προθεσμία 45 ημερών για να κλείσει η συμφωνία Microsoft - TikTok

Σε συζητήσεις για την εξαγορά του Tik Tok στις ΗΠΑ εξακολουθεί να βρίσκεται η Microsoft, μετά από πρόσφατη συνομιλία του CEO της εταιρείας, Σάτια Ναντέλα, με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έδωσε στον τεχνολογικό κολοσσό περιθώριο 45 ημερών. Η προθεσμία τέθηκε επισήμως από την Επιτροπή Εξωτερικών Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες (CFIUS), η οποία ελέγχει τις συμφωνίες για πιθανούς κινδύνους εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters.

Σε περίπτωση που οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία, η Microsoft θα έχει την ευκαιρία να ανταγωνιστεί γίγαντες της κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook με ένα προϊόν έτοιμο κι επιτυχημένο. Να σημειωθεί ότι το TikTok μετρά μέχρι στιγμής 100 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της Microsoft να δραστηριοποιηθεί στον χώρο των κοινωνικών δικτύων, πριν από λίγα χρόνια είχε εξαγοράσει το LinkedIn.

Αν ωστόσο, η συμφωνία δεν συναφθεί τότε ο αμερικανός πρόεδρος θα απαγορεύσει, όπως έχει προαναγγείλει, την λειτουργία του κινεζικού κοινωνικού δικτύου επί αμερικανικού εδάφους, λόγω ανησυχιών για την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων από πλευράς της Κίνας. Αυτός ήταν και ο λόγος που αρχικά απέρριψε την ιδέα της εξαγοράς του δικτύου από την Microsoft.

Πλέον σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft, οι διαπραγματεύσεις με την ByteDance, ιδιοκτήτρια του Tik Tok συνεχίζονται με στόχο να κλείσει η συμφωνία έως και τις 15 Σεπτεμβρίου. Παρότι τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί , σε περίπτωση που προχωρήσει η εξαγορά η Microsoft θα αναλάβει τα ηνία του Tik Tok σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider