Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά domain names παγκοσμίως

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά domain names παγκοσμίως
Αν το όνομά του domain name αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο κλάδο, θα φέρει αναγνωρισιμότητα και επισκεψιμότητα σε έναν ιστότοπο τότε μπορεί να κοστίζουν και χρυσάφι.

Domain name ή αλλιώς όνομα χώρου, είναι το όνομα ενός website ή μιας διαδικτυακής επιχείρησης, για να το θέσουμε απλά. Όσο λοιπόν πιο σαφές είναι για το είδος της επιχείρησης που αναζητήσει κανείς τόσο πιο ακριβά είναι. Αν μάλιστα το όνομά τους παραπέμπει σε έναν συγκεκριμένο κλάδο, γεγονός που θα φέρει αναγνωρισιμότητα και επισκεψιμότητα σε έναν ιστότοπο τότε μπορεί να κοστίζουν και χρυσάφι.

Ποια είναι όμως το domain names που κόστισαν μια περιουσία στην ιστορία του διαδικτύου;

Παρότι το ποσό είναι αστρονομικό δόθηκε από την Parent την άνοιξη του 2017 όχι όμως μόνο για το domain name αλλά και για την ίδια την επιχείρηση που φιλοξενούσε το website.

Η εταιρεία ξεκίνησε την λειτουργία της στις αρχές του 1990 με στόχο να μπει στον τομέα της online διαφήμισης αυτοκινήτου. 
Ο ιστότοπος προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών σε μεσίτες αυτοκινήτων ενώ διαθέτει και έναν τεράστιο κατάλογο αυτοκινήτων προς πώληση.
 

Ως ένα από τα πιο ακριβά domain name της ιστορίας του διαδικτύου το LasVegas.com πουλήθηκε 90 εκατ. δολάρια στις αρχές του 2000. Μάλιστα ακόμα ξεχρεώνεται αφού την ημέρα της αγοράς δόθηκαν μόνο 12 εκατ. δολάρια και τα υπόλοιπα 78 εκατ. έχουν προγραμματιστεί να δίνονται σε ετήσιες δόσεις μέχρι και το 2040… Το LasVegas.com συγκαταλέγεται στα κορυφαία αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και ως χώρος υψηλής επισκεψιμότητας πουλά ποικίλα πακέτα ψυχαγωγίας και διαμονής στη δημοφιλή πόλη. 

Ακόμα καλύτερα φαίνεται πως πήγε ο πιο εξειδικευμένος στην ασφάλεια αυτοκινήτου ιστότοπος carinsurance.com ο οποίος πουλήθηκε για 49,7 εκατ. δολάρια πάλι στην Quinn.

To insurance.com είναι μια ακόμα από τις λαμπρές εξαγορές της Quinn Street. Ο γνωστός ιστότοπος χρησιμοποιείται για τη σύγκριση ασφαλιστικών πακέτων και παρέχει ενημερωτικό περιεχόμενο για ποικίλους τύπους ασφάλισης, όπως ασφάλεια υγείας, σπιτιού και ζωής. Η Quinn Street σκέφτηκε ότι η λέξη κλειδί «ασφάλιση» θα κάνει θαύματα στις μηχανές αναζήτησης αντλώντας μεγάλο όγκο κίνησης.
 

Η αγορά του συγκεκριμένου domain names ήταν μια στρατηγική κίνηση της εταιρείας για να ξεπεράσει τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της. Η HomeAway πλήρωσε αδρά για το συγκεκριμένο domain name για να τον κρατήσει μακριά από την Expedia.

Σήμερα ο ιστότοπος λειτουργεί ως εικονικός ταξιδιωτικός πράκτορας, που πωλεί πακέτα διακοπών σε ανταγωνιστικές τιμές παγκοσμίως. Παράλληλα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και εξατομικευμένα πακέτα διακοπών.

Με ενδιάμεσο την GoDaddy, η πώληση του Voice.com χτύπησε ρεκόρ. Η MicroStrategy  πούλησε το voice.com στην Block.one, εταιρεία εκδόσεων λογισμικού με επενδυτές υψηλού προφίλ, όπως ο εμπνευστής του PayPal, Peter Thiel.

Μετά την συγκεκριμένη κερδοφόρα πώληση μπήκε το νερό στο αυλάκι και η MicroStrategy έχει αγοράσει πάνω από δώδεκα domain names και έχει κάνει γνωστό το γεγονός ότι είναι διατεθειμένη να πουλήσει οποιοδήποτε από αυτά στη σωστή πάντα τιμή. 
 

Το αμερικανικό Quinn Street agency είναι γνωστό για τον εντοπισμό των καλύτερων προσφορών. Κινούμενη στο ίδιο πνεύμα η καλιφορνέζικη εταιρεία εξαγόρασε τον ιστότοπο internet.com από τον ιδιοκτήτη του έναντι 18 εκατ. δολαρίων. Μαζί με αυτό βέβαια πήρε και διάφορα άλλα μικρότερα site όπως τα Javascript.com, WebDeveloper.com, και DatabaseJournal.com.

Η εξαγορά αποδείχτηκε επωφελής για τους μετόχους της εταιρείας και το website δίνει σήμερα πληροφορίες για το πώς θα παζαρέψετε ένα domain name στο Internet, πώς να δημιουργήσετε την δική σας επαγγελματική ιστοσελίδα και άλλα. 
 

Για να αυξήσει την διεθνή αναγνωρισιμότητά της η κινεζική εταιρεία Qihoo που εδρεύει στην Κίνα αγόρασε το domain name 360.com από τη Vodafone έναντι 17 εκατ. δολαρίων. Κατά την ίδρυσή της το 2005, η Qihoo έγινε ευρύτερα γνωστή για το λογισμικό προστασίας από ιούς και το πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Με την εξαγορά του συγκεκριμένου ιστοτόπου η εταιρεία έφερε όλα τα προϊόντα της κάτω από την ίδια ομπρέλα από τις διάσπαρτες τοποθεσίες που ήταν πριν όπως το qihoo.com και so.com. Η συγκεκριμένη πώληση καταγράφηκε ως η ακριβότερη που πραγματοποιήθηκε την χρονιά του 2015.

Είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς γιατί ένας ιστότοπος που δημιουργήθηκε με περιεχόμενο την ασφάλιση θα κόστιζε μια περιουσία. 

Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα οι χρήστες μπορούν να συγκρίνουν αποσπάσματα από διάφορες εταιρείες. Το domain name πουλήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2.000 σε πολύ χαμηλή τιμή λόγω ύφεσης της αγοράς. Μέχρι που πουλήθηκε για δεύτερη φορά το 2009 έναντι 16 εκατ. δολαρίων, όταν η αγορά είχε πάρει τα πάνω της και κατοχή του συγκεκριμένου ονόματος χώρου θα εξελισσόταν σε κερδοφόρα επιχείρηση.
 

Παραδοσιακά η βιομηχανία του σεξ πουλάει. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να αποτελεί εξαίρεση ένα domain name που θα περιλάμβανε αυτούσια την λέξη της συνουσίας ώστε κάθε μηχανή αναζήτησης να το εμφανίζει πρώτο. Το όνομα λοιπόν για αυτόν τον ιστότοπο ενηλίκων το οποίο κόστιζε 13 εκατ. δολάρια αποδεικνύει ότι το απλό είναι συνήθως και το καλύτερο. 

Ο ιστότοπος ανήκει σε εταιρεία που διατηρεί και μια δημοφιλή εφαρμογή γνωριμιών. Μάλιστα κάποιος κάποτε προσπάθησε να σφετεριστεί την ονομασία του site, αλλά η απάτη εξιχνιάστηκε και ο υπεύθυνος ήρθε αντιμέτωπος με φυλάκιση. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:22

Καφούνης: Η αύξηση του κατώτατου μισθού να συνδυαστεί με μείωση του μη μισθολογικού κόστους

12:18

Ερντογάν: Θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9/5 σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο

12:06

Ορκίστηκε στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης

12:01

Κατώτατος μισθός: Πόσο αυξάνονται 18 επιδόματα και παροχές από την Δευτέρα - Αυξημένο και το Δώρο Πάσχα

12:00

Βαλτιμόρη: Η MSC σταματά τις παραδόσεις container κι αναζητά νέους τρόπους παράδοσης

11:51

Φραγκογιάννης: Ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Μαυροβουνίου

11:45

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

11:44

ΑΑΔΕ: Άμεση ενημέρωση από τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών και τα διυλιστήρια για παραβάσεις πρατηρίων

11:42

Mytilineos - Data Youth: Ενδυνάμωση άνεργων νέων με Ψηφιακές Δεξιότητες για την ενίσχυση θέσεων εργασίας

11:32

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός, από 1η Απριλίου

11:25

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωψηφοδέλτιο: Οι υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές

11:17

Κλειστά σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Θετικά πρόσημα σε Ιαπωνία, Κίνα

11:16

Υγεία: Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, ιδίως στις γυναίκες

11:04

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες - Η απόφαση για την 12χρονη

11:04

ΦΑΓΕ: Νέα παράταση για το 2027 παίρνει το νέο εργοστάσιο στην Ολλανδία

10:54

Σταϊκούρας: Η επένδυση στην κατασκευή έργων υποδομής δημιουργεί ένα πάγιο εθνικό κεφάλαιο

10:38

Moody's: Τα μέτρα της ΤτΕ για τα στεγαστικά δάνεια είναι θετικά για τα καλυμμένα ομόλογα

10:36

Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών για εξηγήσεις - Με κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες

10:28

Τουρκία-δημοτικές εκλογές: Οι μάχες στις μεγάλες πόλεις και οι κίνδυνοι για τον Ερντογάν

10:23

Βαλτιμόρη: Ξεκίνησαν οι εργασίες απομάκρυνσης των συντριμμών της γέφυρας που κατέρρευσε

10:19

Τέλος στα εορταστικά παζάρια στο Πεδίον του Άρεως βάζει ο Ν. Χαρδαλιάς

10:14

ΟΗΕ - Αϊτή: Η κατάσταση είναι πλέον «κατακλυσμιαία»

10:12

ΛΑΡΚΟ: Δέσμη παρεμβάσεων για να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία του Δημοσίου

10:07

ΕΤΕ: Τριών ταχυτήτων οι επιδόσεις του 2023, με τη «νέα οικονομία» να κερδίζει έδαφος

09:58

Εγνατία Οδός: «Βγήκε» ΦΕΚ για τα νέα διόδια – Το απόγευμα υπογραφές για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis

09:46

Ουκρανία: Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων εναντίον υποδομών του ενεργειακού τομέα

09:43

Παραμένει αρνητική η BofA για τις ευρωπαϊκές μετοχές - Γιατί βλέπει πτώση 15%

09:43

Brown Hotels: Υψηλές πληρότητες, επένδυση στην τουριστική εκπαίδευση και νέα ξενοδοχεία φέρνει το 2024

09:38

ΕΕ: Το 2022 περίπου 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επαρχιακές οδούς

09:35

Ληστεία με πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ στο Αιγάλεω

gazzetta
gazzetta reader insider insider