Τεχνολογία
14-07-2019 | 09:27

6 κόλπα για να ψάχνεις στο Google σαν επαγγελματίας

Μοιράσου το
6 κόλπα για να ψάχνεις στο Google σαν επαγγελματίας

6 κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια στην αναζήτηση.

Λίγοι κάτοικοι αυτού του πλανήτη σήμερα θα μπορούσαν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς την μηχανή αναζήτησης της Google. Από το «τι καιρό θα κάνει αύριο» μέχρι το «ποιος είναι ποιος», το δημοφιλέστερο «ψαχτήρι» παγκοσμίως υπόσχεται να σας τροφοδοτήσει με όποια πληροφορία του ζητήσετε. 

Κι αν πιστεύετε ότι δεν σας φέρνει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε ίσως δεν κάνετε κάτι σωστά, γιατί όπως όλες οι μηχανές έτσι και το Google θέλει το σωστό manual για να αποδώσει τα μέγιστα. 

Παρακάτω ακολουθούν μερικά κόλπα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την μηχανή αναζήτησης της Google και να παίρνετε πάντα συναφή αποτελέσματα με αυτό που αναζητάτε. 
 

Εάν θέλετε να ψάξετε μια πληροφορία σε ένα δεδομένο χρονικό εύρος δεν έχετε παρά να γράψετε τις ημερομηνίες με δύο τελείες ανάμεσά τους. Δηλαδή αν θέλετε να ψάξετε ανασχηματισμός κυβέρνησης την δεκαετία του 1990 δεν έχετε παρά να γράψετε «ανασχηματισμός κυβέρνηση 1990..2000».

Τώρα εάν αναζητάτε μια πληροφορία σε ένα συγκεκριμένο ιστότοπο δεν έχετε παρά να πληκτρολογήσετε πριν την αναζήτησή σας τη φράση «site:anywebsite.gr» Για παράδειγμα εάν θέλετε να ψάξετε για φορολογία εισοδήματος στο insider.gr δεν έχετε παρά να γράψετε site:insider.gr φορολογία εισοδήματος και θα σας εμφανίσει όλα τα σχετικά αποτελέσματα στο συγκεκριμένο site. 

Αν βάλετε μια κάθετη γραμμή - όπως αυτή «|» - μεταξύ των όρων αναζήτησης, η Google θα σας δώσει ιστότοπους που έχουν οποιονδήποτε ή όλους τους όρους που έχετε γράψει. Η κάθετη ράβδος επί της ουσίας σημαίνει «αυτό ή το άλλο» για την Google. 

Τι κλειδί για την συγκεκριμένη αναζήτηση είναι η "~". Εάν προσθέσετε μια περισπωμένη (αγγλιστί tilde) δίπλα από την λέξη κλειδί σας, τότε το Google θα σας εμφανίσει όχι μόνο τα αποτελέσματα που περιλαμβάνουν αυτή την λέξη αλλά και αυτά που περιλαμβάνουν όλα τα συνώνυμα αυτής. 

Για παράδειγμα αν ψάξετε για χορός ~ μαθήματα, τότε θα σας εμφανίσει όλα τα σχετικά με τον χορό μαθήματα, σεμινάρια, διδασκαλία κλπ. 

Εάν προσθέσετε μια παύλα «-» πριν από μια λέξη τότε ο όρος που ακολουθεί θα αποκλειστεί από την αναζήτησή σας. Για παράδειγμα αν πληκτρολογήσετε τη φράση: «τα καλύτερα lapto -apple - samsung», τότε θα σας εμφανίσει αποτελέσματα για laptop εκτός από apple και samsung.

Η εισαγωγή συγκεκριμένων συμβόλων στην αναζήτηση σας μπορεί να περιορίσει τα εκατομμύρια των δυνητικών αποτελεσμάτων, ώστε να βλέπετε μόνο αυτά που είναι πραγματικά σχετικά με εσάς. Έτσι αν θέλετε να βρείτε μια φράση ακριβώς έτσι όπως την πληκτρολογήσατε δεν έχετε παρά να την βάλετε μέσα σε εισαγωγικά. Για παράδειγμα «Έρχονται αυξήσεις για το επίδομα ανεργίας - Περισσότεροι οι δικαιούχοι».

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.