Ο σχεδιαστής του iPhone, Jony Ive, αποχωρεί από την Apple μετά από 27 χρόνια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο σχεδιαστής του iPhone, Jony Ive, αποχωρεί από την Apple μετά από 27 χρόνια
Ο Ive έχει παραδόσει στο κοινό μερικά από τα πιο εμβληματικά προϊόντα τεχνολογίας.

Ως έκτακτη είδηση κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες η αποχώρηση του επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Apple, Jony Ive, από την εταιρεία.

Με 27 χρόνια εμπειρίας στην συγκεκριμένη θέση ο Ive έχει παραδώσει στο κοινό μερικά από τα πιο εμβληματικά προϊόντα τεχνολογίας.

Παρά την αποχώρησή του βέβαια, ο Ive δεν φαίνεται να διακόπτει εντελώς τις σχέσεις του με τον κολοσσό του Κουπερτίνο, αφού θα δημιουργήσει τη LoveForm, μια ανεξάρτητη εταιρεία σχεδιασμού, κορυφαίος πελάτης της οποίας θα είναι και η Apple. Στην LoveForm θα συμμετέχει και ο Marc Newsom, ένας ακόμη κορυφαίος βιομηχανικός σχεδιαστής ο οποίος αποτελούσε μέχρι πρότινος κομμάτι της ομάδας σχεδιασμού του Ive και της Apple.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ive εργάζεται στην εταιρεία πριν από την επιστροφή του Steve Jobs και στη μέχρι τώρα πορεία του έχει δημιουργήσει μερικές από τις θρυλικές συσκευές όπως το πρώτο iMac το 1998 που ξεχώριζε μεταξύ άλλων για την διαφάνεια και τα χρώματά του, το iPhone το οποίο αποτελεί μέχρικαι σήμερα μια από τις κορυφαίες δημιουργίες του καθώς και τα iPod, iPad και Apple Watch. Ο Ive μάλιστα ήταν αυτός που δέχτηκε και την πρώτη δημόσια κλήση από τον Steve Jobs κατά την επίσημη πρώτη του iPhone αλλά και αυτός που συνέβαλε αισθητά στον σχεδιασμό των νέων φουτουριστικών γραφείων της εταιρεία σε σχήμα διαστημοπλοίου. Μια από τις τελευταίες δημιουργίες του είναι και το νέο Mac Pro.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider