Προσφορές για την Τelekom Romania δέχεται ο ΟΤΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσφορές για την Τelekom Romania δέχεται ο ΟΤΕ
Αντίστοιχες προσπάθειες έχουν γίνει και στο παρελθόν, ωστόσο αυτή τη φορά τα πράγματα προχωρούν με πιο αποφασιστικά βήματα αφού οι ενδιαφερόμενοι ετοιμάζουν ήδη τις δεσμευτικές προσφορές για τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων.

Προσφορές για το ποσοστό του στις θυγατρικές Telekom Romania (TR) και Τelekom Romania Mobile (TRM) δέχεται ο ΟΤΕ ,σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσιεύματα από ρουμανικά και άλλα διεθνή ΜΜΕ.

Ο ΟTE, σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, έχει προσλάβει την Barclay’s προκειμένου να βρει αγοραστή για τη θυγατρική της Ρουμανίας και μέχρι στιγμής ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι Orange Romania, RCS & RDS 10 του Digi Communications Group, καθώς και ένα ρωσικών συμφερόντων fund το οποίο εκπροσωπεί ο Spas Roussev, βασικός μέτοχος της Vivavcom, του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της Βουλγαρίας. Ειδικότερα το fund που εκπροσωπεί ο Βούλγαρος επιχειρηματίας Roussev εμφανίζεται να ενδιαφέρεται για τη TRM, ενώ οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη αναπτύξει μια κάποια δραστηριότητα στη χώρα.

Το ενδιαφέρον είναι αναμενόμενο αν σκεφτεί κανείς πως η Telekom Romania διαθέτει δίκτυο 2,1 εκατ. γραμμών σταθερή τηλεφωνίας, 1,1 συνδρομητές ευρυζωνικών υπηρεσιών, 1,4 εκατ. συνδρομητές τηλεόρασης, 4,6 εκατ. κινητής τηλεφωνίας και δίκτυο τηλεπικοινωνιακών υποδομών με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) σε περίπου 2,7 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι αντίστοιχες προσπάθειες έχουν γίνει και στο παρελθόν, ωστόσο αυτή τη φορά τα πράγματα προχωρούν με πιο αποφασιστικά βήματα αφού οι ενδιαφερόμενοι ετοιμάζουν ήδη τις δεσμευτικές προσφορές για τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων της διαγωνιστικής διαδικασίας, σύμφωνα τουλάχιστον με το Bloomberg. Ωστόσο το σύνθετο της διαδικασίας (το ρουμανικό δημόσιο ελέγχει το 45,99% και ο ΟΤΕ που ελέγχεται από την Deutsche Telekom το 54,01%), δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα. Κλειδί για την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα αποτελέσει φυσικά το τίμημα που προτίθενται να καταβάλουν οι ενδιαφερόμενοι, δεδομένων και των υποχρεώσεων των δύο εταιρειών.

Από πλευράς του ο ΟΤΕ δεν έχει τοποθετηθεί, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται αν και εφόσον υπάρξουν οριστικές συμφωνίες. Ωστόσο η φήμες για την ενδεχόμενη πώληση ώθησαν την μετοχή του ΟΤΕ να κινηθεί στα υψηλότερα επίπεδα τιμών (13,08 ευρώ) από το Μάρτιο του 2014 (στις 13/4/2014 ενδοσυνεδριακά στα 13,20 ευρώ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider