«Πειραγμένα» iPhone 7 και iPhone 8 θα πουλά η Apple στη Γερμανία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πειραγμένα» iPhone 7 και iPhone 8 θα πουλά η Apple στη Γερμανία
Μετά από αγωγή για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κέρδισε η Qualcomm.

Με επεξεργαστές Qualcomm κι όχι Intel θα κυκλοφορούν πλέον τα παλαιότερα μοντέλα iPhone στην γερμανική αγορά, προκειμένου να επιτραπεί εκ νέου η πώλησή τους.

Η Apple επιβεβαίωσε χθες το απόγευμα τις φήμες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα ότι θα ξεκινήσει την πώληση τροποποιημένων μοντέλων παλαιότερων iPhone στα καταστήματα της Γερμανίας, μετά από διακστική διαμάχη για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Qualcomm, την οποία και κέρδισε η τελευταία τον Δεκέμβριο.

H Apple δήλωσε ότι η δεν είχε «άλλη επιλογή», παρά να αντικαταστήσει τα chip της Intel στα μοντέλα iPhone με αυτά της Qualcomm, προκειμένου να επιτραπεί και πάλι η πώλησή τους στην Γερμανία.

«Η Qualcomm προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις δικαστικές εντολές εναντίον των προϊόντων μας για να αναγκάσει την Apple να υποκύψει στις εκβιαστικές απαιτήσεις της. Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν πατέντες που αγόρασαν ή που δεν έχουν καμία σχέση με την βασική τεχνολογία τους για να παρενοχλούν την Apple και άλλους μεγάλους παίκτες της βιομηχανίας» δήλωσε εκπρόσωπος της Apple.

«Για να διασφαλίσουμε ότι όλα τα μοντέλα iPhone θα είναι και πάλι διαθέσιμα σε πελάτες στη Γερμανία, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τα εξαρτήματα της Intel και να ενσωματώσουμε στα τηλέφωνά μας επεξεργαστές της Qualcomm στη Γερμανία. καταπνίγοντας την καινοτομία της βιομηχανίας στην πορεία» ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα πηγές της γερμανικής αγοράς υπαινίχθηκαν ότι η Apple ετοιμάζει νέες εκδόσεις iPhone 7, 7 Plus, 8 και 8 Plus με ενημερωμένο hardware το οποίο δεν παραβιάζει την απαγόρευση που επιβλήθηκε εντός της γερμανικής αγοράς και οδήγησε σε απαγόρευση πώλησης των συγκεκριμένων μοντέλων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Qualcomm μήνυσε την Apple στη Γερμανία ισχυριζόμενη ότι παλαιότερα μοντέλα iPhone 7 και iPhone 8 παραβίαζαν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Qualcomm που σχετίζονται με τη λεγόμενη τεχνολογία «envelope tracking» (προσαρμογή ισχύος εκπομπής στο σήμα), λειτουργία που βοηθά τα κινητά τηλέφωνα να μην καταναλώνουν μεγάλο μέρος της μπαταρίας όταν στέλνουν ασύρματα σήματα (WiFi, 3G, κλπ). Το γερμανικό δικαστήριο δικαίωσε την Qualcomm και ζήτησε από τη Apple να σταματήσει να πωλεί τα συγκεκριμένα μοντέλα από την χώρα.

Μετά την συγκεκριμένη νομική διαμάχη με την Qualcomm, η Apple αναγκάστηκε να απαγορεύσει επίσης την πώληση κάποιων μοντέλων iPhone στην Κίνα. Ωστόσο με μια αναβάθμιση λογισμικού η Apple κατάφερε να άρει την απαγόρευση στην κινεζική αγορά και να συνεχίσει να πωλεί iPhone 7 και iPhone 8.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider