Την 7η γενιά iPod ετοιμάζει η Apple για το 2019

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την 7η γενιά iPod ετοιμάζει η Apple για το 2019
Ένα νέο iPod Touch και τρία νέα μοντέλα iPhone το ένα με τρεις κάμερες.

Εκτός από τα τρία νέα iPhone που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά η Apple, θα μπορούσε να μας παρουσιάσει και ένα νέο iPod Touch 7ης γενιάς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιαπωνικής ιστοσελίδας Mac Otakara, αρκετοί προμηθευτές ανέφεραν στο πλαίσιο της CES 2019 – του τεχνολογικού σόου που έλαβε χώρα στο Λας Βέγκας την προηγούμενη εβδομάδα – ότι η εταιρεία ετοιμάζει την έβδομη γενιά του iPod Touch, την οποία και θα παρουσιάσει μέσα στο 2018.

Ωστόσο ο ιστότοπος δεν δίνει λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά που μπορεί να περιλαμβάνει το νέο iPod Touch ούτε και την πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Apple ενημέρωσε για τελευταία φορά το λειτουργικό του iPod touch τον Ιούλιο του 2015, βάζοντας σε αυτό ένα A8 τσιπ, μία οπίσθια κάμερα 8 megapixel και έξι επιλογές χρωμάτων…

Οι τελευταίες μιρκοαλλαγές στη γραμμή παραγωγής του iPod touch έγιναν τον Ιούλιο του 2017 όταν η Apple διεύρυνε τις διαθέσιμες επιλογές χωρητικότητας (32 και 128GB) καθεμία εκ των οποίων είχε και διαφορετική τιμολόγηση.

Αυτή τη στιγμή, το iPod Touch κοστίζει 199 δολάρια η έκδοση 32GB και 299 δολάρια η έκδοση με τα 128GB, με το μοντέλο με την υψηλότερη χωρητικότητα να μην απέχει πολύ σε τιμή από το iPad των 9,7 ιντσών το οποίο κοστίζει 329 δολάρια.

Έκτοτε βέβαια τα σχέδια της εταιρείας σχετικά με τα iPod είναι ασαφή, και τα iPod φαίνεται να μην απασχολούν και τόσο την εταιρεία αφού οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο προς iPhone και iPad.

Πέρα βέβαια από την ανανέωση των iPod Touch,το δημοσίευμα του Mac Otakara αναφέρει ότι τα iPhone που θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο του 2019 θα διαθέτουν και θύρα USB-C, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Μια τέτοια εξέλιξη των έξυπνων κινητών τηλεφώνων της Apple δεν είναι απίθανη και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται. Και ο αναλυτής της Atherton Research Ζαν Μπατίστ Σου, ανέφερε ότι η Apple θα απομακρυνθεί από τη Lightning, εισάγοντας μια θύρα USB-C για το iPhone, όπως έκανε στα μοντέλα iPad Pro το 2018.

Να υπενθυμίσουμε ότι μια ακόμα εικασία για τα νέα μοντέλα iPhone που θα κυκλοφορήσουν είναι πως ένα εξ αυτών θα περιλαμβάνει τριπλή κύρια κάμερα στο πίσω μέρος της οθόνης. Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, η Apple θα κυκλοφορήσει την τρέχουσα χρονιά και ένα αντίστοιχο του XR οικονομικό μοντέλο, παρότι η ανταπόκριση για το XR δεν ήταν η αναμενόμενη.

Βασικότερος λόγος είναι πως ο σχεδιασμός και η διαδικασία παραγωγής έχει ήδη ξεκινήσει οπότε μια ενδεχόμενη ακύρωση της παραγωγής θα ήταν πιο δαπανηρή από την συνέχισή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider