Διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών: Τελευταία ημέρα για δήλωση ραντεβού στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών: Τελευταία ημέρα για δήλωση ραντεβού στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ
Η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων έχει ήδη διασυνδεθεί ή έχει κλείσει ραντεβού για διασύνδεση εντός Απριλίου

Σήμερα, 1η Απριλίου, εκπνέει η προθεσμία που έχουν οι τεχνικοί εγκατάστασης και οι επιχειρήσεις, προκειμένου να δηλώσουν στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ το ραντεβού τους για διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στη διαδρομή myAADE > Εφαρμογές > Λοιπές Υπηρεσίες.

Ήδη η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων, που είναι υπόχρεες διασύνδεσης των ταμειακών τους μηχανών με τα POS, είτε έχουν ολοκληρώσει τη διασύνδεση των συστημάτων τους είτε έχουν προγραμματίσει το ραντεβού με τον τεχνικό εγκατάστασης εντός του Απριλίου.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί από όσους ΔΕΝ έχουν ορίσει μέχρι σήμερα ραντεβού είναι η εξής:

Μέχρι σήμερα το βράδυ θα πρέπει η επιχείρηση που είναι υπόχρεη διασύνδεσης να έρθει σε επικοινωνία με την επιχείρηση που έχει προμηθευτεί την ταμειακή μηχανή για να:

1. οριστεί ραντεβού εντός του Απριλίου, για την αναβάθμιση της και τη διασύνδεση της με το/τα POS,
ή
2. να δηλωθεί ότι η ταμειακή μηχανή είναι διασυνδεδεμένη με εμπορικό/λογιστικό πρόγραμμα διαχείρισης (ERP). Σε αυτήν την περίπτωση, η υποχρέωση διασύνδεσης μεταφέρεται για τις 31.5.2024 ή για τις 30.6.2024 (με δήλωση ραντεβού που θα γίνει έως τις 31.5.2024).

Αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα από την ανωτέρω επιχείρηση για να οριστεί ραντεβού εντός Απριλίου, τότε οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων μπορούν να απευθυνθούν σε μια άλλη επιχείρηση τεχνικής υποστήριξης.

Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν προβεί σε κάποια από τις παραπάνω ενέργειες, αντιμετωπίζει την επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ή 20.000 ευρώ, ανάλογα με το λογιστικό σύστημα (απλογραφικό ή διπλογραφικό) που είναι υπόχρεες να διαθέτουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε ισχύ από σήμερα ο νέος κατώτατος μισθός - Πόσο «κοστίζει» σε εργοδότες, ΔΥΠΑ, ΕΟΠΥΥ και ΕΦΚΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11% η ανεργία τον Φεβρουάριο

ΑΑΔΕ: Επεκτείνονται οι ψηφιακές εφαρμογές με την ένταξη και της ΔΟΥ Πλοίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider