Ξεπαγώνουν οι προσλήψεις στον ΕΦΚΑ - Πάνω από 700 νέοι υπάλληλοι θα στελεχώσουν τον φορέα το 2024

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεπαγώνουν οι προσλήψεις στον ΕΦΚΑ - Πάνω από 700 νέοι υπάλληλοι θα στελεχώσουν τον φορέα το 2024
Οι διαδικασίες πρόσληψης αφορούν στο σύνολό τους περισσοτέρα από 700 άτομα, καθώς σε διάφορα στάδια προκηρύξεων βρίσκονται ήδη 551 θέσεις

Με προσλήψεις μόνιμου αλλά και έκτακτου προσωπικού, ενισχύεται ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης εντός του 2024.

Οι σχετικές διαδικασίες, αφορούν στο σύνολό τους την πρόσληψη περισσοτέρων από 700 υπαλλήλων, καθώς σε διάφορα στάδια προκηρύξεων βρίσκονται ήδη 551 θέσεις.

Η διαδικασία των προσλήψεων, αφορά σε πρώτη φάση 173 άτομα, που θα ενταχθούν στον ΕΦΚΑ, κατά πάσα πιθανότητα, μέσα τον Μάρτιο, καθώς εκκρεμούσαν από το 2020. Ήδη ανακοινώθηκαν από αυτούς, όσοι προέρχονται από την Τεχνολογική Εκπαίδευση (ΤΕ) και αναμένονται οι προσληφθέντες της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ).

Ακολουθούν οι 460 προσλήψεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το διαγωνισμό που έγινε για το Δημόσιο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αυτές οι προσλήψεις θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις αρχές του καλοκαιριού.

155 νέοι υπάλληλοι

Για το 2024 έχει εγκριθεί η πρόσληψη επιπλέον 155 νέων υπαλλήλων, με σκοπό να ενισχυθεί ο Φορέας με ειδικότητες διοικητικού - οικονομικού προσωπικού, μηχανικών, πληροφορικής και διοικητικού - λογιστικού αντίστοιχα.

Το νέο προσωπικό θα αφορά ανέργους ηλικίας 55 – 74 ετών, που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, σε εφαρμογή σχετικού προγράμματος από τη ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ).

Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για διάστημα 12 έως 24 μηνών, θα εκπαιδευτούν, θα ενσωματωθούν στο φορέα και θα κατανεμηθούν τόσο σε κεντρικές υπηρεσία όσο και σε υποκαταστήματα.

Υψηλόβαθμα στελέχη του ταμείου επισημαίνουν ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε από την αποχώρηση 90 συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν το προηγούμενο διάστημα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι από την ίδρυση του ΕΦΚΑ, δηλαδή από το 2017, μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδότηση περίπου 900 υπάλληλοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Κληρώνει» για τους οφειλέτες του ΕΦΚΑ: Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την 1η Μαρτίου - Ποιοι εξαιρούνται

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για το 2024

e-ΕΦΚΑ: Τέλη Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η πιλοτική φάση της δράσης για τους εν δυνάμει συνταξιούχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider