Market Pass: Από σήμερα η δόση Ιουνίου – Πληρωμή και αναδρομικών για όσους διόρθωσαν το ΙΒΑΝ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Market Pass: Από σήμερα η δόση Ιουνίου – Πληρωμή και αναδρομικών για όσους διόρθωσαν το ΙΒΑΝ
Την προτελευταία δόση θα αρχίσουν να βλέπουν από σήμερα 645.000 δικαιούχοι της άυλης ψηφιακής κάρτας, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται την Τρίτη. Οι δικαιούχοι, που είχαν επιλέξει κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, έλαβαν στις αρχές Μαΐου την τελευταία επιδότηση για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Τα χρήματα της προτελευταίας δόσης του Market pass θα αρχίσουν να βλέπουν από σήμερα Παρασκευή 645.000 δικαιούχοι της άυλης ψηφιακής κάρτας με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται την προσεχή Τρίτη. Συνολικά, το υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλει το ποσό των 24 εκατ. ευρώ, ενώ η τελευταία δόση θα πιστωθεί στις 3 Ιουλίου 2023.

Τα ποσά της ενίσχυσης θα λάβουν αναδρομικά σήμερα και οι δικαιούχοι στους οποίους είχε αποσταλεί email για να διορθώσουν τα στοιχεία για το ΙΒΑΝ και η αίτηση τους είχε εγκριθεί αλλά δεν ήταν δυνατόν να γίνει η πίστωση των ποσών στους λογαριασμούς τους.

Σημειώνεται ότι οι πληρωμές του Market pass άρχισαν τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνονται τον Ιούλιο. Οι δικαιούχοι, που είχαν επιλέξει κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, έλαβαν στις αρχές Μαΐου την τελευταία επιδότηση για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο. Όσοι προτίμησαν την κατάθεση του επιδόματος στην άυλη κάρτα θα εισπράξουν την τελευταία δόση στις 3 Ιουλίου, ενώ οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

Δικαιούχοι του Market pass είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και πληρούν τα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας που προβλέπει ο νόμος.

Η άυλη ψηφιακή κάρτα του Market Pass χρησιμοποιείται σε POS που διαθέτουν τα Super Market, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο 1.000 ευρώ αγορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αναψυκτικά: Αλλάζει το τοπίο η επένδυση του N. Καραμούζη στην ΕΨΑ

Lamda - Ελληνικό: Υψηλό ενδιαφέρον για κατοικίες, «ανοιχτή» η αναθεώρηση τιμών – Οι εισπράξεις, η θωράκιση, τα δάνεια

Πάνω από τους στόχους οι συνδρομητές του Disney+ στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider