ΕΑΕΕ: Άνω των 110 εκατ. ευρώ η πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΑΕΕ: Άνω των 110 εκατ. ευρώ η πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια του 2021
Περισσότερα από 110 εκατ. ευρώ η πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια περιουσίας που εκδόθηκαν το 2021.

Με δεδομένο ότι, οι αποζημιώσεις για ζημιές που συνέβησαν εντός του 2021 στα συμβόλαια που εκδόθηκαν το 2021, εκτιμάται σε 110 εκατ. ευρώ, ενώ μεγάλο μέρος των συμβολαίων ήταν ακόμα σε ισχύ κατά την 31η Δεκεμβρίου, οι αποζημιώσεις που τελικά θα καταβάλει η ελληνική ασφαλιστική αγορά για αυτά τα συμβόλαια, θα είναι σημαντικά υψηλότερες, όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για τις Ασφαλίσεις Περιουσίας, έτους 2021, η οποία και θα επικαιροποιηθεί τον επόμενο χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, εκδόθηκαν 1,3 εκατ. συμβόλαια Ασφάλισης Περιουσίας το 2021, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων (1 εκατ. ή 82,7%) αφορούσε κατοικίες. Για τα συμβόλαια αυτά δηλώθηκαν 15.802 ζημιές εντός του 2021, πληρώθηκαν αποζημιώσεις 34,7 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις και σχηματίστηκε απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων ύψους 75,8 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, Ε. Μοάτσος, ανέφερε: «Από την έρευνα της Ένωσης, η οποία περιλαμβάνει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία και αναλύσεις, προκύπτει η σημαντική συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης στην προστασία των περιουσιών ιδιωτών και επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πρώτη εκτίμηση των 110 εκατ. ευρώ αποζημιώσεων αφορά μόνο τις ζημιές που συνέβησαν μέσα στο 2021 και αναμένεται να αυξηθεί όταν πλέον θα έχουν λήξει όλα τα συμβόλαια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιστρεπτέα: Έρχεται ο λογαριασμός για 605.530 επαγγελματίες και επιχειρήσεις - Ξεκινά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Φορο-καμπάνες έως 5.000 ευρώ σε 15 κατηγορίες επαγγελματιών για μη έκδοση αποδείξεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider