100 προσλήψεις-εξπρές στην Διεύθυνση Συντάξεων του ΕΦΚΑ - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
100 προσλήψεις-εξπρές στην Διεύθυνση Συντάξεων του ΕΦΚΑ - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των υποψηφίων ξεκινούν αύριο 20 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 29 Νοεμβρίου

Στη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με συνολικά 100 άτομα και διάρκεια σύμβασης 14 μήνες προχωρά ο ΕΦΚΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, εξαιτίας του κύματος συνταξιοδοτήσεων.

Το νέο προσωπικό θα καλύψει ανάγκες του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στην Αθήνα και θα έχει αντικείμενο την εκτέλεση του έργου: «Συνδρομή στην εξέταση και διεκπεραίωση των εκκρεμών αιτημάτων απονομής κύριας σύνταξης, επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ παροχής, καθώς και στη διενέργεια των απαραίτητων διαδικασιών για την εκκαθάρισή τους» στον e-ΕΦΚΑ.

Τα καθήκοντα των προσλαμβανομένων συνίστανται κυρίως στη συνδρομή για την απονομή εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων κύριας σύνταξης, επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ παροχής, καθώς και στη διενέργεια των απαραίτητων διαδικασιών για την εκκαθάρισή τους, δεδομένου ότι η ολοκλήρωση ενός συνταξιοδοτικού φακέλου προϋποθέτει πολλές υποστηρικτικές εργασίες, όπως αλληλογραφία, συνεχής επικοινωνία με υπηρεσίες, ανεύρεση αιτήσεων και αρχείων, καταχώρηση στοιχείων σε πληροφοριακά συστήματα.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των υποψηφίων ξεκινούν αύριο 20 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 29 Νοεμβρίου, ενώ η προθεσμία για την αποστολή των δικαιολογητικών και της εκτυπωμένης αίτησης πρωτότυπα υπογεγραμμένης θα διαρκέσει έως την 1η Δεκεμβρίου (το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος της ταχυδρομικής αποστολής).

Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά ΕΔΩ να εκτυπωθεί, να υπογραφεί με φυσική υπογραφή και να σταλεί ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στην ακόλουθη διεύθυνση: Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, Ακαδημίας 22 (4 ος όροφος), Τ.Κ.: 106 71, Αθήνα, όπου στο φάκελο θα αναγράφεται ως θέμα: «Υποβολή αίτησης και δικαιολογητικών στο πλαίσιο της ανακοίνωσης υπ’ αριθμ.: ΣΜΕ1/2021 για την σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου».

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα λάβουν εκπαίδευση διάρκειας δύο μηνών. Απασχολούμενοι που αποχωρούν πριν από τη λήξη της σύμβασής τους, αντικαθίστανται με άλλους από τους εγγεγραμμένους και διαθέσιμους στον πίνακα της οικείας ειδικότητας, κατά τη σειρά εγγραφής τους σε αυτόν.

Η υποβολή αίτησης βήμα - βήμα

Για την κατάθεση της αίτησής σας μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος θα πρέπει να εισέλθετε στο σύστημα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISNET που διαθέτετε, να επιλέξετε «Αίτηση Σ.Μ.Ε. e-ΕΦΚΑ» και να την συμπληρώσετε.

- Τα στοιχειά 1-6 είναι προσυμπληρωμένα και δεν μεταβάλλονται.

- Στην περίπτωση που ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητάς σας ή τα στοιχεία επικοινωνίας σας (ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμοί τηλεφώνου και email) έχουν μεταβληθεί, μπορείτε να τα αλλάξετε και να υποβάλετε την αίτηση με τα στοιχεία που επιθυμείτε. Η ενέργεια αυτή δεν θα μεταβάλει τα στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο Ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ.

- Στο πεδίο Ιθαγένεια, σε περίπτωση που επιλεγεί «Χωρίς ελληνική ιθαγένεια» πρέπει να συμπληρωθεί και το πεδίο «πιστοποιητικό ελληνομάθειας».

- Στον τίτλο σπουδών καταχωρείται ο βαθμός πτυχίου όπως αποτυπώνεται στο πτυχίο είτε σε δεκαδική είτε σε κλασματική μορφή (μόνο μία από τις δύο μορφές)

- Σε περίπτωση που συμπληρώσετε μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό και θέλετε να το αφαιρέσετε, πρέπει να σβήσετε τον τίτλο του πτυχίου και αυτομάτως αποεπιλέγεται.

- Με την επιλογή της αποθήκευσης εμφανίζεται το μήνυμα «η αίτηση υποβλήθηκε επιτυχώς» και ο/η υποψήφιος/α θα λάβει αύξοντα αριθμό της αίτησης.

- Μετά την υποβολή της αίτησης μπορείτε να εισέλθετε στο σύστημα και να έχετε πρόσβαση σε αυτή με τη δυνατότητα διόρθωσης στοιχείων μέσω της επιλογής «Διόρθωση», όσο είναι ενεργή η περίοδος υποβολών. Μόλις λήξη η περίοδος υποβολή, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε την αίτησή σας χωρίς να μπορείτε να την τροποποιήσετε.

- Η αίτηση θα πρέπει να εκτυπωθεί, να υπογραφεί και να σταλεί στα γραφεία μας μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (Παρακαλούμε όπως διαβάσετε προσεκτικά την Προκήρυξη, ώστε να είναι πλήρη τα δικαιολογητικά που επισυνάπτονται).

- Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν γίνονται δέκτες και αυτομάτως τίθενται στον Πίνακα Απορριπτέων.

- Αιτήσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά και δεν ακολουθεί ταχυδρομική αποστολή των δικαιολογητικών δεν γίνονται δέκτες και αυτομάτως τίθενται στον Πίνακα Απορριπτέων.

Ολόκληρη η προκήρυξη ΕΔΩ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντόμινο συνταξιοδοτήσεων στο Δημόσιο - Οι δύο «επιταχυντές» του κύματος φυγής

«Αδειάζει» το Δημόσιο: Πάνω από 200.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης έως το τέλος του 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider