Προειδοποίηση Δουφεξή προς τους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ: «Σηκώστε τα τηλέφωνα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προειδοποίηση Δουφεξή προς τους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ: «Σηκώστε τα τηλέφωνα»
O νέος Διοικητής κάλεσε τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ να συστρατευτούν στην προσπάθεια εξυπηρέτησης των πολιτών και να απαντούν στα τηλέφωνα και στα e-mails που τους απευθύνονται.

Επιστολή στους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ απέστειλε ο νέος Διοικητής του φορέα Παναγιώτης Δουφεξής, καλώντας τους να συστρατευτούν στην προσπάθεια εξυπηρέτησης των πολιτών και να απαντούν στα τηλέφωνα και στα e-mails που τους απευθύνονται.

«Θα ήθελα να επιδείξετε στον ύψιστο βαθμό τον επαγγελματισμό που σας διακρίνει και να ανταποκρίνεστε στα e-mails και στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών. Καλώ τους διευθυντές όλων των υποκαταστημάτων και των Διευθύνσεων που εξυπηρετούν κοινό να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί το συντομότερο η ομαλή επικοινωνία του πολίτη με τον e-EΦΚΑ», τονίζει ο Διοικητής στην επιστολή του.

«Με πλήρη επίγνωση των τεράστιων ευθυνών αλλά και συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε, σας καλώ να συστρατευτούμε προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης των προσδοκιών που έχουν οι πολίτες από εμάς, και που επιθυμούν άμεση εξυπηρέτηση, με ευγένεια και απλουστευμένες διαδικασίες» επισημαίνει.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε πορεία υλοποίησης βρίσκεται η νέα ψηφιακή υπηρεσία myEFKAlive, όπου οι πολίτες θα μπορούν να πραγματοποιούν ραντεβού με βιντεοκλήση με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Οι ασφαλισμένοι μέσω του gov.gr και του efka.gov.gr θα κλείνουν το ραντεβού τους την ημέρα που επιθυμούν. Κύριος στόχος της νέας υπηρεσίας είναι να έχουν πρόσβαση τα άτομα που δεν μπορούν να έχουν δια ζώσης επαφή με τον Φορέα και οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

Η διαδικασία ορισμού ραντεβού είναι αποκλειστικά ηλεκτρονική με τους κωδικούς TAXISnet, ενώ στην τηλεδιάσκεψη θα πρέπει ο ασφαλισμένος να επιδείξει έγγραφα ταυτοποίησης.

Ταυτόχρονα, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο (call center) στο υπουργείο, το οποίο θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών που έρχονται σε επαφή με την κεντρική υπηρεσία και τους εποπτευόμενους φορείς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΚΑ: Έως τις 15 Ιουνίου η επιστροφή των περικοπών στις συντάξεις χηρείας - Σε 15 ημέρες τα έξοδα κηδείας

Παναγιωτόπουλος: Τι ισχύει για τη διάθεση στρατεύσιμων στον e-ΕΦΚΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider