Εργασιακά
15-04-2021 | 20:12

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πώς θα γίνεται ο έλεγχος των υπερωριών μέσω του κινητού του εργαζόμενου

Αγγελική Μαρίνου
Μοιράσου το
Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πώς θα γίνεται ο έλεγχος των υπερωριών μέσω του κινητού του εργαζόμενου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Αντίστροφη μέτρηση» για την κατάθεση του εργασιακού νομοσχεδίου αμέσως μετά το Πάσχα στη Βουλή, μέσω του οποίου θα συμβούν τεκτονικές αλλαγές στην αγορά εργασίας, το ωράριο και την διαχείριση του χρόνου εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha χαρακτήρισε «επανάσταση» την θέσπιση ψηφιακής κάρτας με την οποία θα ελέγχεται ο εργοδότης και το ζήτημα των υπερωριών.

«Η ψηφιακή κάρτα εργασίας είναι η σημαντικότερη αλλαγή του νομοσχεδίου, καθώς κάθε εργαζόμενος θα μπορεί και από το κινητό του τηλέφωνο να καταγράφει πότε πάει στη δουλειά του, πότε φεύγει, πόσες ώρες δούλεψε υπερωριακά και με αυτόν τον τρόπο αποτρέπονται τα κόλπα των κακών εργοδοτών οι οποίοι δεν τηρούν το νόμο» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

Το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ θα μπορεί να συνδέει το υπουργείο Εργασίας με το κινητό ή τον υπολογιστή του κάθε εργαζόμενου, ώστε να φαίνονται οι ώρες προσέλευσης και αναχώρησης και να διαπιστώνονται οι επιπλέον ώρες που δούλεψε ο καθένας.

Το μέτρο θα ξεκινήσει από τις τράπεζες και τις μεγάλες βιομηχανίες και θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους.  

Σε ότι αφορά την ευελιξία του χρόνου εργασίας και την εργάσιμη εβδομάδα 4 ημερών, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως θα γίνεται με συμφωνία του εργαζόμενου με τον εργοδότη, ενώ ήδη έχουν υπογραφεί τέτοιες συμφωνίες και επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.