Στα 220 ευρώ το ποσό βάσης για το επίδομα θέρμανσης

Μαρία Βουργάνα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 220 ευρώ το ποσό βάσης για το επίδομα θέρμανσης
Το ποσό αυτό θα πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή επιδότησης του κάθε οικισμού. Την Παρασκευή η πληρωμή του.

Στο ποσό των 220 ευρώ καθορίστηκε το ύψος του επιδόματος για αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης. Σύμφωνα με την απόφαση των Χρήστου Σταϊκούρα, Θεόδωρου Σκυλακάκη και Απόστουλου Βεσυρόπουλου το ποσό αυτό λαμβάνεται ως βάση για τον υπολογισμό του τελικού επιδόματος που θα καταβληθεί σε κάθε δικαιούχο.

Στη συνέχεια θα πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή επιδότησης του Ταχυδρομικού Κώδικα ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία και θα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Το επίδομα που θα προκύψει μετά τον παραπάνω υπολογισμό δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 80 ευρώ αλλά ούτε και να υπερβαίνει τα 650 ευρώ.

Για παράδειγμα μια οικογένεια στην Κοζάνη με ένα παιδί θα λάβει επίδομα θέρμανσης 271,04 ευρώ.

Το επίδομα χορηγείται υπό τον όρο ο δικαιούχος να έχει πραγματοποιήσει αγορές καυσίμων θέρμανσης αξίας μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του επιδόματος, από 1η Οκτωβρίου 2020 έως και 28 Φεβρουαρίου 2021. Ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2020 και για τα καυσόξυλα λαμβάνονται υπόψη αγορές που έγιναν από την 1η Ιουνίου 2020 και μετά. Σε περίπτωση που η αξία αγοράς υπολείπεται του ανωτέρω ορίου, ο δικαιούχος λαμβάνει επίδομα ίσο με το ήμισυ (1/2) της αξίας των αγορών που πραγματοποίησε το ίδιο διάστημα.

Οι πληρωμές

Όσοι είχαν τιμολόγια διπλάσιας αξίας του επιδόματος έως τις 31 Δεκεμβρίου είναι οι πρώτοι που θα πληρωθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Η επόμενη πληρωμή θα γίνει έως την 31η Μαρτίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021.

Ειδικά για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1η Ιανουαρίου 2021 έως 28 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και την 31η Μαρτίου 2021 και η πληρωμή για την κατηγορία αυτή δύναται να πραγματοποιηθεί έως την 26η Απριλίου 2021.

Οι συντελεστές επιδότησης σε όλους τους οικισμούς της χώρας

Το ΦΕΚ για το επίδομα θέρμανσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider