«Οδηγία» ΕΛΑΣ για Χριστούγεννα: Μετακινήσεις μετά τις 22:00 μόνο για λόγους εργασίας και υγείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Οδηγία» ΕΛΑΣ για Χριστούγεννα: Μετακινήσεις μετά τις 22:00 μόνο για λόγους εργασίας και υγείας
Το ίδιο θα γίνει και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Για το αν θα υπάρξει αυτοπρόσωπη παρουσία της αστυνομίας σε κάποιο σπίτι εξαρτάται από τις καταγγελίες».

Σημαντικά αυξημένη θα είναι η παρουσία της αστυνομίας τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων, η οποία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις μετά τις 22.00 το βράδυ, σύμφωνα με το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για τις ημέρες των γιορτών.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε: «σίγουρα θα είναι αυξημένη η παρουσία της αστυνομίας αυτές τις ημέρες τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων. Το ίδιο θα γίνει και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Για το αν θα υπάρξει αυτοπρόσωπη παρουσία της αστυνομίας σε κάποιο σπίτι εξαρτάται από τις καταγγελίες».

Ερωτηθείς σχετικά με τη διοργάνωση πάρτι σε σπίτια, σημείωσε ότι η ΕΛΑΣ είναι υποχρεωμένη να παρέμβει λόγω και της αναφοράς στην ΚΥΑ και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, με όλους τους νόμιμους τύπους που είναι η παρουσία εισαγγελέα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πέρα από τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Σε ό,τι αφορά στην κυκλοφορία, ο κ. Χρονόπουλος επισήμανε ότι επιτρέπεται μέχρι τις 22.00 το βράδυ ξεκαθαρίζοντας ότι οι μετακινήσεις μετά τις 10 το βράδυ και μέχρι τις 5.00 το πρωί επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας. «Οπότε η αστυνομία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις μετά τις 22.00 το βράδυ και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε και σε διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες ώστε να ελεγχθούν όλοι αυτοί που μετακινούνται εκείνες τις ώρες. Όπου διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ σε διόδια, σε κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο, σε εισόδους-εξόδους των πόλεων, σε υπεραστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, σε πλατείες και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συγχρωτισμός.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider