Απεργία στο Μετρό σήμερα - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απεργία στο Μετρό σήμερα - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Οι εργαζόμενοι στο Τραμ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένοι είναι σήμερα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού (γραμμές 1,2,3 ) λόγω της συμμετοχής εργαζομένων στην 24ωρη απεργία, που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθηνών.

Παράλληλη, οι εργαζόμενοι στο Τραμ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας και όχι σε 24ωρη απεργία, όπως αρχικά είχαν εξαγγείλει.

Κανονικά θα εκτελούν δρομολόγια λεωφορεία και τρόλεϊ καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς τα Σωματεία των οδικών μέσων δε συμμετέχουν στην κινητοποίηση, έπειτα από την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, ενώ μόνο μεμονωμένοι εργαζόμενοι αναμένεται να απεργήσουν καλυπτόμενοι από το ΕΚΑ αλλά και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στις μεταφορές (ΟΣΜΕ).

«Δεμένα» τα πλοία

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), κρατώντας «δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια της χώρας από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν και στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς στην απεργία συμμετέχουν και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ. Αντίθετα, την στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει ανέστειλαν τελικά οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Συγκεντρώσεις Υγειονομικών

Στην κινητοποίηση δίνουν το παρών και οι υγειονομικοί, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Η ομοσπονδία θα προχωρήσει σε συμβολικές συγκεντρώσεις στην πύλη των νοσοκομείων στις 8 το πρωί ενώ στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζει συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider