Αναδρομικά συνταξιούχων: Τον Ιανουάριο θα αποφανθεί το ΣτΕ για τις περικοπές σε δώρα- επικουρικές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναδρομικά συνταξιούχων: Τον Ιανουάριο θα αποφανθεί το ΣτΕ για τις περικοπές σε δώρα- επικουρικές
H υπόθεση εισήχθη στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου για συζήτηση, την Παρασκευή 15 Ιουναρίου και ώρα 9:30.

Δικάσιμο για την 15η Ιανουαρίου όρισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, αναφορικά με την αίτηση ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης σε σχέση με τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Την αίτηση για τον έλεγχο της νομιμότητας της υπουργικής απόφασης σχετικά με τα αναδρομικά είχαν υποβάλει στις 21 Οκτωβρίου το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) και οι ομοσπονδίες ΑΤΕ, ΗΣΑΠ και ΟΑΣΑ.

Μάλιστα, η υπόθεση εισήχθη στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου για συζήτηση, την Παρασκευή 15 Ιουναρίου και ώρα 9:30.

«Πρόκειται για ένα καθοριστικό βήμα, ώστε να ακυρωθεί η «υπουργική απόφαση – σκάνδαλο» του Γιάννη Βρούτση. Μια απόφαση που στερεί από τα εκατομμύρια των συνταξιούχων τη διεκδίκηση αναδρομικών, για τις περικοπές που έγιναν στα μνημονιακά έτη και κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Μια απόφαση που περιορίζει με το «έτσι θέλω» τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων και τους υποχρεώνει να αποδεχτούν τα «ψίχουλα» που τους μοίρασε ως αναδρομικά πριν από λίγες μέρες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΕΝΔΙΣΥ.

Η αίτηση ακύρωσης που κατατέθηκε από το δικηγορικό γραφείο του Λουκά Αποστολίδη διεκδικεί:

- Την επιστροφή των δώρων σε κύρια και επικουρική σύνταξη, καθώς και των περικοπών σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ 1439/2020.

- Για όσους πληρώθηκαν τα αναδρομικά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δεν άσκησαν αγωγές μέχρι τις 8 Οκτώβρη 2020, να μην αποσβένεται το δικαίωμα για τις αξιώσεις τους, που αφορούν τις περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και τα δώρα.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider