Εργασιακά
25-06-2020 | 14:20

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων στον Δήμο Ασπροπύργου

Μοιράσου το
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων στον Δήμο Ασπροπύργου

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο Διοικητής ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, που αφορά στην υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης, πιστοποίησης, πρακτικής άσκησης και απασχόλησης ανέργων της περιοχής, ηλικίας έως 55 ετών.

Το πρόγραμμα αφορά τις εξής ειδικότητες υψηλής ζήτησης: συγκολλητές και φλογοκόπτες μετάλλων, χειριστές εργαλειομηχανών παραγωγής και επεξεργασίας μεταλλικών προϊόντων και χειριστές μηχανών παραγωγής προϊόντων από ελαστικό.

Στο πλαίσιο των νέων συμπράξεων και ολοκληρωμένων δράσεων του ΟΑΕΔ που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών οικονομιών, με στόχο την
αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας, ο Οργανισμός θα υλοποιήσει πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων και ο Δήμος θα συνδράμει στην συμμετοχή επιχειρήσεων στο πρόγραμμα μέσω της διάθεσης θέσεων πρακτικής άσκησης και εγγυημένης απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ θα είναι υπεύθυνος για την επιλογή των ωφελούμενων και την κατάρτιση και πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, ενώ ο Δήμος Ασπροπύργου θα συνδράμει τον ΟΑΕΔ στην εξεύρεση και υπόδειξη τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν μέσω της πρακτικής άσκησης και μετέπειτα απασχόλησης των ωφελουμένων, εκ των οποίων τουλάχιστον το 80% θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις της περιοχής για ένα έτος.

«Η νέα συνεργασία του ΟΑΕΔ με τον Δήμο Ασπροπύργου έχει στόχο αφενός οι άνεργοι του Δήμου να καταρτιστούν και να εργαστούν σε ειδικότητες
υψηλής ζήτησης και αφετέρου οι επιχειρήσεις τις περιοχής να αποκτήσουν το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό που αναζητούν» δήλωσε ο Διοικητής ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

«Ο Δήμος μας αναδεικνύεται πρωτοπόρος για ακόμα μια φορά στις δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης, ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και αναβάθμισης των επαγγελματικών τους προσόντων, με σκοπό την ένταξη των δημοτών στην αγορά εργασίας σε καίριες θέσεις εργασίας» τόνισε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.