Πώς να αποφύγεις αυτά τα 4 σημαντικά οικονομικά λάθη

χρήματα

Μπορεί να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, ξέρεις όμως τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις;

Η οικονομική συμπεριφορά του κάθε ανθρώπου μπορεί να είναι διαφορετική και όχι απαραίτητα άμεσα συνδεδεμένη με το πόσα χρήματα βρίσκονται στον τραπεζικό του λογαριασμό. 

Από την άλλη, ακόμα και οι πιο προσεκτικοί άνθρωποι, που ζουν σύμφωνα με τα οικονομικά τους μέσα, μπορεί να κάνουν μικρά λάθη που όμως μακροπρόθεσμα μπορεί να αποβούν επικίνδυνα. 

Σύμφωνα με το Forbes, υπάρχουν 4 λάθη που καλό είναι να αποφεύγονται από όλους.

Δείτε ποια είναι αυτά: 

Δεν αποταμιεύεις για έκτακτες περιπτώσεις

Δεν αποταμιεύεις για έκτακτες περιπτώσεις

Ένα «ταμείο» για έκτακτα έξοδα είναι το δίχτυ ασφαλείας που θα σε «σώσει» αν προκύψει ένα πραγματικά σοβαρό ζήτημα. 

Να επιλέξεις να αποταμιεύσεις ένα ποσό, που θα σου επιτρέψει να καλύψεις τις ανάγκες σου για διάστημα 6-9 μηνών. Φρόντισε να το κάνεις σε έναν ξεχωριστό τραπεζικό λογαριασμό. 

Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να ψάχνεις για δανεικά της τελευταίας στιγμής... ή χειρότερα.

Καθυστερείς να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου

Καθυστερείς να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου

Κάθε μήνα, πρέπει να έχεις στόχο να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου στην ώρα τους, πριν λήξουν, ώστε να μην έρθεις αντιμέτωπος με τόκους και πρόστιμα. 

Μεταθέτεις για τον... επόμενο μήνα τη δόση της οφειλής σου

Μεταθέτεις για τον... επόμενο μήνα τη δόση της οφειλής σου

Υπάρχουν μήνες που τα οικονομικά σου είναι πιο «ζορισμένα» και σκέφτεσαι πως μπορείς να μην πληρώσεις τη δόση της οφειλής σου αυτό το μήνα, αλλά να βάλεις δύο δόσεις τον επόμενο. 

Μην το κάνεις. Θα έχεις σπαταλήσει τα χρήματα στο μεταξύ και τον επόμενο μήνα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Παράλληλα, θα επιβαρυνθείς με τόκους.

Επενδύεις πέρα από τις δυνατότητες σου

Επενδύεις πέρα από τις δυνατότητες σου

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που κάνουν οικονομίες για να κάνουν την πρώτη τους επένδυση και καταλήγουν να ξεπερνούν τα οικονομικά τους περιθώρια. 

Το πρώτο σπίτι ή το πρώτο αυτοκίνητο συνοδεύεται από πολύ χαρά, όμως καλό θα ήταν να συνοδεύεται απο ένα πολύ αυστηρό οικονομικό πλάνο, για να μην βρεθείς στην πορεία με ασφάλιστα και επισκευές ή ακόμα και βενζίνες που δεν μπορείς να υποστηρίξεις. 

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ