ΕΕ και Κίνα επεκτείνουν τη συνεργασία τους για την κυκλική οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ και Κίνα επεκτείνουν τη συνεργασία τους για την κυκλική οικονομία
Η ΕΕ και η Κίνα συμφώνησαν επί ενός κοινού χάρτη συνεργασίας για την κυκλική οικονομία, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ΕΕ και η Κίνα συμφώνησαν επί ενός κοινού χάρτη συνεργασίας για την κυκλική οικονομία, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο εν λόγω χάρτης πορείας ορίζει τις δράσεις που θα υλοποιήσουν η ΕΕ και η Κίνα εντός του 2024 στο πλαίσιο του μνημονίου συνεννόησης ΕΕ-Κίνας για την κυκλική οικονομία. Οι δράσεις που περιγράφονται στον χάρτη πορείας εστιάζουν στα πλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για μια παγκόσμια συνθήκη για τα πλαστικά, αλλά και στις αξιακές αλυσίδες των συσσωρευτών και στην ανακατασκευή προϊόντων.

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσιους δήλωσε σχετικά: «Η μετάβαση στην κυκλική οικονομία αποτελεί παγκόσμια πρόκληση και απαιτεί σημαντικές αλλαγές σε όλες τις χώρες του κόσμου. Με αυτόν τον χάρτη πορείας συνεχίζουμε την εποικοδομητική συνεργασία μας με την Κίνα για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων ευκαιριών για πιο βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση. Η στενότερη και συνεχής συνεργασία με την Κίνα είναι καίριας σημασίας για την επίτευξη της κυκλικής οικονομίας αλλά και άλλων κοινών περιβαλλοντικών φιλοδοξιών.»

Το πρώτο εργαστήριο σχετικά με τη μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία για τις πλαστικές ύλες στην ΕΕ και την Κίνα έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2024. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα αναλυθούν θέματα σχετικά με τον σχεδιασμό και τη συνεκτίμηση του κύκλου ζωής στην κυκλική οικονομία, τα μέτρα της ΕΕ και της Κίνας για τα πλαστικά μίας χρήσης και οι τελευταίες εξελίξεις στα βιολογικής προέλευσης, βιοαποδομήσιμα και λιπασματοποιήσιμα πλαστικά. Εντός του 2024 θα ακολουθήσουν εργαστήρια για τις αξιακές αλυσίδες των συσσωρευτών και την ανακατασκευή προϊόντων.

Ο κοινός χάρτης πορείας συμφωνήθηκε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ για την Κυκλική Οικονομία, μεταξύ της Γενικής Διευθύντριας Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας. Ο χάρτης θα επανεξεταστεί στον επόμενο διάλογο υψηλού επιπέδου για την κυκλική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που διεκδικούν ψήφο – Οι 15 σχηματισμοί που «κόπηκαν»

Ευρωκοινοβούλιο: Ενισχύει την παραγωγή τεχνολογίας «Net-Zero» στην Ευρώπη

Goldman Sachs: Σε επίπεδα ρεκόρ θα φτάσουν τα buybacks και οι διανομές μερισμάτων στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider