Εξοικονομώ: Νέες τηλεφωνικές γραμμές για θέματα δανεισμού και τραπεζών

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξοικονομώ: Νέες τηλεφωνικές γραμμές για θέματα δανεισμού και τραπεζών
Με νέες τηλεφωνικές γραμμές θα υποστηριχθούν οι ωφελούμενοι του «Εξοικονομώ 2021».

Με νέες τηλεφωνικές γραμμές θα υποστηριχθούν οι ωφελούμενοι του «Εξοικονομώ 2021», για τη διαδικασία υποβολής των παραστατικών δαπάνης ιδίων κεφαλαίων για την αποδέσμευση της προκαταβολής επιχορήγησης, η οποία ενεργοποιήθηκε πριν από τρεις ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, οι τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης και ενημέρωσης αποκλειστικά για θέματα δανεισμού και τραπεζικά ζητήματα ως προς την τήρηση του λογαριασμού των χρηστών στις τράπεζες για το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021 είναι:

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΥΠΕΝ, για την αποδέσμευση της προκαταβολής επιχορήγησης απαιτείται πρώτα η ελάχιστη κάλυψη των ιδίων κεφαλαίων στο πλαίσιο του επιλέξιμου προϋπολογισμού, τα οποία θα πρέπει να διακινηθούν υποχρεωτικά μέσω τραπεζικού συστήματος στους αναδόχους/ προμηθευτές της επιλογής του ωφελουμένου και τα σχετικά αποδεικτικά πληρωμής να υποβληθούν για έλεγχο.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποδεκτά αποδεικτικά πληρωμής που ελέγχονται για την καταβολή της ιδίας συμμετοχής προκειμένου να αποδεσμευτεί η προκαταβολή της επιχορήγησης είναι το καταθετήριο τραπεζικής συναλλαγής (μέσω καταστήματος), το καταθετήριο τραπεζικής συναλλαγής (e-Banking), το καταθετήριο τραπεζικής συναλλαγής (μέσω μηχανήματος τράπεζας), το απόκομμα πληρωμής με πιστωτική κάρτα (POS), το απόκομμα πληρωμής με χρεωστική κάρτα (POS), η τραπεζική επιταγή και η επιταγή ωφελούμενου. Οι ενδιαφερόμενοι είναι επίσης υποχρεωμένου να προσκομίζουν την απόδειξη είσπραξης από προμηθευτή/ ανάδοχο ή την απόδειξη ταμειακής μηχανής από προμηθευτή/ανάδοχο ή την απόδειξη λιανικής πώλησης από προμηθευτή/ ανάδοχο ή, τέλος, την απόδειξη παροχής υπηρεσιών από προμηθευτή/ανάδοχο.

Σημειώνεται ότι όλα τα παραστατικά εξόφλησης θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλονται σε ενιαίο αρχείο ανά προμηθευτή/ ανάδοχο, μορφής αρχείου pdf και συνολικού μεγέθους 10MB ανά αρχείο. Από την άλλη, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν γίνονται δεκτά παραστατικά τα οποία εκδόθηκαν πριν την ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δηλαδή την πιο πρόσφατη εκ της 01/02/2020 και της ημερομηνίας έκδοσης Α ΠΕΑ.

Επίσης, δεν γίνεται δεκτές η εξόφληση δαπανών με μετρητά ή με τη χρήση επιταγών τρίτων καθώς και οι πληρωμές οι οποίες έγιναν με τρόπο και με παραστατικά τα οποία δεν είναι σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές και κανονιστικές πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» επιδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας βελτιώνοντας την ενεργειακή κλάση των νοικοκυριών, κατά τουλάχιστον 3 ενεργειακές κατηγορίες (πάνω από 30% Εξοικονόμηση Πρωτογενούς Ενέργειας). Η συνολική επένδυση του έργου θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τουλάχιστον 213 ktoe ετησίως και στην ενεργειακή ανακαίνιση κατ’ ελάχιστον 105.000 κατοικιών έως το 2025. Η επένδυση περιλαμβάνει ξεχωριστά κίνητρα για τη στήριξη των φτωχών και ευάλωτων νοικοκυριών με τη μορφή αυξημένου ποσοστού επιχορηγήσεων και χωριστού προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider