Ανεβάζει ταχύτητες η αγορά διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεβάζει ταχύτητες η αγορά διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων
covid mask pollution
Αναθεωρούνται ανοδικά οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων.

Αναθεωρούνται ανοδικά οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων, η αξία της οποίας αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να φτάσει τα 15,36 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μέχρι το έτος 2032 σημειώνοντας σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 6,6% για το διάστημα μεταξύ 2022 και 2032. Αυτή είναι η επικαιροποιημένη εκτίμηση της Future Market Insights, η οποία διεξήγαγε πρόσφατα σχετική έρευνα αποκαλύπτοντας ότι τελικά η συγκεκριμένη αγορά αναπτύσσεται πιο γρήγορα από ό,τι είχε προβλεφθεί πριν από τέσσερις μήνες.

Ενδεικτικό είναι ότι σχετική έκθεση της MarketsandMarkets πριν από λίγο καιρό έβλεπε την αγορά διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων να αυξάνεται από 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 σε 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,6% από το 2022 έως το 2027.

Τα ιατρικά απόβλητα που προέρχονται από δραστηριότητες υγειονομικής περίθαλψης περιλαμβάνουν χημικά, αίμα, μέρη σώματος, μεγάλη γκάμα υλικών, διαγνωστικά δείγματα, λερωμένους επιδέσμους, φαρμακευτικά προϊόντα, ραδιενεργά υλικά και ιατρικές συσκευές όπως σύριγγες, χρησιμοποιημένες βελόνες και συναφή αντικείμενα, στοιχεία και υλικά.

Συνθήκες όπως η πανδημία, οι ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία δημιουργούν νέες τάσεις και θεραπευτικές δυνατότητες οι οποίες με τη σειρά τους συνθέτουν ένα δυναμικό πλαίσιο για τους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην αγορά. Οι αναδυόμενες οικονομίες όπως η Ινδία και η Ιαπωνία παρέχουν προσοδοφόρες ευκαιρίες στους παίκτες του συγκεκριμένου τομέα ενώ κρίσιμης σημασίας είναι η υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Βόρεια Αμερική κατέχει περισσότερο από το 30% του μεριδίου αγοράς λόγω του αυξανόμενου αριθμού ασθενών στις ΗΠΑ και τον Καναδά σε συνδυασμό με αυστηρούς κανόνες/κανονισμούς που ορίζονται από κυβερνητικούς φορείς.

Η Ευρώπη κατέχει περισσότερο από το 25% του μεριδίου αγοράς λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για συστήματα διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων για την κατάλληλη επεξεργασία, διάθεση και ανακύκλωση ιατρικών αποβλήτων.

Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να αναπτυχθεί με τον ταχύτερο ρυθμό στην αγορά του συστήματος διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων, με τη βοήθεια πολλών νεοφυών επιχειρήσεων που συνεισφέρουν με λύσεις ηλεκτρονικής διάθεσης για τη διαχείριση μολυσματικών αποβλήτων.

«Οι αυξανόμενες περιπτώσεις χρόνιων παθήσεων που απαιτούν μεγαλύτερη παραμονή στο νοσοκομείο, η έμφαση στη διαχείριση ιατρικών απορριμμάτων στις αναπτυσσόμενες καθώς και στις ανεπτυγμένες χώρες και οι αυστηροί κανονισμοί που θεσπίζονται από τις κυβερνήσεις σχετικά με την κατάλληλη διάθεση ιατρικών αποβλήτων είναι οι πρωταρχικοί μοχλοί για τη συγκεκριμένη αγορά, υποστηρίζει αναλυτής της Future Market Insights.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιατρικά απόβλητα: Η νέα μεγάλη πρόκληση για τους διεθνείς επενδυτές

Κυκλική Οικονομία: Εργοστάσια και startups ρίχνονται στη μάχη της ανακύκλωσης ρούχων

Πλαστικά απόβλητα: Ένα στοίχημα δισεκατομμυρίων με φόντο την πράσινη ανάπτυξη

gazzetta
gazzetta reader insider insider