Στυλιανίδης: Κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή μόνος του

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στυλιανίδης: Κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή μόνος του
Ο κ.Στυλιανίδης εξέφρασε την άποψη ότι η ΕΕ δεν είναι ώριμη να εφαρμόσει μια ενιαία πολιτική για τα δάση.

Στην αναγκαιότητα κοινών δράσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής αναφέρθηκε μιλώντας την Τρίτη στο 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ερωτηθείς για τη διαχείριση των δασών, ο κ.Στυλιανίδης εξέφρασε την άποψη ότι η ΕΕ δεν είναι ώριμη να εφαρμόσει μια ενιαία πολιτική και τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει συντονισμός και ταχύτητα στις δράσεις που θα αναλάβουν τα κράτη. Αναφερόμενος στην Ελλάδα, σημείωσε ότι γίνονται βήματα για συνέργειες και επεσήμανε ότι με ελληνική πρωτοβουλία, το ερχόμενο καλοκαίρι θα εφαρμοστεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο η χώρα μας θα υποδεχθεί πυροσβέστες από τις βόρειες χώρες και με τον τρόπο αυτό θα έχει αυξημένα επίπεδα ετοιμότητας κατά τη θερινή περίοδο ενώ θα γίνει και αντίστοιχη δράση προς χώρες του βορρά για να περιοριστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

«Υπάρχει αναγκαιότητα κοινών δράσεων» σημείωσε και εξέφρασε την ελπίδα να αναδειχθεί η Ελλάδα ως χώρα-μοντέλο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην επερχόμενη σύνοδο για το Κλίμα στη Γλασκώβη.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε σε ερωτήσεις νέων από τις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας όπου μεταξύ άλλων σημείωσε ότι:

«Αν είχαμε στην Εύβοια έναν καλό καθαρισμό και διαχείριση του δάσους, είμαι σίγουρος ότι θα αποφεύγαμε ένα μεγάλο αριθμό επιπτώσεων. Δεν θα σταματήσουν βεβαίως οι φωτιές, οι πλημμύρες και οι σεισμοί, αλλά θα πρέπει να βρούμε άμεσα μέτρα, διότι τα στρατηγικά μέτρα θα αποδώσουν μετά από χρόνια», είπε.

«Παίρνουμε μέτρα ώστε να μην έχουμε άλλη Εύβοια ή άλλο Μάτι» και αναφέρθηκε στην πρόθεση αγοράς νέων Καναντέρ για να ενισχύσουν τον εθνικό στόλο «Θα φτάσουμε αριθμητικά σε έναν στόλο που θα είναι επαρκής για το χειρότερο δυνατό σενάριο», τόνισε ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο υπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider