Fund για τη βιώσιμη διατροφή ετοιμάζουν Credit Suisse - JP Morgan

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fund για τη βιώσιμη διατροφή ετοιμάζουν Credit Suisse - JP Morgan
Ο κλάδος των τροφίμων είναι υπεύθυνος για το 20% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Fund για τη βιώσιμη διατροφή σχεδιάζουν να αναπτύξουν η Credit Suisse Group AG και η JP Morgan οι οποίες συνεργάζονται στο πλαίσιο μια νέας επενδυτικής στρατηγικής που εστιάζει στην αειφορία.

Το fund θα επενδύσει σε δημόσιες εταιρείες που «εστιάζουν στους δεσμούς μεταξύ της διατροφής, της υγείας, της βιοποικιλότητας και του κλίματος, με ιδιαίτερη έμφαση στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές πτυχές της διατροφής», δήλωσε η Credit Suisse την Τρίτη. Το ταμείο αναμένεται να ιδρυθεί έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Credit Suisse και θα επικεντρωθεί σε ένα θέμα που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρωπότητα: σχεδόν 700 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποσιτίζονται, ενώ 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Ο κλάδος των τροφίμων είναι υπεύθυνος για το 20% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και αντιπροσωπεύει περισσότερα από το 90% της παγκόσμιας κατανάλωσης γλυκού νερού. Η νέα στρατηγική έχει ως στόχο να «συμβάλει θετικά στην αντιμετώπισητου υποσιτισμού, της διατροφής των ανθρώπων και της προστασίας του πλανήτη», δήλωσε ο Michael Strobaek, επικεφαλής επενδύσεων της Credit Suisse.

Με την αυξανόμενη ζήτηση για επενδυτικά προϊόντα που συνυπολογίζουν τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα, από την κλιματική αλλαγή έως τη φυλετική ισότητα, οι τράπεζες και οι διαχειριστές κεφαλαίων δημιουργούν έναν ολοένα μεγαλύτερο αριθμό κεφαλαίων και επενδύσεων ESG. Ωστόσο, οι επενδυτές στα νέα αυτά σχήματα δεν έχουν καμία πρόθεση να θυσιάσουν τις αποδόσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Credit Suisse και η JPMorgan σκοπεύουν να προσφέρουν τόσο οικονομικά όσο και αιτιολογημένα ως προς τον επιδιωκόμενο στόχο αποτελέσματα, δημιουργώντας παράλληλα διαρκή αξία χαρτοφυλακίου, δήλωσε η Lydie Hudson, επικεφαλής ερευνητικών προϊόντων και επενδυτικών προϊόντων της Credit Suisse.

Οι τράπεζες έχουν δεσμευτεί να αναπτύξουν βιώσιμες λύσεις για πελάτες που παρέχουν ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν τις πιο σημαντικές προκλήσεις του πλανήτη και της κοινωνία μας, εκτιμά η Mary Callahan Erdoes, διευθύνουσα σύμβουλος της JPMorgan Asset & Wealth Management.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Credit Suisse συνεργάζεται με έναν τεράστιο χρηματοοικονομικό τομέα για τη βιωσιμότητα. Νωρίτερα φέτος η τράπεζα συνεργάστηκε με την BlackRock Inc. για να εργαστεί σε παρόμοια επενδυτικά προϊόντα.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Credit Suisse: Πληρώνει 750 εκατ. δολάρια σε επενδυτές της Greensill

JPMorgan: Θα εξαγοράσει την OpenInvest, startup του κλάδου fintech

JPMorgan Chase: Επιστροφή στο γραφείο - Εξετάζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων

gazzetta
gazzetta reader insider insider