Αναπτυξιακές Τράπεζες: Στα 66 δισ. δολάρια η χρηματοδότηση για το κλίμα το 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναπτυξιακές Τράπεζες: Στα 66 δισ. δολάρια η χρηματοδότηση για το κλίμα το 2020
Οι δαπάνες για τη χρηματοδότηση του κλίματος από τις οκτώ μεγαλύτερες αναπτυξιακές τράπεζες αυξήθηκαν σε 66 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι δαπάνες για τη χρηματοδότηση του κλίματος από τις οκτώ μεγαλύτερες αναπτυξιακές τράπεζες στον κόσμο αυξήθηκαν σε 66 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 από 61,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, με την πλειονότητά τους να δεσμεύεται για τις φτωχότερες χώρες.

Συνολικά, 38 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 58%, του συνόλου διατέθηκαν σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, ανέφερε η Κοινή Έκθεση του 2020 που συνένταξαν οι Πολυμερείς Τράπεζες Ανάπτυξης για την Κλιματική Χρηματοδότηση.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση που χορηγήθηκε από άλλες πηγές παράλληλα με τις τράπεζες ανάπτυξης ανήλθε σε 85 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η άμεση χρηματοδότηση από ιδιωτικές πηγές ήταν 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αύξηση των κεφαλαίων προς την πράσινη ανάπτυξη συντελείται την ώρα που οι παγκόσμιοι ηγέτες προετοιμάζονται για τον επόμενο γύρο των παγκόσμιων συνομιλιών για το κλίμα στη Σκωτία, όπου πρόκειται να κυριαρχήσει το ζήτημα της οικονομικής στήριξης από τις ανεπτυγμένες προς τις αναπτυσσόμενες αγορές.

Για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, πρέπει να κινητοποιήσουμε τρισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Ambroise Fayolle.

Η έκθεση δείχνει ότι παρά την πανδημία COVID-19, οι MDB παρείχαν κρίσιμη υποστήριξη σε χώρες σε όλο τον κόσμο για να οδεύσουν προς ένα πράσινο μέλλον, ανέφερε σχετικά.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider