Tip of the Day

Επίδομα 150 ευρώ για την αγορά σχολικών: Οι δικαιούχοι

Newsroom
12-09-2025 | 12:02
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επίδομα 150 ευρώ για την αγορά σχολικών: Οι δικαιούχοι
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά στην παροχή επιδόματος 150 ευρώ μέσω voucher για την αγορά σχολικών ειδών σε μαθητές που εγγράφονται στην Α’ τάξη Δημοτικού, προκειμένου να στηριχθούν οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τη δομή «ΓΕΦΥΡΑ» προχωρούν για 9η συνεχή σχολική χρονιά στην υλοποίηση της δράσης «αρχή…ΖΩ!», δράση, που χρηματοδοτείται με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ+).

Η δράση απευθύνεται σε γονείς – κηδεμόνες μαθητών που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων και διαβιούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάτω από το λεγόμενο «όριο της φτώχειας», το οποίο έχει προσδιοριστεί από την «ΕΛΣΤΑΤ» σε 6.510 ευρώ ετησίως, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, προσαυξανόμενο κατά 50% για τον σύζυγο και κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών και κατά 30% για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.

Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι:

Οι γονείς και κηδεμόνες, που επιθυμούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της συμμετοχής τους στην εν λόγω δράση, θα πρέπει να πληρούν αθροιστικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Η μόνιμη και κύρια κατοικία τους να βρίσκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και να είναι Έλληνες πολίτες με ελληνική υπηκοότητα ή πολίτες λοιπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πολίτες άλλων κρατών νομίμως διαμένοντες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
2. Να κατέχουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) της ημεδαπής.
3. Να έχουν εγγράψει κατά το σχολικό έτος 2025-2026 το/τα παιδί/ά τους στην Α’ τάξη Δημοτικού σχολείου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
4. Να διαβιούν με οικογενειακό εισόδημα κατώτερο του ορίου φτώχειας προσαυξανόμενο κατά δύο χιλιάδες ευρώ (2.000,00€). Τούτο θα πρέπει να αποδεικνύεται από την/τις Πράξη/-εις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό/-ά σημείωμα/-τα) του Υπουργείου Οικονομικών του φορολογικού έτους 2024 για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2024-31/12/2024.

Οι αιτούντες κατατάσσονται σε πίνακα μοριοδότησης με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας προηγείται το κατά κεφαλήν εισόδημα και μετά η χρονική σειρά υποβολής της αίτησης.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια κατάταξης που θα λαμβάνονται υπόψη, με σειρά προτεραιότητας είναι:

  • Το κατά κεφαλήν εισόδημα της οικογένειας και
  • Το πρωτόκολλο παραλαβής της αίτησης
  • Η επιλογή των ωφελούμενων πραγματοποιείται αυτόματα, ξεκινώντας από το πρώτο άτομο της ανωτέρω κατάστασης, και φθάνοντας μέχρι το άτομο στο οποίο θα εξαντληθεί ο προϋπολογισμός της Δράσης.

Προθεσμία αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως και 27 Σεπτεμβρίου 2025. Η διαδικασία γίνεται μέσω της Δομής «Γέφυρα» με φυσική παρουσία ή ηλεκτρονικά.

Αναλυτικά στοιχεία υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Δομής www.gefyra.com.gr και στα Περιφερειακά Γραφεία Λαμίας, Άμφισσας, Καρπενησίου, Λιβαδειάς και Χαλκίδας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Ομοσπονδιακή δικαστής στις ΗΠΑ μπλόκαρε το διάταγμα Τραμπ για τους κανόνες επιστολικής ψήφου

23:45

Η Πορτογαλία ετοιμάζεται να στείλει 50 διασώστες στη Βενεζουέλα

23:32

Ελβετία: Ρεκόρ 80ετίας έσπασε η ζέστη τον Ιούνιο - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος

23:20

Πυρκαγιές: Στις 122 οι συλλήψεις για εμπρησμό μέσα στο 2026 - Από αμέλεια οι 115

23:14

Διχασμένη η Wall Street μετά τον PCE: Ρεκόρ ο Dow Jones, στο -6% η Apple

23:03

Ορμούζ: Αναστέλλεται η επιχείρηση απομάκρυνσης πλοίων μετά την επίθεση στον Κόλπο του Ομάν

22:48

Goolsbee (Fed): «Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση»

22:32

Το διυλιστήριο NORSI της Ρωσίας ανέστειλε τη λειτουργία του μετά από ουκρανική επίθεση με drone

22:21

Helleniq Energy: Εγκρίθηκε τελικό μέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή - Από 8 Ιουλίου η καταβολή

22:09

ΗΠΑ: Έκλεισε το «Αλκατράζ με αλιγάτορες», η φυλακή για μετανάστες στη Φλόριντα

21:56

Τουρνάς: Έρχονται δύσκολες ημέρες – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

21:51

Αλλαγή σκηνικού στο πετρέλαιο - Η ιρανική επίθεση σε πλοίο το έφερε ξανά σε ανοδική πορεία

21:37

ΕΟΔΥ: Σχεδόν 380 θάνατοι από πνιγμό καταγράφονται ετησίως στην Ελλάδα - Οδηγίες για ασφαλή κολύμβηση

21:22

Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: «Ή αγνοεί τους κανόνες ή οδηγεί τη χώρα σε νέες περιπέτειες - Να εξηγήσει πού θα βρει τα 6 δισ.»

21:11

Η Michelin θα κλείσει εργοστάσιο 1.200 εργαζομένων στις ΗΠΑ

21:04

Πολωνία: Σύγκρουση τρένων κοντά στην πόλη Μπιαλοσλίβιε

21:00

Τσίπρας: «Στόχος η νίκη στις εκλογές και ο σχηματισμός κυβέρνησης»

20:54

Απάντηση Chevron σε Τραμπ: Θα χρειαστεί χρόνος για να πέσουν οι τιμές της βενζίνης

20:50

Γαλλία: Το α' τρίμηνο του 2026, το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 3,5 τρισ. ευρώ

20:35

Βουλή: Ο Ευ. Μπακέλας συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

20:27

Ομάν: Αναφορές για πλήγμα σε φορτηγό πλοίο

20:14

Ο Δ. Αβραμόπουλος ζητά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ακυρωθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του

20:07

ΑΑΔΕ: Παρουσίαση της νέας εφαρμογής για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026

19:55

ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για μαζική απέλαση χιλιάδων μεταναστών που καλύπτονταν από το Καθεστώς Προσωρινής Προστασίας

19:43

Ποιος θα «καλλιεργήσει» τη χώρα το 2035;

19:41

Autohellas: Στο 61,27% αυξήθηκε το ποσοστό της Main Stream S.A.

19:38

Ισραήλ: «Τα στρατεύματά μας θα παραμείνουν στις ζώνες ασφαλείας σε Λίβανο, Συρία και Γάζα»

19:33

Κεραμέως: «Παραδώσαμε οικισμό εργατικών κατοικιών στην Κυρακαλή Γρεβενών που εκκρεμούσε για πάνω από 20 χρόνια»

19:32

Κομισιόν για Αβραμόπουλο: Δεν διαπιστώθηκε παραβίαση όρων στη συνεργασία του με τη Fight Impunity

19:20

Bayer: Ράλι 18% μετά την «αθώωση» για αγωγή 1,25 εκατ. δολαρίων σχετικά με το ζιζανιοκτόνο Roundup