Tip of the Day

Εκπτώσεις: Ξεκινούν 14 Ιουλίου, τα ωράρια των καταστημάτων - Τι να προσέξετε

01-07-2025 | 12:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εκπτώσεις: Ξεκινούν 14 Ιουλίου, τα ωράρια των καταστημάτων - Τι να προσέξετε
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Λίγες ημέρες έμειναν για τις θερινές εκπτώσεις του 2025. Από τις 14 Ιουλίου, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από μεγάλες εκπτώσεις σε διάφορα προϊόντα, όπως ένδυση, οικιακές συσκευές και πολλά άλλα, με τις προσφορές να διαρκούν έως και τις 31 του Αυγούστου.

Οι καταστηματάρχες περιμένουν αυξημένη κίνηση στην αγορά, καθώς οι θερινές εκπτώσεις παραδοσιακά προσελκύουν μεγάλο αριθμό αγοραστών που αναζητούν ευκαιρίες για να ανανεώσουν τη γκαρνταρόμπα τους ή να αποκτήσουν προϊόντα σε πιο προσιτές τιμές.

Πότε θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα καταστήματα θα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 20 Ιουλίου 2025.

Το προτεινόμενο ωράριο για τη συγκεκριμένη ημέρα είναι από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, αν και το ωράριο μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με την περιοχή.

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν τα εξής:

- Σαφήνεια τιμών: Οι προσφορές πρέπει να αναγράφουν ευκρινώς τις αρχική και τη μειωμένη τιμή, με αναφορά στην κατάλληλη μονάδα μέτρησης. Η προγενέστερη τιμή είναι η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος σε διάστημα τουλάχιστον 30 ημερών, ή 10 ημερών αν το προϊόν κυκλοφορεί λιγότερο από 30 ημέρες.

Εκτός από τις τιμές, μπορεί να αναγράφεται και το ποσοστό έκπτωσης. Σύμφωνα και με τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας (ΥΑ 66877/30-8-2024) η μείωση τιμής μπορεί να έχει την εξής μορφή: ποσοστό (%), πχ. «20% έκπτωση», συγκεκριμένο ποσό, πχ. «10 ευρώ έκπτωση» και αναγραφή νέας χαμηλότερης μαζί με την αναγραφή της προγενέστερης που εφαρμόστηκε, πχ. «τώρα 50 ευρώ, πριν 100 ευρώ». Η προγενέστερη τιμή μπορεί να εμφανίζεται και διαγραμμένη, πχ. «50 ευρώ 100 ευρώ».

Καταστήματα STOCK ή OUTLET υποχρεούνται να εμφανίζουν σαφώς την παλαιά τιμή διαγραμμένη και τη νέα χαμηλότερη τιμή στις πινακίδες τους. Επιπλέον, πρέπει να δείχνουν όλες τις ενδιάμεσες τιμές και να αναγράφουν με έντονη γραφή τη νέα τιμή, καθώς και να αναφέρουν μόνο τις λέξεις «εκπτώσεις» ή «προσφορές» σε άλλες επικοινωνίες.

Παραπλανητικές ανακοινώσεις ή ανακρίβειες σχετικά με τα ποσοστά ή τις τιμές επισύρουν πρόστιμο έως 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών ή με minimum 20.000 ευρώ. Για δεύτερη παράβαση εντός πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 4% του ετήσιου κύκλου εργασιών.

- Επιστροφές και εγγυήσεις: Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τη διαδικασία επιστροφής των προϊόντων και τις εγγυήσεις που ισχύουν, ιδιαίτερα για προϊόντα που έχουν μειωθεί σε τιμή.

- Ποιότητα προϊόντων: Ελέγξτε την ποιότητα των προϊόντων πριν προχωρήσετε σε αγορές, καθώς κάποιες φορές τα εκποιούμενα προϊόντα μπορεί να είναι παλαιότερα ή να έχουν μειωμένη ποιότητα.

- Αγορές με προσοχή: Αν και οι εκπτώσεις είναι μια καλή ευκαιρία για εξοικονόμηση, να είστε προσεκτικοί και να αποφύγετε τις αυθόρμητες αγορές που ίσως δεν χρειάζεστε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:47

Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Οι διατάξεις που πυροδότησαν τα περισσότερα σχόλια, στη δημόσια διαβούλευση

12:39

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγτσί κάλεσε τον Λιβανέζο πρόεδρο να σώσει τη χώρα του «από τον πραγματικό της εχθρό», το Ισραήλ

12:30

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε πιθανή πώληση συστημάτων άμυνας κατά drones στο Κουβέιτ

12:23

Aγορά ακινήτων: Το παζλ της ελληνικής κτηματαγοράς

12:04

Κίνα: Ζητά από τους διαχειριστές κεφαλαίων να ενισχύσουν την καινοτομία - Προειδοποιεί για κερδοσκοπικές υπερβολές

11:51

Ιράν: Ζητεί την αποδέσμευση μέρους των παγωμένων περιουσιακών της στοιχείων προτού καταλήξει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ

11:40

Κυκλική οικονομία στο χωράφι: Πώς τα αγροτικά υπολείμματα επιστρέφουν στη γη

11:21

Η IPO της SpaceX δίνει νέα ώθηση στις επενδύσεις ιδιωτών στην Ευρώπη

11:07

Με ισχυρό αποτύπωμα συμφωνιών ολοκληρώθηκαν τα Posidonia 2026

10:55

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα

10:43

Μαρινάκης: Την Πέμπτη οι αλλαγές στην κυβέρνηση - «Δεν θα δούμε ανασχηματισμό»

10:26

Citi: Η Wall Street στην εποχή του tokenization – Αγορά 5,5 τρισ. δολαρίων έως το 2030

10:20

Ιδιωτικό χρέος: Ανοίγει και άλλο η «βεντάλια» των μέτρων με νέες ρυθμίσεις

09:49

Ιράν: Εκτόξευσε 7 πυραύλους εναντίον του Κουβέιτ και του Μπαχρέιν, 6 αναχαιτίστηκαν

09:27

Από την απανθρακοποίηση έως τα Στενά του Ορμούζ - Οι νέες προκλήσεις της ναυτιλίας

09:23

Καναδάς: Η Air Canada αναστέλλει τις πτήσεις της προς την Κούβα

09:05

Τραμπ: Στο Ιράν δεν απομένει παρά το «21 ως 22%» των πυραύλων του

08:54

6 παραλίες κοντά στην Αθήνα για να νιώσετε σαν σε νησί

08:41

Τέσσερις χρυσές συμβουλές για να «λάμψετε» σε μια επαγγελματική συνέντευξη

08:34

Πυρκαγιές: Drones, Canadair και ελικόπτερα στη μάχη για το καλοκαίρι του 2026

08:25

Ο «χάρτης» ζήτησης και τιμών στις πολυτελείς εξοχικές κατοικίες – Ρεκόρ διεθνούς ενδιαφέροντος, που εστιάζουν οι αγοραστές

08:11

Trade Estates: Προχωρά το retail park Ελληνικού – Τι «δείχνει» το guidance του 2026

08:00

Μακριά από τις επενδύσεις παραμένουν οι Έλληνες - Μικρή η συμμετοχή των ιδιωτών στις κεφαλαιαγορές

23:54

Ουκρανία για το drone στη Λευκάδα: «Λυπούμαστε για το περιστατικό»

23:41

Συνάντηση για τη Γάζα στην Αίγυπτο το Σάββατο

23:32

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο από τους 14 συλληφθέντες από τη Δυτική Μακεδονία

23:26

Γερμανία: H Μέρκελ παραδέχεται λάθη της και στηρίζει την κυβέρνηση Μερτς

23:18

Wall Street: To AI «γκρέμισε» -4% τον Nasdaq, η απασχόληση βάζει στο επίκεντρο Fed και επιτόκια

22:53

ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο μιας «εταιρικής σχέσης» του κράτους με τους κολοσσούς της ΤΝ

22:31

Πετρέλαιο: Η ελπίδα για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή έριξε τις τιμές